Brussels-voorzitter Vermeersch boos op Anderlecht

DINSDAG, 8 MEI 2007, 07:21 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht krijgt dit weekend stadsgenoot Brussels op bezoek in het Astridpark. Als Anderlecht wint en Genk laat een steek vallen is men mathematisch al zeker van de titel. Dat is echter buiten voorzitter Vermeersch gerekend.


"Op Charleroi hebben we gefaald", zegt Vermeersch. "Maar zaterdag moeten we tot het uiterste gaan. Voor mijn spelers vormen ploegen als Anderlecht een test om te weten hoever ze zelf staan. Bovendien pleegden onze buren in de heenmatch een ware hold-up. Daar is toch iets van blijven hangen. Als enige echte Brussele club, die 114 verschillende nationaliteiten herbergt, willen we in de terugwedstrijd iets rechtzetten."

Dit is echter niet het enige dat op de lever ligt van Vermeersch. Hij is behoorlijk boos omdat Anderlecht niet genoeg dankbaarheid zou tonen. "In het dossier voor de Brusselse subsidies heb ik heel veel inspanningen geleverd. Ik heb het hoofdstedelijke gewest zo ver gekregen om, weliswaar gespreid over vier seizoenen, veertien miljoen euro in de Brusselse voetbalclubs te pompen. Geld dat moet gebruikt worden voor investeringen in de jeugdinfrastructuur en dat via een verdeelsleutel tot bij alle ploegen is gebracht. Het kostte mij heel veel energie om me volledig achter dit dossier te zetten. Alle politieke partijen op één lijn krijgen, het is niet evident. Uiteindelijk kregen wij vier miljoen euro, Anderlecht vijf miljoen euro. Een mooi cadeau, of niet? Ik had op zijn minst een telefoontje van dank verwacht van voorzitter Vanden Stock of van manager Van Holsbeeck, maar dat is er niet gekomen. Andere clubs reageerden wel. Dit getuigt toch allemaal van weinig respect voor mijn geleverde arbeid", zegt Vermeersch in Het Nieuwsblad.



anderlecht-online forum