Nieuws met tag "1B"


 12-06-2023 

Hubert mogelijk T2 bij Futures

Hubert mogelijk T2 bij Futures

David Hubert hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Helemaal vaarwel zeggen aan het voetbal doet hij wellicht niet, de kans is groot dat hij als T2 aan de slag gaat bij de RSCA Futures.  Lees verder »



 06-06-2023 

Donderdag laatste werkdag Veldman bij Anderlecht?

Donderdag laatste werkdag Veldman bij Anderlecht?

De komst van Mikkel Hemmersam als sportief manager betekent het einde van Robin Veldman bij Anderlecht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant wordt het einde van de samenwerking tussen Anderlecht en Veldman mogelijk donderdag officieel bekend. Lees verder »


De Wilde kiest voor Cercle Brugge

De Wilde kiest voor Cercle Brugge

Nils De Wilde zal zijn carrière vervolgen bij Cercle Brugge. Dat melden Voetbalkrant en Het Nieuwsblad. De 20-jarige middenvelder van de RSCA Futures is einde contract bij Anderlecht en verlaat paars-wit na acht jaar. Lees verder »




 02-06-2023 

Stassin dicht bij transfer naar Westerlo

Stassin dicht bij transfer naar Westerlo

Het ziet er steeds meer naar uit dat Lucas Stassin Anderlecht zal verlaten. Volgens La Dernière Heure is hij in vergevorderde gesprekken met Westerlo. Journalist Sacha Tavolieri vult aan dat hij voor vier jaar kan tekenen en dat de gesprekken met Anderlecht ook goed opschieten. Lees verder »


Hervormingen Competitie 2023-2024

Hervormingen Competitie 2023-2024

Hoewel we de kampioen van dit seizoen pas zondagavond kennen, staan er best wat wijzigingen te wachten in het volgende seizoen. Zo zullen alle clubs in 1A na de reguliere competitie nog aan de bak moeten. Lees verder »



 01-06-2023 

Onder meer Standard informeerde al bij De Wilde

Onder meer Standard informeerde al bij De Wilde

Volgens Het Nieuwsblad hoeft Nils De Wilde niet te klagen over een gebrek aan interesse. De krant schrijft dat Standard, Westerlo en het Nederlandse Excelsior al informeerden naar zjin diensten. Standard ziet hem wel als versterking voor de U23 in 1B. Lees verder »


De Wilde kondigt vertrek bij Anderlecht aan

De Wilde kondigt vertrek bij Anderlecht aan

Nils De Wilde zal volgend seizoen niet langer uitkomen voor de RSCA Futures. Via Instagram maakte de 20-jarige middenvelder vandaag bekend dat hij de club verlaat. "Ik heb hier mijn droom kunnen waarmaken", schrijft De Wilde in zijn afscheidsboodschap. Lees verder »



 30-05-2023 


 26-05-2023 

Bouchouari: "Interesse van meerdere clubs"

Bouchouari:

De kans dat Mohamed Bouchouari na een succesvolle uitleenbeurt aan Emmen terugkeert naar Anderlecht, is erg klein. In een gesprek met Anderlecht-Online vertelt de rechtsback dat zijn manager contact heeft met meerdere clubs. Lees verder »



 24-05-2023 

Thuiswedstrijden RSCA Futures niet meer op televisie?

Thuiswedstrijden RSCA Futures niet meer op televisie?

Sudpresse meldt dat de Pro League en de vier clubs die een U23-team in 1B laten aantreden, overeengekomen zijn dat zij niet langer moeten instaan voor de kosten die gepaard gaan met een rechtstreekse televisie-uitzending. In de praktijk zal dit wellicht betekenen dat de thuiswedstrijden van onder meer de RSCA Futures niet langer live op tv zullen komen. Lees verder »



 22-05-2023 

Officieel: Leoni tekent tot 2026

Officieel: Leoni tekent tot 2026

Théo Leoni heeft een nieuw contract getekend tot 2026. De 23-jarige middenvelder vierde in oktober zijn debuut voor de A-ploeg en zal bij de aanvang van het nieuwe seizoen ook meteen meetrainen met de A-kern. Lees verder »



 21-05-2023 

Duranville eerste keer op bank bij Dortmund

Duranville eerste keer op bank bij Dortmund

Voor het eerst sinds zijn transfer van Anderlecht naar Borussia Dortmund heeft Julian Duranville de selectie gehaald. Vanmiddag tegen Augsburg keek de 17-jarige flankaanvaller 90 minuten toe hoe zijn maats een grote stap richting landstitel gezet hebben. Lees verder »



