Anderlecht kruipt door het oog van de naald

VRIJDAG, 3 AUGUSTUS 2007, 22:25 - Michaël

Anderlecht is deze avond op het veld van KV Mechelen door het kleinst mogelijke gaatje gekropen. Pas vlak voor affluiten kon Wasilewski na een vrije trap van Biglia de 0-1 al koppend op het scorebord zetten.

Het werd een een eerste helft zonder al te veel doelkansen, maar wel met passie en strijd. Beide ploegen gingen er voor. Het was amper te merken dat KV Mechelen pas gepromoveerd is. De eerste helft alleen al leverde 3 gele kaarten op voor Anderlecht, het lijkt wel of dat de paars-witte spelers nog niet doorhebben dat protest met een gele kaart gesanctioneerd wordt.

Al in de 2e minuut kon sporting een vrije trap versieren, helaas voor Anderlecht kon Persoons de bal nog doen afwijken. Paars-wit probeerde het met lange ballen en dat leverde af en toe een kans op. Al was het KVM dat in de 9e minuut de beste kans van de wedstrijd kreeg. Anderlecht probeerde te combineren maar het Mechelse spel liet dat niet toe. Pas op het half uur kon Juhasz na een voorzet van Bigla een mooie kans versieren maar de rood-gele doelman kwam goed tussen. Vlak voor rust kwam Deschacht heel goed weg, de verdediger had al geel achter zijn naam staan, desondanks maakte hij zich boos op de scheidsrechter.

De tweede helft werd door de thuisploeg op gang gebracht, al was het Anderlecht dat de overhand nam en meer druk begon te zetten. Maar KV Mechelen bleef gevaarlijk, gelukkig was Deschacht paraat na een doorbraak van Charaï en weg was de hoop op een openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Kansen kreeg Anderlecht niet in de tweede helft, hoe langer hoe meer begon KV de overhand te nemen en blokkeerde ze het Anderlechtse spel volledig. Ook op verdedigend vlak kon Mechelen mee, een een-tweetje tussen Boussoufa en Hassan werd goed afgeblokt door Van Goethem. Even later was diezelfde Boussoufa dicht bij de 0-1 maar Adamovic kwam goed tussen. Tijd om in te grijpen moest Vercauterne gedacht hebben toen hij Mbo van het veld haalde en Goor het veld op stuurde. Enkele minuten later mocht Van Damme rusten en was het aan De Man om aan te treden. Een kwartier voor affluiten was het dan bijna 1-0, gelukkig voor paars-wit week de bal af op Deschacht. Maar daar bleef het niet bij: Zitka moest zich reppen om een bal van onder de lat weg te werken. Voor de laatste zes minuten bracht Vercauteren nieuwkomer Théréau, niet naar de zin van Boussoufa die direct de kleedkamer in dook. Mechelen gaf niet op en bleef Anderlecht onder druk zetten. Wasilewksi kreeg nog een kans maar Adamovic was hem te snel af. Anderlecht kreeg vlak voor affluiten nog een vrije trap cadeau en net als vorig seizoen maakte paars-wit op het einde weer het verschil: Wasilewski kon na een prachtige trap van Biglia binnen koppen.

Een mooie start voor Anderlecht, al had KV Mechelen op basis van het geleverde spel wel een puntje verdiend.