Anderlecht pleit voor competitiehervorming

WOENSDAG, 24 OKTOBER 2007, 19:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De eersteklassers hebben vergaderd over de hervormingsplannen voor de competitie. De clubs bereikten nu wel een akkoord over de volgende stap, maar Anderlecht is de impasse rond de hervorming beu.


Vier clubs, met name Charleroi, Gent, Germinal Beerschot en Moeskroen uitte in de pers hun ongenoegen over het plan-Wijnants. "Veranderen of we doen het alleen", klinkt het kort en duidelijk bij paars-wit.

"We stellen jaar na jaar vast dat het Belgisch voetbal achteruitboert", zegt Herman Van Holsbeeck. "Wij pleiten al jaren voor een verbetering van de competitie. Wij zijn zelfs bereid om geld te geven aan de "kleinere clubs". Maar als het ieder voor zich is, dan wordt dat ook onze slogan."

De manager dreigt er tevens mee om de televisierechten alleen te verkopen. "Als de competitie deze keer niet verandert, dan gaat Anderlecht zijn televisierechten alleen of samen met een of twee andere clubs verkopen."

Van Holsbeeck heeft ook moeite met de werkwijze van sommige clubs. "Ik ben enorm geschrokken dat na onze beslissingen het plan plots toch wordt afgeschoten. België komt hier weer slecht uit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.