 17-05-2023 

 15-05-2023 

Officieel: Michez tekent voor drie jaar bij Beerschot

Officieel: Michez tekent voor drie jaar bij Beerschot

Dezelfde dag als dat hij afscheid nam van Anderlecht, heeft Simion Michez zijn nieuwe club bekendgemaakt. Het 21-jarige jeugdproduct van paars-wit tekent een contract voor drie jaar bij Beerschot. "Het is geweldig dat ik deze stap kan zetten om mij te ontwikkelen", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. Lees verder »


Michez kondigt vertrek aan: "Tijd voor nieuw avontuur"

Michez kondigt vertrek aan:

Twee dagen na de laatste wedstrijd van de RSCA Futures dit seizoen kondigt Simion Michez zijn vertrek bij Anderlecht aan. "Na vijftien prachtige jaren is het tijd om afscheid te nemen", schrijft hij op Instagram. "Maar waar ik ook ben: Anderlecht blijft voor altijd in mijn hart." Lees verder »


Gillet wellicht weg als coach RSCA Futures

Gillet wellicht weg als coach RSCA Futures

Het Nieuwsblad vernam dat de jeugdwerking van Anderlecht deze zomer een metamorfose zal ondergaan. Een verlengd verblijf van Guillaume Gillet als coach van de RSCA Futures lijkt daarbij onwaarschijnlijk. Club Luik toont alvast belangstelling in Gillet en die interesse is wederzijds. Lees verder »


 05-05-2023 

Geen A-kernspelers voor laatste matchen Futures

Geen A-kernspelers voor laatste matchen Futures

Anderlecht zal geen spelers uit de A-kern laten meespelen tijdens de laatste twee competitieduels van de RSCA Futures. Dat weten de Sudpresse-kranten. Ook Theo Leoni werd al met vakantie gestuurd om met opgeladen batterijen aan de voorbereiding met de A-ploeg te kunnen beginnen. Lees verder »



 03-05-2023 

18-jarige Diallo tekent eerste profcontract

18-jarige Diallo tekent eerste profcontract

Amadou Diallo, een 18-jarige flankspeler, heeft vandaag een profcontract tot 2025 bij Anderlecht getekend. De jonge Brusselaar speelt dit seizoen bij de U18, maar proefde ook al enkele keren van 1B met de RSCA Futures. Volgend seizoen zal hij volwaardig deel uitmaken van de Futures-kern. Lees verder »


 02-05-2023 

 21-04-2023 

 07-04-2023 

Ait El Hadj: "Ik dacht dat alles vanzelf zou gaan"

Ait El Hadj:

In een gesprek met Het Belang van Limburg blikt Anouar Ait El Hadj vandaag terug op zijn vertrek bij Anderlecht. "Dat het bergaf is gegaan, is mijn eigen schuld", beseft hij nu. De dribbelkont hoopte onder Vincent Kompany weer boven water gebracht te worden. Tot die vertrok. "Ik paste niet in de filosofie van Mazzu." Lees verder »


 01-04-2023 

Selectie: Kana en Delcroix mee naar Eupen

Selectie: Kana en Delcroix mee naar Eupen

Hannes Delcroix en Marco Kana zitten in de selectie van twintig spelers die Anderlecht vanavond bekendgemaakt heeft voor de partij van morgen tegen Eupen. Ook Islam Slimani is erbij. De meest opvallende afwezige is Killian Sardella. Lees verder »


Keert Frutos opnieuw terug naar Anderlecht?

Keert Frutos opnieuw terug naar Anderlecht?

Het zo zomaar kunnen dat Nicolas Frutos deze zomer opnieuw bij Anderlecht aan de slag gaat. La Dernière Heure zegt dat paars-wit aan hem denkt als coach van de RSCA Futures volgend seizoen als Guillaume Gillet niet zou aanblijven. Over dat laatste is evenwel nog geen beslissing genomen. Lees verder »


 31-03-2023 

Sadiki: "Me eerst bewijzen bij de Futures"

Sadiki:

Noah Sadiki is één van de jongens op wie coach Guillaume Gillet vanavond rekent om een goede prestatie neer te zetten tegen titelkandidaat Beveren. Het 18-jarige jeugdproduct is bij de A-kern wat uit beeld verdwenen, maar blijft gemotiveerd. "Of ik nu bij de A- of bij de B-ploeg speel, ik stroop altijd mijn mouwen op." Lees verder »


