Chatsessie Van Holsbeeck, een overzicht

DONDERDAG, 14 JUNI 2007, 13:04 - Maikel
Anderlecht-Online No Image Found

In een chatsessie voor de Franstalige krant La Dernière Heure beantwoordde manager Herman Van Holsbeeck openhartig al de vragen die fans stelde over de transfers van Anderlecht.

Wie komt?

Van Holsbeeck over Marouane Fellaini: "Als middenvelder die de afstand tussen beide strafschopgebieden kan overbruggen (box-to-box, red.), vind je in België moeilijk beter. Maar op dit ogenblik is er geen sprake van dat we hem benaderen omdat we het gentlemen's agreement rond de wet van '78 willen respecteren. Als Standard hem ons aanbiedt, zullen we het zien. Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij komt. Tientallen buitenlandse clubs volgen hem."

Over Karel Geraerts: "Geraerts is een goede speler, maar wij denken dat onze eigen jongeren, zoals Tioté, Lamah en Vadis evenveel kwaliteiten hebben."

Over Frédéric Herpoel: "Hij was in beeld als vervanger van Proto. Omdat Proto blijft is zijn komst niet langer aan de orde."

Over François Sterchele: "Sterchele is internationale klasse. Maar we betalen nooit de vier miljoen euro die Aimé Anthuenis (technisch directeur van Stercheles club Germinal Beerschot, red.) vraagt. Vergeet niet dat we maar 2,5 miljoen voor Frutos hebben betaald. Of de komst van Dosunmu iets verandert aan de prijs? Dat kan ik maar binnen tien dagen zeggen."

Over de Panamese spits Blas Perez: "Een uitstekende speler die we gemist hebben door een perslek." (Hij vertrekt naar Alicante, red.)

Over de Argentijnse middenvelder Leandro Somoza: "Het probleem is dat hij bij Villarreal in de UEFA Cup speelt. Hij heeft gezegd dat hij in Spanje wil blijven en dat we hem moeilijk van gedachten kunnen doen veranderen."



Wie vertrekt?

Over Jacky Munaron: "Jacky heeft goed werk geleverd, maar we hebben ervoor gekozen Filip De Wilde een kans te geven als keeperstrainer. Hij krijgt een ruimere taak waarin de opvolging van jonge keepers en scoutingwerk past."

Over Mémé Tchité: "Op dit ogenblik is nog geen enkel bod voor hem binnengekomen. De vraag is niet of we bereid zijn een bod van tien miljoen euro te aanvaarden - een transfer hangt van Mémé zelf af. Het geval-Aruna heeft ons geleerd dat we een speler niet tegen zijn zin kunnen houden. Als Mémé wil blijven, zouden we zelfs een bod van tien miljoen kunnen weigeren."

Over Silvio Proto: "Silvio wil blijven. Hij weet dat Anderlecht drie goede keepers nodig heeft en dat hij in het buitenland ook met concurrentie af te rekenen zal krijgen. Maar het is duidelijk dat Zitka als nummer één aan het seizoen begint."

Over Walter Baseggio: "Ik heb me vroeger gestoord aan zijn gedrag en vond dat hij te weinig uit zijn carrière haalde. Maar na zijn periode in Italië is hij veranderd en nu ben ik een van zijn grootste verdedigers geworden! Hij kan nog iets betekenen voor Anderlecht, maar heeft af te rekenen met concurrentie. Als er een goed bod komt, is Anderlecht bereid te praten."

Over Mbo Mpenza: "Mbo ligt nog onder contract en mag blijven, maar hij heeft niet veel gespeeld. Als er interesse is van andere clubs werken we mee aan een transfer."

Over Dieumerci Mbokani: "Om een speler van zijn niveau drie matchen te laten meespelen, kost hij ons te veel. Mbokani is voor Standard veel belangrijker en daarom hebben zij ook veel meer betaald."

Over Bart Goor: "Bart kan de huidige ploeg nog veel bijbrengen. Maar het is logisch dat Triguinho komend seizoen veel zal spelen op zijn positie. Die moet er volgend seizoen staan, want het contract van Goor loopt af."




anderlecht-online forum