Eindstand: Hertha Berlijn - RSC Anderlecht: 1-2 (Update!)

MAANDAG, 12 JANUARI 2004, 20:59 - Skyhawk

Anderlecht won van Hertha Berlijn met 1-2 na goals van Baseggio en Kompany. Vanderhaeghe en Kolar kregen geel. Hertha maakte 3 minuten voor tijd de eerredder. Klik op meer voor de laatste wedstrijd gegevens.

De eerste minuten van de wedstrijd drukte Hertha Berlijn maar nadien kwam Anderlecht steeds meer drukken en bleven zeverder van de eigen 16 meter. na 10 minuten kon Seol doorbreken op rechts en had een goede kans om te trappen. Hij twijfelde echter en legde af voor Baseggio die de bal tegen het net kon plaatsen door een knaller vanaf de 16. Nadien vielen er nog weinig kansen voor beide ploegen. Er waren nog enkele vrije trappen maar die brachten de keepers niet in moeilijkheden. Wel was er nog een goede kans voor Anderlecht in de 34e maar de keeper van Hertha kon redding brengen. Ook een goed schot van Iachtchouk werd gestopt... Zo bleef het 0-1 aan de rust.

In de tweede helft kwam Zetterberg in de ploeg voor Iachtchouk.De beste kansen bleven voor paars-wit. De 0-2 kwam er dan toch toen Aruna breed legde voor Kompany.
Hierna bloedde de wedstrijd langzaam dood. Het enige vermaak waren de sprinklers in het gras die aasprongen. Toch scoorde Hertha, 3 minuten voor tijd, nog de eerreddende treffer.

Broos zei na de match dat hij hoopte op een finale tegen Sparta Praag, dat nog tegen Hamburg speelt.
Aruna en Baseggio zullen er niet bij zijn in de finale. Zij gaan naar het gala van de Gouden Schoen.

Eindstand: 0-1: 10' Baseggio, 0-2: 59' Kompany, 1-2: 87' Mladenov

RSCA: Zitka, Tihinen, Kompany, Deschacht, Zewlakow (78' Hendrikx), Vanderhaeghe, Baseggio, Kolar, Seol, Dindane, Iachtchouk (46'Zetterberg)

Gele kaarten: 26' Vanderhaeghe, 68' Kolar, 95' Hendrikx
Opmerkelijk: de scheidsrechter van dienst is een Zwitserse.