 23-03-2023 

Kana speelde hele wedstrijd tegen PSV

Kana speelde hele wedstrijd tegen PSV

Goed nieuws van Marco Kana en Hannes Delcroix: beide spelers hebben tegen PSV een nieuwe stap gezet richting comeback. Anderlecht meldt vandaag dat Kana in het oefenduel de volle 90 minuten meespeelde. Delcroix stond een uur tussen de lijnen. Lees verder »


 19-03-2023 

Tajaouart en Maamar op stage met Marokkaanse U21

Tajaouart en Maamar op stage met Marokkaanse U21

Anderlecht-jongeren Anas Tajaouart (foto) en Ali Maamar reizen af naar Marokko om deel te nemen aan een trainingskamp van de nationale U20. De Marokkaanse website DM Sport meldde dat beiden de Belgische jeugdploegen afwijzen, maar dat klopt niet. Lees verder »


 18-03-2023 

Kana maakt rentree bij RSCA Futures

Kana maakt rentree bij RSCA Futures

Heuglijk nieuws over Marco Kana: de 20-jarige middenvelder viert vanavond zijn wederoptreden na maandenlang blessureleed. In de wedstrijd van de RSCA Futures tegen RWDM staat hij aan de aftrap. Sinds eind september speelde hij amper 45 minuten. Lees verder »


 12-03-2023 

Futures onderuit op Lierse

Futures onderuit op Lierse

De RSCA Futures hebben hun tweede nederlaag op rij geleden in de Kampioensgroep van de Challenger Pro League. De Futures gingen met 2-0 de boot in bij Lierse. Lees verder »


 07-03-2023 

Nkaka: "Ik voel me de geest van Neerpede"

Nkaka:

Hoe zou het gaan met Aristote Nkaka? Een journalist van Het Nieuwsblad kwam hem onlangs toevallig tegen aan de poorten van Neerpede en ging met hem in gesprek. "Ik vroeg Gillet of ik bij hem en de Futures mocht meetrainen en ben heel dankbaar dat hij ja zei." Lees verder »


 03-03-2023 

RSCA Futures de boot in tegen Club NXT

RSCA Futures de boot in tegen Club NXT

De RSCA Futures zijn de play-offs in de Challenger Pro League gestart met een op zes. In het duel tegen Club NXT haalden de bezoekers het met 1-2. Het duel was vooral een wedstrijd voor het prestige, want geen van beide teams kunnen uiteraard promoveren naar de Jupiler Pro League. De Futures blijven vijfde met 35 punten. Lees verder »



 02-03-2023 

De A-kern is goed omringd

De A-kern is goed omringd

De open training van gisteren in Anderlecht liet ons toe om een aantal leden van de sportieve en medische staf te observeren die vooral de kern van de A ploeg onder hun hoede hebben. Of u ze nu kent of niet, het lijkt ons interessant u een overzicht te geven van deze stafleden van RSCA.  Lees verder »


 24-02-2023 

Ilay Camara tekent profcontract tot 2025

Ilay Camara tekent profcontract tot 2025

Ilay Camara ziet zijn sterke prestaties bij de RSCA Futures beloond met een eerste profcontract. De 19-jarige speler heeft zijn lot tot 2025 aan Anderlecht verbonden. "Ondanks de interesse van andere clubs heeft Ilay beslist om zijn ontwikkeling verder te zetten bij RSCA en daar zijn we uiteraard heel tevreden mee", zegt Jean Kindermans. Lees verder »


 20-02-2023 

Ebenezer Agyei tekent bij Westerlo

Ebenezer Agyei tekent bij Westerlo

Ebenezer Agyei heeft vandaag een contract voor 2,5 jaar getekend bij Westerlo. Begin januari maakte hij via Instagram bekend dat hij Anderlecht verlaat. Met Westerlo heeft hij nu dus een nieuwe club gevonden. Lees verder »


 18-02-2023 

Geen club in 1B gaf meer passes dan RSCA Futures

Geen club in 1B gaf meer passes dan RSCA Futures

Geen competitievoetbal voor de RSCA Futures dit weekend. Na de reguliere competitie en voor de start van de play-offs genieten de 1B-clubs van een weekendje rust. Tijd voor ons om de statistieken van de voorbije 22 wedstrijden eens onder de loep te nemen. Lees verder »