Nieuws met tag "Wedstrijden"


 22-05-2017 

Oefenwedstrijd op 30 juni tegen Oudenaarde

Oefenwedstrijd op 30 juni tegen Oudenaarde

Op 30 juni 2017 speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde. Het duel tussen beide ploegen is ondertussen al een jaarlijkse traditie. De aftrap in het Burgemeester Thienpontstadion is voorzien om 19u.  Lees verder » 21-05-2017 

"Ik ben Anderlecht alles verschuldigd"

Youri Tielemans speelde deze namiddag zijn laatste wedstrijd voor RSC Anderlecht. Hij kreeg dan ook een staande ovatie en een applausvervanging in het Constant Vanden Stock Stadion. "Dankzij Anderlecht ben ik de man geworden die ik ben", zei Tielemans na afloop.  Lees verder »


Anderlecht sluit af met een overwinning

Anderlecht sluit af met een overwinning

Anderlecht speelde vandaag zijn laatste partij in het seizoen 2016-2017. Paars-wit sloot het seizoen af met een 3-2 overwinning tegen Oostende. Het eindigt daarmee met zeven punten voorsprong op Club Brugge dat Gent klopte en zo tweede eindigt. Lees verder »
Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

Met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende sluit Anderlecht vanmiddag het seizoen af. Paars-wit is al kampioen en Oostende is al zeker van plek vier en een barragewedstrijd met de winnaar van Play-off 2. In een wedstrijd zonder inzet maken beide ploegen er hopelijk een aangename pot voetbal van. Lees verder » 20-05-2017 

Clean sheet voor Roef

Clean sheet voor Roef

Davy Roef maakte vandaag zijn debuut in de Primera Division. Hij kreeg de kans van trainer Pepe Mel en ontgoochelde niet. Hij hield met enkele prima reddingen Las Palmas van een doelpunt. Deportiva La Coruña won de wedstrijd met 3-0.  Lees verder »

 19-05-2017 

Spelers reizen naar Brussel en vieren

Spelers reizen naar Brussel en vieren

Na de wedstrijd tegen Charleroi vertrok de Anderlechtbus zo snel mogelijk richting Constant Vanden Stockstadion. Ook de meegereisde fans zakten nog af naar Brussel. In het Astridpark waren op dat moment al veel supporters aanwezig om de wedstrijd open groot scherm te volgen. Lees verder » 18-05-2017 Terugblik: Charleroi - Anderlecht

Terugblik: Charleroi - Anderlecht

Anderlecht kan vanavond de titel pakken op het veld van Charleroi. In de reguliere competitie won paars-wit twee keer, maar in de beker en op speeldag vijf van de play-offs liet het zich verrassen door de Carolo’s.  Lees verder »


Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Vanavond krijgt Anderlecht op het veld van Charleroi zijn tweede van drie kansen om kampioen te spelen. Bij een overwinning is de 34e landstitel dus een feit. Dat is ook zo wanneer Club Brugge niet wint in Oostende. Lees verder » 17-05-2017 

Tainmont kan spelen tegen Anderlecht

Tainmont kan spelen tegen Anderlecht

Charleroi zal morgen tegen Anderlecht een beroep kunnen doen op Clément Tainmont. De Carolo's gaan in beroep tegen de schorsing van twee speeldagen die de middenvelder gisteren kreeg van de Geschillencommissie. Dit beroep werkt opschortend Lees verder »


"Ik had net zo vaak kunnen scoren als Teodorczyk"

Hamdi Harbaoui kijkt morgen opnieuw zijn moederclub Anderlecht in de ogen. Bij Charleroi toont de Tunesiër dat hij nog steeds een killer voor doel is, maar volstaat dit voor een tweede kans bij Anderlecht? "Als ik terugkeer, wil ik een goed gesprek met Weiler." Lees verder » 16-05-2017 

Trebel en Teodorczyk nemen hun plaats weer in

Trebel en Teodorczyk nemen hun plaats weer in

Veel tijd om stil te staan bij het gelijkspel heeft Anderlecht niet. Overmorgen in Charleroi krijgt het een nieuwe kans om de titel binnen te halen. In vergelijking met de partij tegen Club Brugge zal René Weiler twee nieuwe spelers in zijn elftal droppen. Lees verder »


2.000 bezoekende fans op Charleroi

2.000 bezoekende fans op Charleroi

Charleroi heeft 2.000 tickets ter beschikking voor RSC Anderlecht overmorgen. Daarvan zijnde meeste al de deur uit. Ook Mambourg zelf is zo goed als uitverkocht. Bij winst van paars-wit zijn ze kampioen maar net als tegen Brugge is er geen huldiging voorzien op het veld van Charleroi.  Lees verder » 15-05-2017 

Wouters fluit Anderlecht - KV Oostende

Wouters fluit Anderlecht  - KV Oostende

Zondag 21 mei speelt RSC Anderlecht zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Luk Wouters is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Peter Hermans, Stijn Hutsebaut, Jeroen Walschap, Sebastien Delferière en Jonathan Lardot. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 14u30. Lees verder »


Anderlecht scout Marokkaanse spits

Anderlecht scout Marokkaanse spits

Volgens Marokkaanse media bekeek een scout van Anderlecht vrijdag de wedstrijd tussen Wydad Casablanca en Cotonsport Garoua in de Afrikaanse Champions League. De man zat er voor Mohamed Ounajem, een 25-jarige spits/aanvallende middenvelder van Wydad. Lees verder »


Geen geschorsten tegen Charleroi

Geen geschorsten tegen Charleroi

René Weiler kan op een volledige kern rekenen tegen Charleroi nu donderdag. Uros Spajic en Lukasz Teodorczyk kregen geen gele kaart tegen Club Brugge en kunnen tegen Charleroi spelen. Lees verder »
 14-05-2017 

René Weiler geraakt door een projectiel

René Weiler geraakt door een projectiel

René Weiler gaf na de partij op Brugge geen reactie. De coach liet dat over aan assistent Sesa. De reden is eenvoudig: Weiler werd in de zij geraakt door een projectiel en ging naar de dokter voor verzorging. Volgens David Sesa was het niet al te ernstig. Lees verder »


Schermutselingen in Brussel na afloop van de wedstrijd

Schermutselingen in Brussel na afloop van de wedstrijd

In het Constant Vanden Stock Stadion konden de fans de wedstrijd volgen op vier grote schermen. Het stadion was ongeveer voor de helft gevuld, maar sfeervol. Na de wedstrijd ontstonden er rond het stadion hier en daar vechtpartijen tussen de fans. De politie en stewards kwamen tussen beide. Lees verder »