Anderlecht speelt in extremis gelijk

ZONDAG, 7 OKTOBER 2007, 22:30 - Michaël

9 Minuten voor tijd de aansluitingtreffer, in de blessuretijd de gelijkmaker. Spannend kan je de afloop van de wedstrijd tegen Roeselare wel noemen. Anderlecht kwam 2-0 achter maar maakte toch 2-2 en haalt zo nog een punt.

Vercauteren moest wel heel wat spelers missen wegens blessures maar dat zou geen excuus mogen zijn. Desondanks startten De Man, Frutos en Van Damme op de bank en mochten Goor en Wasilewski aantreden. In de eerste helft viel er voor beide ploegen weinig te beleven. Anderlecht had wel het meeste balbezit maar echt veel kansen creëerde het niet. Integendeel, het was Roeselare die de score opende. Wasilewski trapte de bal slecht weg waardoor Dissa nog net de bal in doel kon deviëren: 1-0. Het balbezit van Anderlecht werd vertaald in zeven hoekschoppen maar paars-wit kon geen enkele benutten.

De tweede helft begon zonder wissels en begon al snel met een kans voor Anderlecht maar Hassan kon de gelijkmaker niet binnen trappen. Paars-wit probeerde Roeselare onder druk te zetten en ging op zoek naar een goal, maar het was weer Roeselare die het leer in doel kon trappen. Weer was het Dissa die Zitka klopte: 2-0.

Vercauteren bracht met Frutos een derde spits op het veld maar tot scoren leidde dit niet direct. De potjes begonnen stilletjes aan over te koken en verschillende spelers gingen met mekaar in de clinche. Sierrens en Frutos raakten beide betrokken in een opstootje, daarna was het aan Polak om met Roeselaarse doelman enkele woorden te wisselen.

Met nog amper 10 minuten op de klok wist Anderlecht dan toch te scoren. Polak haalde verrassend uit en scoorde een prachtgoal. Anderlecht had de thuisploeg bij de keel en ging koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker. Enkele minuten later was het invaller Théréau die de 2-2 bijna kon binnenleggen maar El Araichi redde op de lijn.

Anderlecht zette in de slotfase Roeselare zwaar onder druk maar de minuten tikten weg in het voordeel van de thuisploeg. Wel kregen ze er 4 minuten extra bij en dat leverde een penalty op. Polak ging neer na een fout van De Vleeschauwer. Frutos nam de taak op zich en trapte de 2-2 binnen.

Het zwaar bevochten gelijkspel betekent het vierde puntenverlies op rij voor de landskampioen. Leider Standard loopt ondertussen verder uit en Anderlecht moet nu ook Racing Genk, Club Brugge en zelfs Cercle Brugge en Moeskroen voor zich dulden.

Score: 2-2
Goal(s): 30' Mahamadou 'Mama' Dissa, 61' Mahamadou 'Mama' Dissa 2-0, 79' Polak 2-1, 90 Frutos (2-2) (pen)

Roeselare:Sierens, El Araichi, Vaesen, Joseph-Augustin, De Vleeschauwer, Thompson, Mirvic, Vanderbiest, Tanghe (70' Lutun), Dissa (90' Van Hoyweghen), Kpaka.
Anderlecht:Zitka, Wasilewski (70' Théréau), Juhasz, Pareja, Deschacht, Polak, Biglia, Goor (60' Frutos), Hassan, Legear, Serhat (89' Van Damme).

Geel: 59' Olivier Deschacht, 71' Nicolas Frutos, 71' Jurgen Sierens, 74' Jan Polak, 85' Lucas Biglia, 87' Damir Mirvic

Scheidsrechter: Burie
Stadion: Schiervelde