Triguinho officieel voorgesteld

WOENSDAG, 16 MEI 2007, 13:52 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn eerste transfer voor het volgende seizoen beet. De Braziliaan Luciano da Silva 'Triguinho' heeft een contract voor 6 maanden getekend, met de optie voor een bijkomende 2,5 jaar. Hij zal het nummer 20 dragen.


"Anderlecht heeft de speler lange tijd gevolgd", zo beweert Herman Van Holsbeeck. "Het is een offensieve linksmidden, die zoals de meeste Brazilianen technisch onderlegd is."

Het is niet de eerste Zuid-Amerikaan die bij Anderlecht aanmeert. "We hebben iemand die in die regio voor ons talent opspoort", aldus secretaris-generaal Philippe Collin. "We gaan steeds meer in Zuid-Amerika kijken, maar dat wil niet zeggen dat we Europa en in het bijzonder België vergeten."

Triguinho is gebrand om te slagen. "Ik ken Anderlecht vooral via de media. Deze transfer is de ideale kans om Europa te ontdekken. Ik wil hier slagen."

Eerder speelde de Braziliaan een seizoen voor Barcelona. "Het was een hele eer voor mij toen Barcelona me op 21-jarige leeftijd kwam halen. Ik had een contract voor een jaar en heb een jaar bij de B-kern gespeeld. Het contract werd niet verlengd waardoor ik opnieuw naar Brazilië ben vertrokken. Voor mijn carrière was die ervaring zeker positief."

Zijn grootste troeven zijn volgens de Braziliaan zijn snelheid, mandekking en uitstekende linker.

Anderlecht weet na de ervaringen met de Argentijnen en Ahmed Hassan dat begeleiding van groot belang is voor niet-Europese spelers. Ook deze keer zal de club een begeleider aanstellen om de integratie van de linkspoot te bespoedigen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.