Proto: "Een transfer in januari? Neen."

DONDERDAG, 11 OKTOBER 2007, 16:02 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Kersvers Rode Duivel Silvio Proto voelt zich goed. De Anderlechtkeeper is opgeroepen door René Vandereycken en zal dienen als derde doelman in de interlands tegen Finland en Armenië. "Privé gaat het uitstekend", zegt Proto.


"Ik ben ondertussen getrouwd en heb een zoontje van drie maanden, Kenzo. Het sportieve kunnen jullie ook wel beoordelen. Mensen zeggen me dat Zitka niet goed bezig is maar daar antwoord ik niet op. Ik blijf werken, ik kijk niet naar Zitka. Ik doe mijn werk, Daniel doet het zijne. We trainen samen, collegiaal. Het is uiteindelijk toch maar één man die over ons lot beslist en dat is de trainer. Wat moet gebeuren, zal gebeuren."

Een transfer in januari? "Neen. Ik ben niet van plan om bij Anderlecht te vertrekken zonder in het jongste anderhalf jaar één serieuze wedstrijd te hebben gespeeld. Zo'n achterdeurtje zoals in januari zegt me niks."

"Ik kan niet leven met het idee dat de mensen zouden denken dat ik mislukt ben bij Anderlecht. Toen ik geblesseerd raakte, was ik de nummer één bij de nationale ploeg. Elke dag train ik als een gek om beter te worden en de trainer te overtuigen dat hij mij als nummer één moet pakken. Tot hiertoe is dat nog niet gelukt, maar ik doe verder. Tot het lukt."



anderlecht-online forum