Anderlecht kopje onder

ZONDAG, 11 NOVEMBER 2007, 22:22 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

23 punten, dat heeft Anderlecht op 13 speeldagen verzameld. Dat een wedstrijd op het Kiel nooit makkelijk is voor Anderlecht wisten we al, maar dat Anderlecht daar ging verliezen ... en dan nog wel met 2-0.


Het was de thuisploeg dat de wedstrijd mocht aftrappen. GBA startte fel en dat bracht Anderlecht regelmatig in problemen al kon paars-wit toch af en toe een prik uitdelen. Na 19 minuten was het raak. Malki kon op het natte veld de bal in doel schuiven: 1-0. Wie dacht dat Anderlecht wakker geschud was door deze treffer is verkeerd. De fouten stapelden zich op en van een hoog tempo kon ook niet gesproken worden. GBA kwam zelfs een paar keer dicht bij de 2-0.

De tweede helft begon zoals de eerste: nat en met dezelfde 22 pionnen op het veld. Ook nu startte de thuisploeg hevig want al na 27 seconden had het een kans afgedwongen. 2 minuten later was het weer Beerschot dat voor doel kwam, gelukkig voor Anderlecht schoof de bal naast. GBA werd door het thuispubliek volop gesteund. Vercauteren werd ongeduldig en kwam regelmatig woedend van zijn bank. Het liep langs geen kanten bij Anderlecht, zelfs niet nadat GBA met 10 kwam te staan.

Alsof de 1-0 al niet erg genoeg was werd de achterstand nog eens verdubbeld tot 2-0. Malki kapte en draaide zich vrij en vond de vrijstaande Losada. Deze plaatste de bal onhoudbaar met binnenkant rechts voorbij Zitka: 2-0 en game over voor Anderlecht.

7 punten achter op Brugge, 6 op Standard, zelfs Cercle Brugge staat nog voor Anderlecht in het Klassement. Vooral het spelniveau dat Anderlecht dit seizoen haalt in schrijnend. Paars-wit is ziek, dat is nu wel duidelijk.

Score: 2-0
Goal(s): 19' Sanharib Malki 1-0, 77' Hernan Losada 2-0

Germinal Beerschot:Steppe, M.Monteyne, Van Dooren, Dheedene, P.Monteyne, Colman, Wamfor, Ederson, Losada, Dosunmu, Malki (85' King)
Anderlecht:Zitka, Wasilewski (67' Legear), Pareja, Juhasz, Deschacht, Polak (69' Van Damme), Biglia, Goor (81' Baseggio), Hassan, Serhat, Frutos

Geel: 33' Bart Goor , 49' Gustavo Colman , 57' Olivier Deschacht, 63' Nicolas Frutos , 66' Gustavo Colman, 81' Serhat Akin
Rood: 66' Gustavo Colman (2 x geel)

Scheidsrechter: Wouters
Stadion: Kielanderlecht-online forum