Nieuws met tag "Dames"


 03-06-2021 

Diki Ouzraoui verlengt bij RSCA dames

Diki Ouzraoui verlengt bij RSCA dames

Sakina Diki Ouzraoui zal ook volgend seizoen voor de dames van Anderlecht spelen. De 19-jarige middenvelder kwam in 2018 over van RWDM en begint binnenkort dus aan haar vierde seizoen in het shirt van paars-wit. Lees verder » 22-05-2021 

Coronagolf bij dames, wedstrijd gaat niet door

Coronagolf bij dames, wedstrijd gaat niet door

De dames van Anderlecht kroonden zich twee speeldagen geleden tot kampioen, maar de festiviteiten zullen niet kunnen doorgaan. De damesploeg kampt met een ernstige golf van corona en de wedstrijd tegen Club Brugge gaat dus niet door. Ook de laatste wedstrijd van Anderlecht zal mogelijk worden afgelast. Lees verder »
 21-05-2021 

Ook Patrick Wachel wordt uitgezwaaid

Ook Patrick Wachel wordt uitgezwaaid

Voor de aanvang voor de wedstrijd tegen Club Brugge was er een afscheidsrondje in het Lotto Park. Niet alleen Jeanke werd uitgezwaaid ook afscheidnemend vrouwencoach Patrick Wachel kreeg een gepast afscheid. Door de afwezigheid van het publiek was er geen ererondje.  Lees verder » 19-05-2021 

Cullen voelt zich thuis in Brussel

Cullen voelt zich thuis in Brussel

Als er één speler is waar de supporters achter staan dan is het Josh Cullen. De Ier is elke wedstrijd waarin hij speelt op het appèl en roert zich nooit. Vincent Kompany omschreef eerder al als een speler met een groot strijdershart.  Lees verder »


Dames vernederen Standard

Dames vernederen Standard

De Damesploeg van Anderlecht heeft met vooroorlogse cijfers gewonnen op Standard. Het werd maar liefst 2-7 in Standard nadat de kersverse kampioen zelfs op een 2-0 achterstand was gekomen. Daarna ontbonden de dames hun duivels en slikte Standard zeven doelpunten. Lees verder » 15-05-2021 

Dames Anderlecht zijn kampioen

Dames Anderlecht zijn kampioen

De damesploeg van Anderlecht heeft zich vanmiddag verzekerd van een vierde landstitel op rij. Paars-wit versloeg eerste achtervolger OH Leuven met 2-0. Tessa Wullaert (foto) scoorde beide doelpunten. Haar teller dit seizoen komt zo op 35. Lees verder » 11-05-2021 

Lawrence: "Ging terug voor mijn familie"

Lawrence:

In zijn eerste persconferentie als speler van Toronto FC kwam Kemar Lawrence terug op de reden voor zijn vertrek bij Anderlecht. De Jamaicaan kon naar eigen zeggen blijven, maar verkoos een terugkeer naar zijn familie in de Verenigde Staten. Lees verder »


Missipo zes tot negen maanden out

Missipo zes tot negen maanden out

Een zware klap voor de damesploeg: Kassandra Missipo, één van de sterkhouders van het elftal, liep een zware knieblessure op en zal zes tot negen maanden niet voetballen. "Onderzoeken vandaag brachten een blessure aan de kruisbanden van de linkerknie aan het licht", laat Anderlecht weten. "Ze zal zes tot negen maanden aan de kant staan." Lees verder » 05-05-2021 


 29-04-2021 

Toloba twaalfde dame die bijtekent

Toloba twaalfde dame die bijtekent

Een dag na elf ploegmaats heeft ook Mariam Toloba haar contract bij Anderlecht verlengd. Zo zijn er al twaalf speelsters van de damesploeg voor volgend seizoen bekend. De nieuwe coach Johan Walem kan zijn ploeg beginnen bouwen. Lees verder »
 28-04-2021 

Officieel: Elf dames verlengen hun contract

Officieel: Elf dames verlengen hun contract

Hoewel Gouden Schoen De Caigny volgend seizoen Anderlecht zal verlaten, hebben elf speelsters hun contract verlengd. De damesploeg is nog actief in de play-offs voor het kampioenschap, maar Anderlecht wil duidelijk nu al beginnen te bouwen aan de ploeg voor volgend jaar. Lees verder » 26-04-2021 

"Zij zijn Anderlecht"

Na de heren is het woensdag aan de dames van RSC Anderlecht om hun documentaire van start te zien gaan. In "Zij zijn Anderlecht" zie je de werking van het paars-witte vrouwenvoetbal achter de schermen. De uitzending gaat van start om 21 uur. Lees verder »


 24-04-2021 

Dames knopen weer aan met monsterscore

Dames knopen weer aan met monsterscore

De damesploeg van Anderlecht heeft in de tweede wedstrijd van Play-off 1 Standard verpletterd met 6-0. Na de 0-1 nederlaag in de laatste competitiewedstrijd en de 0-0 vorige week tegen OHL, knopen de dames met deze score weer aan met de overwinning. De dames verloren in de reguliere competitie drie punten en staan momenteel zes punten voor op Standard. Aan Play-off 1 bij de dames nemen vijf clubs deel. Lees verder »


 22-04-2021 

"We zorgen dat het in orde komt"

Naast Marco Kana volgt Mauve ook Lukas Nmecha van naderbij. Zo krijgen we een blik op het telefoontje dat Vincent Kompany pleegt naar de Duitste spits om hem te overtuigen om naar RSC Anderlecht te komen. En ook telefoongesprekken met het Kompany-thuisfront komen aan bod.  Lees verder »


 17-04-2021 

 16-04-2021 

Wachel: "We onderschatten niemand"

Wachel:

De dames van RSC Anderlecht starten morgen aan hun Play-offs op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Ze starten met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Standard. Coach Patrick Wachel zal alvast niet de fout maken om de tegenstanders te onderschatten. Lees verder »


 02-04-2021 

RSCA-dames spelen vriendschappelijk duel

RSCA-dames spelen vriendschappelijk duel

In afwachting van de start van de Play-offs voor de dames, spelen de troepen van Patrick Wachel vanavond een oefenduel tegen de Genk Ladies. De aftrap in Neerpede is voorzien om 20 uur, de wedstrijd wordt gespeeld achter gesloten deuren.  Lees verder »