Anderlecht gaat naar de derde ronde!!!

WOENSDAG, 6 AUGUSTUS 2003, 22:29 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Om het met de woorden van Mister Michel te zeggen: "uniek, formidabel en laat ons er rustig van genieten."

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League na een 3-2 zege tegen Rapid Boekarest.
Pär Zetterberg mocht verrassend aan de match beginnen in plaats van Lovre. De Zweed zorgde meteen voor gevaar: hij schilderde de bal op het hoofd van Aruna, die centimeters naast kopte.
Anderlecht bleef de betere kansen afdwingen. Seol schoot op aangeven van Jestrovic rakelings naast en Aruna knalde nog eens in het zijnet. Maar kort voor de rust kreeg paars-wit een mokerslag. Boekarest scoorde twee keer, telkens ging de defensie niet vrijuit.

Na de pauze bracht Hugo Broos de Zweed Wilhelmsson in de ploeg. Dat bleek een goeie wissel want na knap samenspel met Zetterberg had hij de perfecte voorzet in huis voor Jestrovic, die binnenkopte
Anderlecht was meteen ontketend. Amper twee minuten later knalde Zetterberg de gelijkmaker binnen en Aruna schoot hard op de paal. Na een dolle tien minuten zakte het tempo weer, maar Anderlecht bleek nog niet uitgeteld.
Met nog ruim een kwartier op de klok mocht Zetterberg een corner trappen. Hij deed uitstekend en Seol zorgde voor een explosie van vreugde door de bal in doel te koppen. Daarna was het nagelbijten geblazen, maar Anderlecht won.

RSC Anderlecht - Rapid Bucarest 3-2 (0-0)

Anderlecht: Jestrovic (50), Zetterberg (52), Seol (74)
Rapid Bucarest: Ilyes (42), Bratu (43)

Geel:

Anderlecht: Doll (13), Dindane (40)
Rapid Bucarest: Soava (13), Badoi (21), Maftei (48), Godfroid (49), Dolha (66), Niculae (90)


scheidsrechter: M. Emil Bozinovski (Mcd)

Bezoekers: 22.403 (vol)

de ploegen:

Anderlecht: Zitka - Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht; Hasi (46e Wilhelmsson), Zetterberg, Baseggio, Seol; Dindane et Jestrovic (87e Hendrikx).

Rapid Bucarest: Dolha - Iencsi, Maftei, Perja; Badoi, Ilyes (88e Olufosoye), Ziyati (78e Lutu), Soava, Godfroid; Bratu (71e Nita) et Nicolae.anderlecht-online forum