Anderlecht bouwt aan nieuw trainingscentrum

ZONDAG, 20 MEI 2007, 16:36 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Er wordt hevig gebouwd op de plek van het huidige trainingscentrum van Anderlecht, dat helemaal afgebroken wordt en waaruit een nieuw centrum zal herrijzen. De tennis- en hockyvelden in de buurt moeten eraan geloven.


Deze worden vervangen door (semi-)synthetische velden. Door onder andere deze ingrepen wil Anderlecht tot de Europese top behoren wat de opleiding betreft.

Jean-Claude Collignon, administratief directeur van de Anderlechtse jeugdschool: "Dit centrum zal bij de Europese top horen. We hebben de velden en gebouwen van de Elizabeth-tennisclub in Neerpede twee jaar geleden gekocht. Er komen twee velden op de terreinen van de voormalige tennisclub, van 110 meter op 68 meter, groter dan een gewoon voetbalveld dus. Zo kunnen er verschillende ploegen trainen op het veld. Voor wedstrijden worden dan de gewone lijnen getrokken."

En dat is niet alles: in de tenniszaal komt nog een synthetisch veld van veertig meter op zestig meter. Voor het clubhuis komt er een veld speciaal voor de training van de doelmannen.

"Tegen 2009 moet de hockeyclub naar een andere locatie verhuizen. Wij nemen dan hun twee synthetische velden over. We zullen zeker één van die velden renoveren. Het enige waar ik wat bang voor ben, is de renovatie van de vestiaires in het clubhuis. We vormen in het clubhuis de squashzalen om tot vestiaires en een medisch kabinet. De bestaande vestiaires worden er gerenoveerd, en dat sleept momenteel nog wat aan", weet Collignon.

Als deze werken aan het jeugdcomplex afgerond zijn is het nog niet gedaan want dat starten de werken aan het trainingscentrum, wat echter in 5 fases zal gebeuren. "Daar gaan we het grootste deel van de medische en administratieve afdeling samenbrengen. In de ondergrondse verdieping komen de magazijnen, de wasserij, enzovoort. Op het gebouw komt een parking."

Een overzicht van wat deze werken inhouden:
- een gloednieuw gebouw,
- de velden worden heraangelegd en er komt één veld bij,
- een overdekte zaal gras- of synthetisch veld van veertig meter op zestig,
- een zwembad, sauna en fitnesszaal (50m²).

Als al de werken gedaan zijn worden de ploegen in twee verdeeld. De vijf- tot veertienjarigen worden in het nieuwe centrum ondergebracht terwijl de vijftienjarigen tot en met de eerste ploeg in het ‘oude’ trainingscentrum zullen verblijven.

Zelf hoopt Collignon dat het nieuwe stadion niet naar Neerpede komt. "Als het stadion naar hier komt moet ik alles afbreken wat ik heb gedaan. Want dan zou het stadion op het nieuwe jeugdcomplex komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.