Anderlecht wint met 2-0 van Lierse

ZATERDAG, 28 OKTOBER 2006, 21:54 - Michaël

Deze avond wist paars-wit van de schapenkoppen te winnen met 2-0. Winst was verwacht want Lierse staat met amper 1 punt laatst in het klassement. Verliezen tegen een dergelijke ploeg zou een afgang betekenen.

Ondanks de overwinning is er toch slecht nieuws want in de 2de helft moest Frutos noodgedwongen vervangen worden. De Argentijn moest door 2 verzorgens rechtgeholpen worden en werd van het veld gedragen. Zijn lichaamstaal voorspelde niet veel goeds en verwacht wordt dat de Argentijn weer voor een lange periode out zal zijn.

In de eerste helft zag het er niet zo denderend uit. Anderlecht was de betere ploeg maar de flitsen die het tegen Dessel liet zien ontbraken. Ondanks de eerdere berichtgevingen stond Tchité toch in het basiselftal en samen met Frutos was hij het die zich iet of wat liet opmerken. Het was Frutos die als eerste de bal in de netten werkte, maar het doelpunt werd afgekeurd. In de 38e minuut was het dan toch raak: Frutos met een voorzet naar Hassan en de Egyptenaar hoeft maar binnen te knallen: 1-0. Hassan viert zo de geboorte van zijn dochter op het veld.

De 2e helft begint zoals de eerste: zwak. Pas na 7 minuten kwam er actie en dat resulteerde al direct in een doelpunt. Hassan kon na een vrije trap van Goor, de bal in de rebound binnentrappen: 2-0. Enkele minuten later krijgt Anderlecht wat hulp van de scheidsrechter na een fout op Boussoufa. Verheyen ontvangt zo voor de 2e keer geel en mag het veld verlaten. 20 minuten voor het einde van de officiële speeltijd zet Frutos een spurt in naar een diepe bal maar de Argentijn blesseert zich en moet noodgedwongen vervangen worden door Akin. Met 11 tegen 10 creëerde Anderlecht kansen maar afwerken was er niet bij. Hassan miste zelfs nog een penalty. Ook Mbo en Legear, die mochten invallen, kwamen niet meer tot scoren toe. Anderlecht kreeg nu weer de kans om de 3-0 te maken want Lierse staat met 9. Weer scandeert het publiek Zitka om de strafschop te nemen maar de keeper schiet hoog over. 2 strafschoppen, de kans op 3 en 4-0 verkwist, net zoals de mand vol andere kansen in de 2e helft. Woendag staat Milaan op het programma, er zal nog heel wat gewerkt moeten worden in de rangen van Anderlecht .... .