Scouts van Anderlecht aanwezig op EK voor beloften

VRIJDAG, 15 JUNI 2007, 15:16 - Maikel - Aangebracht door raphirapho
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht stuurt zijn scouts naar het EK voor beloften in Nederland. "Ik ben hier niet gekomen met een naam in mijn hoofd", aldus Pär Zetterberg.


"We kijken, we observeren en als we een goeie speler vinden, is dat altijd goed voor de club. Waarmee ik het meest rekening houd? Hij moet kunnen voetballen en een goed spelinzicht hebben. En een andere essentiële vraag is of hij in staat zal zijn om zijn capaciteiten in dienst te stellen van onze ploeg."

Ook Robert Steeman was van de partij. "De spelers van Engeland en Nederland zijn bijna onhaalbaar voor een club als Anderlecht", geeft hij aan. "Maar de Israëliërs, Serviërs en zelfs Portugezen liggen mogelijk binnen ons bereik. We verplaatsen ons altijd per twee en we maken beiden afzonderlijk een verslag op. Daarna leggen we onze bevindingen naast elkaar en als we allebei dezelfde spelers opmerkten, kan de club overgaan tot een volgende stap. De meeste spelers kennen we al, maar het is altijd interessant om te zien hoe ze evolueren buiten hun club, omdat ze dan niet beschikken over die automatismen. Zo kan je best de capaciteiten van een speler inschatten."



anderlecht-online forum