Vanderbiest: "Deschacht spuwde naar mij"

MAANDAG, 8 OKTOBER 2007, 08:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het duel tegen Roeselare ontstond enig tumult met Frederic Vanderbiest en Olivier Deschacht in de hoofdrol. "Deschacht lachtte ons vierkant uit", aldus de Vanderbiest. "De hele wedstrijd werd ik uitgemaakt", zo antwoordt Ollie.


In HLN doet Vanderbiest zijn verhaal, volgens hem lachte de blonde linksachter van Anderlecht de Roeselarespelers uit. "'Och jongens toch, met jullie 1.000 euro per maand. Waar zijn jullie mee bezig?' Het is altijd hetzelfde met die "fils à papa". Hij mekkert de hele match door." Volgens de aanvoerder spuwde Deschacht zelfs naar hem. "Ik heb hem een paar keer mijn gedacht gezegd. Maar op een bepaald moment spuwde Deschacht naar mij. Ik denk dat hij een pv aan zijn been zal hebben."

Dat hij gespuwd zou hebben, doet Deschacht af als ordinaire leugens: "Het is mijn woord tegen het zijne. Ik ben geen leugenaar en heb nergens spijt van." Naar eigen zeggen zou hij trouwens het slachtoffer geweest zijn van natrappen. De Gentenaar geeft wel toe dat hij zwaar geïrriteerd was door het gedrag van sommige spelers van de tegenstander. "De hele wedstrijd werd ik uitgemaakt. Dan is het toch normaal dat af en toe de stoppen doorslaan? Normaal ben ik altijd rustig en beheerst. Maar wat ik vandaag moest incasseren, was erover. Ieder mens zou zo gereageerd hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.