Kompany: "Laat me bij Anderlecht ontwikkelen"

VRIJDAG, 16 JANUARI 2004, 20:27 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Vincent Kompany, de bescheidenheid zelve, voelt zich geen ster bij Anderlecht. Dat hij nu langzaam een BV wordt, stoort de 17-jarige verdediger absoluut niet.


"Een normale jongen"
"Het is niet omdat ik nu bij Anderlecht speel en langzaam een bekende Belg word, dat ik arrogant word. Ik wil niet veranderen, ik wil blijven zoals ik ben. In de school val ik niet op omdat ik zo bekend ben, maar omdat ik zoveel uren mis. Zij zijn het al veel langer gewoon dat er een toekomstige voetballer in de school zit. Het zal wel zwaar worden om de school met het voetbal te combineren. Maar ik zal er wel een oplossing voor vinden."

"Ontwikkelen bij Anderlecht"
"Als ik bij Anderlecht blijf, is dat omdat ik denk dat ik als voetballer nog veel moet leren. Mijn positionering en mijn kopbalspel kunnen nog veel beter. Bij Anderlecht krijg ik de kans om mij verder te ontwikkelen, en ik kan Champions League ervaring verzamelen. Het is dus veel beter dat ik binnen 2 of drie jaar naar een topclub ga."

"Manchester United"
"Mocht ik naar Engeland gegaan zijn, dan zou het geweest zijn om op de bank te zitten. Wie zegt dat ik daar even goed zou spelen? Zo lang ik niet volledig ontwikkeld ben, bestaat de kans dat ik bij zo een club op de bank verzeild raak. En dan zou ik weer naar Anderlecht moeten terugkeren. Ik moet nog veel leren om bij een team als Manchester United te kunnen spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.