G5 wordt "Pro-ject" en gaat in tegen Profliga

WOENSDAG, 14 JANUARI 2004, 17:34 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdag vergadert de Profliga. De vorige keer stapten de Grote Vijf op. "Wij keren niet meer terug voor ons project concreet is ingevuld", zegt Club Brugge-voorzitter Michel D'Hooghe.


"Pro-ject is ook de nieuwe naam van onze groep. De G van G5 stond ook voor "groep", maar dat werd later Grote en Gulzige", legt D'Hooghe uit.
Michel Verschueren is woordvoerder van Pro-ject. "Ik zeg niet dat wij de andere 13 clubs moeten dirigeren, maar omgekeerd gaat ook niet. Wij kunnen niet spelen zonder hen en zij hebben geen tv-contracten zonder ons."

Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk, AA Gent en Standard komen woensdag in het geheim samen. Ze evalueren een plan dat hen meer inspraak moet geven.
De topclubs belden recent de andere clubs op met de vraag "wie mee de kar op wil." Woensdag willen ze die actie evalueren. Als 7 clubs meewillen, is er een tweederde meerderheid om beslissingen door te drukken. De G5 vindt dat hun mening niet genoeg gehoord wordt.

De G5 wil voorzitter Jean-Marie Philips vervangen door Michel Verschueren. "De kleintjes hebben te veel macht", zegt Anderlecht-preses Vanden Stock.



anderlecht-online forum