Gesprekken over nieuw stadion verlopen moeizaam

WOENSDAG, 2 MEI 2007, 18:16 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag zaten de gemeente, het Gewest en RSCA opnieuw samen rond de tafel om de kwestie te bespreken. Het Brussels Gewest gaat een haalbaarheidsstudie uitvoeren om te onderzoeken waar het nieuwe stadion kan worden gebouwd.


Concreet gaat het over de hele industriezone van Anderlecht aan het zogenaamde 'Klein Eiland' aan de Industrielaan. het gaat dus niet enkel om de site van ABX alleen, wel om de hele industriële zone tussen spoorweg en de Grote Ring.

De studie moet de haalbaarheid onderzoeken op vlak van stedenbouw en mobiliteit. Voor eind juli zouden de resultaten bekend moeten zijn.

Manager Herman Van Holsbeeck liet vorige week echter al verstaan dat hij de nieuwe locatie aan de industriezone niet zit zitten. Sporting zou liever voor de site in Schaarbeek opteren. Burgemeester van Anderlecht Jacques Simonet reageerder echter laconiek met de mededeling dat het niet Van Holsbeeck is die dergelijke beslissingen moet nemen.
Simonet wil het stadion graag in de gemeente Anderlecht houden. "Er zijn verschillende opties op tafel gelegd, zowel in Brussel als in Anderlecht. Maar ik zal vechten om de club op het grondgebied van onze gemeente te kunnen houden."

Brussels minister Guy Vanhengel hoopt nog altijd op een gloednieuw stadion op de Heizel waar dan ook Anderlecht zou kunnen spelen.

Wordt vervolgd...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.