Zware last valt van Biglia's schouders

DINSDAG, 15 MEI 2007, 14:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nadat Lucas Biglia zaterdag het derde doelpunt scoorde, liet de jonge Argentijn zijn tranen de vrije loop. "Lucas is een emotionele jongen en toen die bal binnenging, kwam bij hem alles tegelijk naar boven", aldus José Garcia.


Als begeleider van de Argentijnse spelers en toekomstig ploegafgevaardigde, staat José Garcia zeer dicht bij de spelers. Een van zijn poulains is Lucas Biglia, die zaterdag zijn eerste doelpunt voor Anderlecht liet aantekenen. "De dag van zijn aankomst in België, zijn familie, de druk die er was om te scoren: het ging allemaal door zijn hoofd. Je mag niet vergeten dat Lucas nog maar 21 is en voor het eerst in zijn leven zonder zijn familie aan de andere kant van de aardbol vertoeft."

Het uitblijven van zijn eerste goal en de kritiek daarop in de media waren voor de jonge Argentijn zwaar om dragen. "Hij is sowieso al iemand die de lat voor zichzelf altijd hoog legt, het is een perfectionist. Hij is niet egoïstisch en wil altijd iets bijbrengen voor de ploeg. Daarom vond hij ook dat hij absoluut een keer moest scoren. Die eerste goal betekende voor Biglia een enorme opluchting."



anderlecht-online forum