Anderlecht wint nipt van Cercle

ZONDAG, 14 DECEMBER 2003, 17:26 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft op de valreep de 3 punten thuis kunnen houden tegen Cercle Brugge. Door deze overwinning behoudt Anderlecht zijn voorsprong van 8 punten op Standard, de tweede in de stand.

Anderlecht begon sterk aan de match, wat na 20 minuten resulteerde in een doelpunt. Mornar legde de bal in de loop van Iachtchouk, die in één tijd binnenknalde. Maar de verbijstering was groot toen Vandenbussche 6 minuten later een hoekschop voorbij Peersman tegen de touwen kopte.
Toch zette Mornar nog voor de rust orde op zaken, met zijn achtste goal van het seizoen.

Ook in de tweede helft kwamen er verschillende kansen voor paars-wit, maar ze verzuimden de score aan te dikken. Cercle had maar 1 kans nodig: Nordin Jbari trapte van ver de 2-2 op het bord.
Gelukkig zorgde Baseggio in blessuretijd voor een verdiende overwinning van Anderlecht.

Uitslag: 3-2
Doelpunten: 22' Iachtchouk 1-0, 26' Vandenbussche 1-1, 40' Mornar 2-1, 78' Jbari 2-2, 90+4' Baseggio 3-2

Anderlecht: Peersman, Zewlakow, Tihinen, Kompany, Zetterberg, Wilhelmsson, Hasi (82' Mac Donald), Baseggio, Kolar, Iachtchouk, Mornar
Cercle Brugge: Begeyn, Masureel, De Wulf, Vandenbussche (61' Van Robays), Viane, Stassin, Camara, Meyssen, Notte (77' Borkelmans), Vlachos (66' Boi), Jbari

Rode kaarten:Geen
Scheidsrechter: Vervecken
Toeschouwers: 22.878Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.