Van Holsbeeck: "Mentaliteit was ons geheim wapen"

MAANDAG, 14 MEI 2007, 00:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In het Astridpark werd er zaterdagnacht tot in de vroege uurtjes gefeest. Ze hadden er dan ook een reden voor. Anderlecht werd voor de 29ste keer landskampioen. Sporza radio ging een dag later bij manager Van Holsbeeck langs.


"Het was een ongelooflijke avond", vertelde Herman Van Holsbeeck aan Sporza Radio.
"Dit scenario heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Thuis Brussels kloppen met 6-0 en nog eens kampioen worden ook. De ontlading was enorm, Anderlecht is de afgelopen weken nogal hard aangepakt. Soms terecht, maar ook vaak onterecht", zegt Van Holsbeeck.

"We hebben als ploeg gereageerd op het veld. Genk heeft ons veel gejend, zeker in de voorbije week. Wij hebben dat omgezet in positieve energie. Kijk, dat is iets waar Anderlecht al twee jaar enorm aan werkt: de mentaliteit."

"Dit is de titel van de vernieuwing", vat van Holsbeeck het seizoen van Anderlecht samen. "Zeventien spelers zijn afgelopen zomer vertrokken. Iedereen vroeg me: "Met welke ploeg ga jij spelen? Kijk waar we nu staan. Trainers, spelers, bestuur, iedereen heeft een ongelooflijke prestatie neergezet."

En wat is nu de ambitie van de kampioen voor volgend seizoen? "Eerst en vooral deze groep bij elkaar houden. En dan deze onvoorstelbare mentaliteit combineren met mooi, ik durf het amper te zeggen, champagnevoetbal. En dat van bij het seizoensbegin."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.