Proces rond Marius Mitu opgeschort

DONDERDAG, 10 MEI 2007, 16:45 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De Brusselse arbeidsrechtbank sprak maandag een vonnis uit in het proces dat de Roemeense voetballer Marius Mitu tegen Anderlecht had aangespannen. Mitu eiste wegens onrechtmatig ontslag een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro.


De rechtbank schortte de zaak op tot na afloop van de strafrechtelijke procedures in de affaire rond de gokchinees. Dat meldde Anderlecht donderdag in een communiqué.

Mitu werd door Anderlecht in februari 2006 aan de deur gezet omdat zijn naam viel in de zaak-Ye. Mitu was het niet eens met het ontslag en vond dat het nietig verklaard moest worden. Na een lange motivatie vond de rechtbank evenwel dat het ontslag geldig was, omdat het was bekrachtigd door de raad van bestuur.

De rechtbank was daarentegen van mening dat ze zich in dit stadium niet kon uitspreken over de werkelijkheid en de ernst van de fouten omdat de strafrechterlijke procedures in verband met de zaak-Yé nog steeds aan de gang zijn. De rechtbank besliste daarop de uitspraak over de vragen tot schadevergoeding op te schorten in afwachting van de beëindiging van de procedures.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.