Anderlecht geeft 2-0 voorsprong uit handen

ZATERDAG, 15 SEPTEMBER 2007, 21:51 - Michaël

Anderlecht hield geen geslaagde generale repetitie voor de wedstrijd tegen Rapid Wien. Het gaf een 2-0 voorsprong in het slotkwartier alsnog uit handen tegen Zulte Waregem. Eindstand: 2-2

Vercauteren begon met enkele verrassingen aan de wedstrijd. Zo kwamen Von Schlebrügge en Mpenza aan de aftrap. Slachtoffers van deze beslissing waren Polak en Théréau. Paars-wit begon gretig aan de wedstrijd zodat de bezoekers met z'n allen achter de bal moesten aanhollen. Niet te verwonderen dat Anderlecht tijdens de eerste helft het meeste balbezit heeft. Echt heel veel kansen waren er voor beide ploegen niet.

Pas 15 minuten voor rust gaf Anderlecht nog wat extra gas bij en dat leverde al snel resultaat op: Goor kon een voorzet van Boussoufa goed verlengen met het hoofd. Hassan trapte de bal met een halve omhaal mooi binnen: 1-0 op 3 minuten van rust.

De tweede helft begon zonder Von Schlebrügge. De Zweed bleef in de kleedkamers wegens een blessure. Anderlecht begon met een vliegende start en creëerde de ene na de andere kans. Zulte Waregem kwam amper aan de bak. Vooral Hassan en Boussoufa maakten het de bezoekers niet makkelijk. Ook de scheidsrechter hielp Anderlecht een handje, al werd Mpenza duidelijk door D'Haene neergetrokken: strafschop. Hassan liet deze kans niet liggen en trapte de 2-0 binnen. De Egyptenaar had ook de 3-0 aan de voeten maar werd buitenspel gefloten.

Een kwartier voor tijd konden de bezoekers toch nog de aansluitingstreffer binnentrappen: 2-1. Vercauteren bracht De Man en Akin in, in de hoop dat ze het tij konden keren. Niets was minder waar: 7 minuten voor het einde trapte Nikica Jelavic zijn tweede van de avond binnen: 2-2. Na een duel met Roelandts en Juhasz moest Zitka verzorging krijgen, de keeper speelde nadien toch verder. Anderlecht kreeg nog een waterkansje op het einde maar De Vlieger had de bal klemvast.

Goed begonnen is half gewonnen luidt het spreekwoord, in dit geval is het half verloren. Een 2-0 uit handen geven is not done, zeker niet met Rapid Wien en Genk op de menukaart in een week tijd. Ook twee dure punten kwijt gespeeld en zo kan Standard de leiderspositie nog steviger beet nemen.

Score: 2-2
Goal(s): 42' Ahmed Hassan 1-0, 57' Ahmed Hassan 2-0 (pen), 74' Nikica Jelavic 2-1, 83' Nikica Jelavic 2-2, 81' Mbark Boussoufa

Anderlecht:Zitka, Deschacht, Pareja, Van Damme (76' Mark De Man), Von Schlebrügge (46' Roland Juhasz), Wasilewski, Biglia, Boussoufa, Goor, Hassan, Mpenza (77' Serhat Akin)
Zulte Waregem:De Vlieger, D'Haene, Dindeleux, Reina, Von Steenbrugghe (56' Stijn Meert), Zundert, D'Haemers (56' Kevin Roelandts), van Nieuwenhuyze, Verschuere, Jelavic, Leye

Geel: 42' Ahmed Hassan 1-0, 57' Ahmed Hassan 2-0 (pen), 74' Nikica Jelavic 2-1, 83' Nikica Jelavic2-2, 81' Mbark Boussoufa

Scheidsrechter: Benoni Burie
Stadion: Constant Vanden Stock