Mbokani naar Standard

WOENSDAG, 23 MEI 2007, 08:15 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Niet Anderlecht maar wel Standard heeft Mbokani kunnen binnenhalen. Bij de Rouches kan hij een contract voor drie jaar tekenen. De jonge speler hoopt er meer speelkansen te krijgen. Hij verlaat Anderlecht niet met een goed gevoel.


In Het Nieuwsblad beklaagt Mbokani zich trouwens ook over de manier waarop Anderlecht hem behandelde. "Volgens mijn contract had ik recht op een wagen en een appartement. Maar omdat de moeder van een jeugdspeler uit Ivoorkust overkwam, moest ik weg uit mijn appartement. Ik logeer nu al twee maanden in een hotel. Ik heb veel gehuild bij Anderlecht."

De Congolees is vastbesloten om bij Standard het ongelijk van Anderlecht aan te tonen. "Ik ga veel spelen bij Standard en veel scoren. Ik heb veel gescoord bij de invallers van Anderlecht, maar kreeg nooit een kans. Veel jongeren gaan Anderlecht verlaten omdat ze geen kans krijgen."

Anderlecht-manager Van Holsbeeck reageert rustig. "De enige reden waarom Mbokani vertrekt, is omdat hij bij Standard vaker zal spelen. We deden hem een mooie aanbieding, maar kunnen niet verder gaan. Het verhaal over het appartement is niet de reden waarom hij vertrekt. Tot dan hadden we veel in hem geïnvesteerd maar presteerde hij niet. Toen we hem uit zijn appartement gehaald hebben, is hij wakker geworden. Het was misschien een schok, maar het heeft wel voor een déclic gezorgd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.