Jean-Marie Dedecker wil beloften in 1ste klasse

DINSDAG, 19 JUNI 2007, 00:03 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

De goede resultaten van de jonge Belgen zijn ook Jean-Marie Dedecker niet ontgaan. Als het van Dedecker afhangt, spelen de Beloften volgend seizoen in eerste klasse. "Op die manier kunnen ze zich voorbereiden op Peking."


"Haal de volledige beloftenploeg van de Rode Duivels weg uit hun huidige voetbalploegen", luidt het bij Dedecker op Actua-TV. "Sluit contracten af met die huidige ploegen voor één jaar. Zet die beloften bij elkaar en laat ze spelen in eerste klasse."

Volgens Dedecker is dat de enige manier op succes. "Als de beloften een heel seizoen samen kunnen spelen, komen er automatismen. Alleen op die manier kun je in Peking voor een gouden medaille gaan", verduidelijkt Dedecker zijn plan. "Incasseer daarna de gestegen marktwaarde van de spelers en bouw verder aan een volwaardige nationale ploeg."

Dedecker weet ook dat het plan haalbaar is. Volgens hem heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, al dan niet samen met de Belgische Voetbalbond, genoeg middelen om dat te realiseren. "Maar ik maak mij geen illusies", voegt de partijvoorzitter er aan toe. "Ze zullen mijn plan van tafel vegen om het daarna te recupereren als volledig nieuw."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.