Vanavond de Gouden Schoen

WOENSDAG, 14 JANUARI 2004, 08:34 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Deze avond wordt de 50e Gouden Schoen uitgereikt. Waarnemers, perslui en de voetballers zelf zijn het er over eens: enkel Baseggio kan ploegmaat Aruna van de eerste "Afrikaanse" Gouden Schoen houden.


Anderlecht levert dus de beide topfavorieten. Maar ook Vincent Kompany wordt genoemd als kanshebben, maar dan wel als outsider.
Ook Timmy Simons, de laureaat van vorig jaar, maakt weinig of geen kans. Zelf tipt de Brugge-verdediger trouwens op Aruna, zoals (bijna) iedereen trouwens.
Bijna iedereen is het er over eens: Aruna, de virtuoze Ivoriaanse spits, wint de Gouden Schoen. Daar de favoriet het meestal haalt kunnen we dus voor meer dan 90% zeker zijn dat Aruna de Gouden Schoen deze avond in zijn handen kan houden.
Aruna zelf hoopt op de trofee: "Het zou het bewijs zijn van mijn evolutie als mens en als voetballer. Want ik ben rustiger geworden. Ik word echt volwassen", zegt de 23-jarige spits.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.