Anderlecht kan niet doorstoten naar finale

WOENSDAG, 9 MEI 2007, 22:36 - Michaël

Het is van 1997 geleden dat Anderlecht nog eens in de finale stond van de Beker van België. Iedereen droomde van een finale tussen Anderlecht en Brugge. Tegen de verwachtingen in is het Standard dat naar de Heizel mag.

Vercauteren liet verschillende basisspelers als Frutos, Hassan en Pareja op de bank startten; niet te verwonderen dat niet Anderlecht maar wel Standard het beste aan de wedstrijd begon. Paars-wit moest een 0-1 achterstand inhalen maar in de eerste helft kwam het al niet tot scoren. Pas na een kwartier konden de troepen van Vercauteren het evenwicht herstellen. Maar de meeste kansen waren toch voor Standard.

De 2e helft begon met dezelfde 22, en dat bleek in geval van Standard een goede keuze want ze kwamen al snel op voorsprong via Witsel: 1-0. Paars-wit moest nu komen maar toch waren het de Rouches die bleven dreigen. Behalve een paar prikken heeft Anderlecht niet veel kansen bij mekaar kunnen sprokkelen, al kwam het in de loop van de 2e helft toch een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Na verloop van tijd kon Anderlecht steeds meer drukken zetten tot Standard het hoofd moest buigen voor jawel ... Mbokani. De 21-jarige spits kreeg de bal in de voeten en trapte de 1-1 binnen. Vanaf toen dicteerde Anderlecht de wedstrijd tot Zitka een terugspeelbal niet op tijd wegwerkte en vervolgens Sa Pinto neerhaalde met een strafschop als logisch gevolg. Jovanovic miste niet: 2-1.

Paars-wit probeerde nog maar de kansen waren verkeken. Geen Anderlecht–Club Brugge dus op de Heizel. Anderlecht kan zich nu voor de volle 100% concentreren op de titel.