Cercle en Anderlecht delen de punten

ZONDAG, 28 OKTOBER 2007, 19:51 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Cercle tegen Anderlecht of De Boeck versus Vercauteren, het valt te zien hoe je het bekijkt natuurlijk. Er werd een spannende wedstrijd verwacht maar die kwam er niet. De score bleef ongewijzigd: 0-0.


Anderlecht heeft twee punten verloren op Cercle, of een punt gewonnen want Cercle is de revelatie van het seizoen en prijkt op de derde plaats boven de kampioen van vorig seizoen. Vercauteren moet niet alleen Hassan (schorsing) missen maar kan ook niet rekenen op aanvallers Mpenza en Boussoufa wegens blessures.

Paars-wit begon goed aan de wedstrijd maar zakte nadien wat weg. De Bruggelingen namen de leiding op zich maar tot scoren kwam het in de eerste helft niet. Beide ploegen kregen voldoende kansen maar vertikten het om ze te benutten. Anderlecht was misschien wel het dichtst bij de 1-0, maar Wasilewski kopte net over.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers. Beide ploegen streden voor het balbezit en we kregen zowaar een topper voorgeschoteld. De spelers voetbalden met heel veel inzet maar kansen werden er aanvankelijk niet gecreëerd. Na het uur was het vooral Anderlecht dat kwam opzetten en het Cercle moeilijk maakte. Juhasz kon scoren na een vrije trap van Biglia maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Later stuurde Biglia Deschacht de diepte in maar zijn poging werd van de lijn gered door Portier.

Aan de andere kant kopte Gombami de bal maar centimeters over. Ondertussen had Vercauteren al extra offensieve versterking ingebracht. Akin kwam het veld op voor Van Damme. Het aantal kansen steeg in de slotfase voor beide ploegen maar tot scoren kwam het niet meer al bleef het spannend. Cercle kreeg in extemis nog enkele doelkansen, gelukkig voor Anderlecht belandde het leer niet in de netten.
Eindstand 0-0.

Score: 0-0
Goal(s): /

Cercle Brugge:Verbist, Boi, Portier, Viane, Van Mol, Hasi, Serebrennikov, Gombami, De Smet, Jasjtsjoek, De Sutter
Anderlecht:Zitka, Wasilewski, Pareja, Juhasz, Deschacht, De Man, Polak, Biglia, Van Damme (73' Serhat), Legear (90' Goor), Frutos

Geel: 24' Frederik Boi, 32' Nicolas Frutos
Rood: /

Scheidsrechter: Nzolo
Stadion: Jan Breydelanderlecht-online forum