François Sterchele lijkt op weg naar het Astridpark.

VRIJDAG, 15 JUNI 2007, 12:35 - Maikel (Mr.Lowhelmsson)
Anderlecht-Online No Image Found

François Sterchele lijkt op weg naar het Astridpark. De Belgische topschutter is tot een principeakkoord gekomen met de landskampioen. Volgende week wordt de transfer mogelijk afgerond.


Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu komt er dus schot in de zaak. Germinal Beerschot-voorzitter Jos Verhaegen meldde donderdag nog dat hij volgend seizoen met het koningskoppel Sterchele-Dosunmu wou uitpakken...

Niet dus, de preses van de Ratten sprak 's namiddags nog met Anderlecht over een transfer van zijn goudhaantje. En die eerste onderhandelingen verliepen goed: Van Holsbeeck (Anderlecht) noemde het een "constructief informatief gesprek", Antheunis (Germinal Beerschot) bestempelde het als "een goed verkennend gesprek".

De Antwerpse fusieploeg lijkt zich dus neer te leggen bij een vertrek van de goaltjesdief. Bij Paarswit ligt een contract voor vier seizoenen te wachten. Volgende week wordt de transfer mogelijk afgerond als beide clubs het eens raken. De financiële kloof zou minder groot zijn dan verwacht.

Voor François Sterchele gaat het allemaal snel. Drie seizoenen geleden hielp de aanvaller Oud-Heverlee Leuven naar tweede klasse en speelde zich zo in de belangstelling van Charleroi waar hij 9 keer scoorde in 31 wedstrijden. Vorig seizoen ontpopte de spits zich op het Kiel tot een rasechte goalgetter, en werd hij opgeroepen voor de Rode Duivels. Paarswit-trainer Frank Vercauteren ziet de spits als alternatief voor Tchité en Frutos.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.