Van Holsbeeck: "Théréau is geen tweede keus"

WOENSDAG, 27 JUNI 2007, 10:32 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck is opgetogen over de laatste aanwinst van Anderlecht. Cyril Théréau keert na een jaar Roemenië terug naar België. "Hij moet de concurrentie aangaan met Frutos en Tchité", vertelt de manager.


"Wij zijn al enkele jaren op zoek naar een goeie pivot-spits en Théréau is zo iemand", zegt Herman Van Holsbeeck in de kranten. Is Théréau geen tweede keus na François Sterchele? "Neen, Sterchele kwam niet met volle goesting, en met Théréau pakken we beter."

Théréau stond eerder ook al in de belangstelling van Club Brugge, maar Club struikelde over de 2,9 miljoen euro die men vroeg voor de Fransman. "Dat was ook voor ons te veel. Van de vorige coach mocht hij eigenlijk niet weg, maar opvolger Gheorghe Hagi toonde meer begrip. Zo zakte de prijs", weet Van Holsbeeck.

Ook Cyril Théréau is gelukkig met de transfer en wil zich nu in de ploeg knokken. "Dit is voor mij de goeie stap op het juiste moment. Ik boekte vooruitgang in Boekarest, waar ik in de Champions League kon spelen. Ik werd er wat afgeremd door een voetblessure, maar toch haalde ik scorend rendement. De concurrentie bij Anderlecht schrikt me niet af. Ik wil bewijzen dat ik een basisplaats waard ben", zegt Théréau.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.