Nieuws met tag "Wedstrijden"


 03-04-2020 


 02-04-2020 

Opinie: kampioen neen, Champions League ja

Opinie: kampioen neen, Champions League ja

De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om de competitie stop te zetten, de huidige stand als eindstand te nemen en dus Club Brugge uit te roepen als landskampioen. Sta ons toe daar serieuze bedenkingen bij te hebben. Er zijn precedenten: bij één ervan werd Anderlecht zo zijn eerste landstitel onthouden. Lees verder »


Luckassen: "Naar PSV keer ik zeker niet terug"

Luckassen:

In een interview met het Nederlandse dagblad 'De Telegraaf' liet Derrick Luckassen (foto) optekenen volgend seizoen niet terug te gaan keren bij moederclub PSV Eindhoven. Of de Nederlandse verdediger met Ghanese roots bij Anderlecht blijft is nog maar zeer de vraag. Anderlecht heeft tot 31 mei de tijd om de aankoopoptie, die om en bij de vijf miljoen euro bedraagt, al dan niet te lichten. Lees verder » 27-03-2020 

Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

Het hoeft niet de verbazen dat RSC Anderlecht de competitie en de play-offs nog wil afwerken. Zij hopen op die manier alsnog Europees voetbal te halen. Of dat realistisch is, valt te betwijfelen. De Pro League heeft ook nog steeds geen beslissing genomen. En dat zijn de kleine clubs beu, zij plannen acties. Lees verder » 26-03-2020 

Van Ranst: "Hooguit symbolische bekerfinale"

Van Ranst:

De Pro League nam nog geen beslissling over de al dan niet verderzetting van de competitie. Viroloog Marc Van Ranst is echter duidelijk. "Denk niet dat er nog veel zal gevoetbald worden", zei hij tegenover Sporza,"Misschien nog een paar symbolische wedstrijden zoals de bekerfinale." Lees verder »


Pro League schuift beslissing voor zich uit

Pro League schuift beslissing voor zich uit

Gisteren hield de Raad van Bestuur van de Pro League hun wekelijks overleg via conference call. Verschillende punten stonden op de agenda maar de belangijkste was toch de al dan niet verderzetting van de competitie. Een besluit is er nog niet genomen.  Lees verder » 24-03-2020 

Wordt er überhaupt nog gevoetbald dit seizoen

Wordt er überhaupt nog gevoetbald dit seizoen

Wordt er nog aan voetbal gedaan dit seizoen ? Dat is de vraag waar de Pro League zich morgen over buigt tijdens een videoconferentie. Het plan was om 15 april de trainingen te hervatten en een maand later op 15 mei, de competitie. Maar dat lijkt hoe langer hoe meer niet haalbaar. Lees verder » 12-03-2020 

Breaking: laatste speeldag is afgelast

Breaking: laatste speeldag is afgelast

De laatste speeldag van de reguliere competitie gaat zondag niet door. De federale regering heeft zopas beslist om alle recreatieve activiteiten van morgennacht tot en met 3 april op te schorten. Dus ook het voetbal. Lees verder »


Stand van zaken Jupiler Pro League

Stand van zaken Jupiler Pro League

Een deel van de buiitenlandse voetbalcompetities wordt momenteel achter gesloten deuren gespeeld door COVID-19 (Corona). In de Jupiler Pro League wijzigt er momenteel niets, de wedstrijden gaan door zoals gepland mét toeschouwers. Dit weekend is ook de laatste speeldag van de reguliere competitie. Lees verder »


Geen indoor activiteiten bij STVV - RSC Anderlecht

Geen indoor activiteiten bij STVV - RSC Anderlecht

De wedstrijd STVV - RSC Anderlecht gaat door zoals gepland mét toeschouwers. Alleen de indooractiviteiten gaan niet door naar aanleiding van COVID-19 (Coronavirus). Dat wil zeggen dat er geen dranken en voeding verkocht worden binnen de stadionmuren en dat de businessdiners niet zullen plaatsvinden. Lees verder » 11-03-2020 

Geen persmoment deze week

Geen persmoment deze week

Naar aanleiding van het coronavirus heeft Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws alle persactiviteiten voor de rest van de week afgelast. Zo zal er dus geen voorbeschouwing zijn met Frank Vercauteren voor de pers op vrijdag en een gepland interview met Sardella gaat ook niet door. Lees verder » 10-03-2020 

