SF-wagen voorgesteld

WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2007, 19:10 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Zoals iedere Anderlechtfan wel weet, werd vandaag de paars-witte bolide aan de pers voorgesteld. Het bestuur van Anderlecht is in de wolken. "We mogen blij zijn dat een Belgische club gevraagd wordt", klinkt het bij Vanden Stock.

Jaren geleden was er al eens sprake van een F1-achtig kampioenschap onder topclubs. "De situatie is nu anders", zegt Chris Lioen, commercieel manager bij Anderlecht. "Nu hebben we te maken met een professionele structuur. Alles is getekend en de circuits zijn vastgelegd. Er is geen weg terug."

"Dit kampioenschap laat ons toe onze club een dynamischer imago te geven en onze internationale bekendheid te laten groeien. Het is ook een bron van nieuwe inkomsten. Er nu al een cijfer op kleven, is moeilijk, maar we rekenen op anderhalf à twee miljoen euro per jaar. Het enige wat Anderlecht moet investeren, is tijd. Het kost de club niets, want het geld komt van investeerders."

Een piloot voor de SF-wagen is er nog niet. Volgend jaar begint de league met acht wedstrijden, op termijn moeten dit er vijftien worden.anderlecht-online forum