Anderlecht verliest twee dure punten

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2007, 19:52 - Michaël

Dender is niet alleen een “leuk voetballend ploegje” maar ook een gevaarlijk voetballend ploegje, zo bleek. Anderlecht kwam in het Florent Beeckman stadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Anderlecht begon met een vliegende start en zette de wedstrijd direct naar haar hand. Als een duivel uit een doosje viel bij slag het eerste doelpunt: Hassan kreeg de bal en haalt hard uit: 0-1. Amper vijf minuten later werd de score verdubbeld door Boussoufa die een vrije trap prachtig binnen werkte: 0-2 . Wedstrijd gespeeld denk je dan maar niets is minder waar. Dender leefde op en scoorde via Destorme de aansluitingstreffer. Het leed was nog niet over voor Anderlecht want enkele minuten voor rust scoorde de thuisploeg de gelijkmaker: 2-2. Tchité kwam nog dichtbij de 2-3. Alles dus her te beginnen in de 2e helft.

Beide ploegen kwamen met dezelfde elf terug het veld op al begonnen Legear en Théréau zich wel warm te lopen. Van een vliegende start voor Anderlecht kon nu niet meer gesproken worden, Dender maakte het paars-wit wel echt moeilijk. Na tien minuten in de 2e helft kwam het zelfs bijna 3-2 voor te staan, maar Munyaneza kon niet afwerken. Nadien was het aan Mpenza maar hij kopte over. Tchité werd aan de kant gehaald en Théréau mocht het gras betreden. Enkele minuten later was het aan Leager die Mbo Mpenza verving. Ondanks het nieuwe bloed geraakte paars-wit niet door de Denderse verdediging. Acht minuten voor affluiten kreeg Hassan na een bal van Boussoufa de kans om de 2-3 binnen te werken maar Lemmens kwam goed tussen. Zitka voorkwam op drie minuten van het einde het ergste: de doelman kon de 3-2 uit de netten houden. Het werd een zeer spannend slotoffensief met kansen voor beide ploegen, maar scoren lukte niet meer. Eindstand 2-2. Anderlecht verliest hierdoor de koppositie in het klassement.

Score: 2-2
Goal(s): 11' Hassan 0-1, 19', Boussoufa 0-2, 23' Destorme 1-2, 43' Munyaneza 2-2

Dender:Lemmens, Gerets, Derijck, De Petter, Vandeput, Barbé (87' Neels), Peeters, Juanma, Degroote (80' Filipovic), Munyaneza (73' Sylla), Destorme
Anderlecht:Zitka, Wasilewski, Juhasz, De Man, Deschacht, Polak, Goor (79' Jelle Van Damme), Hassan, Boussoufa, Tchité (63' Théréau), Mpenza (68' Legear)

Geel: 63' Mbark Boussoufa, 70' Timothy Derijck

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Fl. Beeckman stadion