Vercauteren: "De groep is al helemaal veranderd"

VRIJDAG, 29 JUNI 2007, 21:05 - Maikel (Rsca-fre)
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht verblijft aan de kust voor een stage in het teken van teambuilding. Zo moeten de spelers lesgeven aan mekaar en spelen ze later een toneelstuk. "De groep is nu al helemaal veranderd", zegt Vercauteren.


Volgens de coach van de landskampioen is de stage er niet enkel om plezier te maken. "Als we iets doen, dan zit daar altijd iets achter. Dit is fun, maar ook meer dan dat. We gaan er vanuit dat we dit later op het veld kunnen gebruiken."
De spelers mogen niet kiezen in welke groep ze zitten. "Zo zit Biglia bij Bassegio en Wasilewski. Die gaan normaal niet echt met mekaar op stap, integendeel. Dat is dus ook de bedoeling."

Volgens de huispsycholoog van Anderlecht, Johan Desmadryl, is de sfeer gemoedelijk. "Tot je punten gaat geven en er competitie inbrengt. Dan is er echt competitie. Dat zit in die kopjes."

"De stage heeft al effect", aldus Vercauteren. "De groep is al helemaal anders dan aan het begin van de stage. Sommigen moesten we eerst pushen, maar nu afremmen. Wie niet volgt, voelt zich slecht op zijn gemak."
Het sluitstuk van de stage wordt overigens de opvoering van Romeo & Julia in het casino van Koksijde. Wie Julia zal vertolken is nog niet bekend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.