"Bekernederlaag betekent geen mentale tik"

VRIJDAG, 11 MEI 2007, 14:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Genk zijn ze ervan overtuigd dat de bekeruitschakeling voor Anderlecht negatieve gevolgen zal hebben op het kampioenschap. "Dikke zever", vinden zowel De Boeck als Van Holsbeeck deze bewering, "ze spelen gewoon een spelletje."


"Genk wil graag een spelletje met ons spelen", zo denkt hulptrainer Glen De Boeck. "Dat ze niet afkomen dat de titel voor Anderlecht meer nodig is dan voor Genk... Anderlecht en Genk willen even graag kampioen worden." Volgens De Boeck willen de Genkenaars Anderlecht extra druk bezorgen. "Maar dat lukt toch niet, want de grootste druk ligt altijd bij Anderlecht. Dat is nooit anders geweest."

Manager Herman Van Holsbeeck is dezelfde mening toegedaan. "In Genk willen ze de druk opvoeren en een zenuwenoorlog uitvechten. Dat ze maar doen. Hun uitspraken behoren tot het spel van de laatste rechte lijn. Met twee punten voor sta ik toch liever in onze schoenen dan in die van Genk."

De manager besluit: "Voor Brussels blijft de derby een van de belangrijkste matchen van het jaar. Ze zullen zeker niet nalaten ons een hak te zetten. Ik hoop dat Charleroi tegen Genk ook voluit zijn kans gaat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.