Reacties na de Gouden Schoen

DONDERDAG, 15 JANUARI 2004, 00:50 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Een zichtbaar ontroerde Aruna Dindane sleepte woensdag de Gouden Schoen in de wacht. Iedere aanwezige was het er over eens dat die trofee oververdiend was, maar dat deed niks af van de vreugde bij de Afrikaan.

"Dit is een geweldige eer voor mij, maar ook voor mijn land", zei de balvirtuoos. "Ik wil al mijn ploegmaats bij Anderlecht mee in deze hulde betrekken, want zij maakten dit succes mee mogelijk. Ik ben enorm goed onthaald door hen toen ik op mijn 17e naar hier kwam." Hij probeerde ook wat Nederlands te spreken, maar dat lukte niet zo best. Maar hij beloofde er aan te werken...

Trainer Hugo Broos: "Zowel Aruna als Baseggio verdienden de trofee. Alleen is Aruna een aanvaller en daardoor iets spectaculairder".

Bondscoach Aimé Antheunis: "Aruna, dat is kracht, snelheid, souplesse en dribbling. De pers zoekt dan wel iets negatiefs en dat is dan zijn minder scorend vermogen. Maar Ryan Giggs, Luis Figo en Zinédine Zidane zijn ook geen prijsschutters."

Voorzitter Roger Vanden Stock: "Ik ben heel blij, met die eerste, tweede en vijfde plaats. Dit is een bekroning voor het supertalent dat Aruna is".

Ploegmaat Walter Baseggio: "Aruna is de verdiende winnaar. Nee, ik ben niet teleurgesteld, ik ben blij dat er een ploegmaat gewonnen heeft. Hoe het komt dat het verschil tussen ons zo groot was? Ik heb geen idee..."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.