Van Driessche fluit STVV - RSC Anderlecht

Van Driessche fluit STVV - RSC Anderlecht

Bram Van Driessche werd aangesteld om de wedstrijd van komende zondag tussen Sint-Truiden en Anderlecht in goede banen te leiden. Hij zal bijgestaan worden door lijnrechters Yves De Neve en Kevin Monteny. De vierde official is Laurent Willems. Lees verder »


Lawrence speelt één helft mee met beloften

Lawrence speelt één helft mee met beloften

Kemar Lawrence kwam gisteren één helft in actie met de beloften van RSC Anderlecht tegen Racing Genk. De tweede helft werd hij vervangen door Kristian Arnstad. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, Chris Kalulika scoorde voor paars-wit.  Lees verder » 08-03-2020 

Pandoering op Anderlecht kost mental coach zijn job

Pandoering op Anderlecht kost mental coach zijn job

De dag na de 7-0-nederlaag op Anderlecht nam de raad van bestuur van Zulte Waregem drastische maatregelen. De spelers worden verplicht om alle onkosten (entree en vervoer) terug te betalen aan de meegereisde supporters. Verder wordt de mental coach per direct ontslagen. Lees verder »


Ruimere zege dateert van 2000

Ruimere zege dateert van 2000

De 7-0-overwinning van Anderlecht is de grootste zege uit onze competitie dit seizoen. Anderlecht verbeterde de prestatie van Club Brugge, dat op de tweede speeldag met 6-0 won van STVV. Voor Anderlecht is de 7-0 de grootste zege sinds november 2016. Voor een nog grotere zege moeten we al twintig jaar terug in de tijd. Lees verder » 07-03-2020 

Anderlecht peuzelt Zulte Waregem op

Anderlecht peuzelt Zulte Waregem op

Anderlecht zit nog steeds in de race om Play-Off 1 na een monsterzege tegen Zulte Waregem. Net zoals in de vorige thuismatch kwam het snel op voorsprong en wist het die voorsprong ook snel genoeg uit te bouwen. Zulte speelde voor rust nog mee, maar het werd in de tweede helft overlopen door een gretig Anderlecht en kreeg nog vijf doelpunten te slikken. Na het gelijkspel van Mechelen beslist de laatste speeldag dus over wie Play-Off 1 haalt. Lees verder »


Amuzu start in de basis

Amuzu start in de basis

Voor de laatste thuismatch in de reguliere competitie heeft Frank Vercauteren Francis Amuzu in de basispoeg gedropt. Pjaca neemt plaats op de bank, waar hij het gezelschap krijgt van onder andere Chadli en Verschaeren. Verder start dezelfde ploeg als tegen Waasland-Beveren. Lees verder »


Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Zelf winnen en hopen dat KV Mechelen punten laat liggen. Dat is de opdracht van Anderlecht vanavond. Frank Vercauteren kan tegen Zulte Waregem rekenen op de vaste namen van de voorbije weken. Bovendien zit Nacer Chadli terug in de selectie. Lees verder »


 06-03-2020 

Chadli terug in de selectie

Chadli terug in de selectie

Nacer Chadli zit in de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen Zulte Waregem. Anderlecht moet winnen tegen Zulte en hopen op puntenverlies van KV Mechelen thuis tegen Eupen, anders mag het zich opmaken voor Play-Off 2. Lees verder »


 05-03-2020 

Meeste supporters kregen andere plaats

Meeste supporters kregen andere plaats

RSC Anderlecht is zijn belofte om de supporters uit de gesloten vakken te verplaatsen, nagekomen. De meeste onder hen kregen de voorbije drie dagen een mail met daarin een nieuw ticket voor de wedstrijd van zaterdag tegen Zulte-Waregem. Lees verder »


 04-03-2020 

Ook Anderlecht neemt maatregelen tegen corona

Ook Anderlecht neemt maatregelen tegen corona

Het corona virus beheerst het nieuws dezer dagen, ook bij RSC Anderlecht zijn ze alert voor eventuele besmettingen. De club nam in ieder geval al enkele maatregelen. Zoals bij de meeste bedrijven mag men niet meer handen schudden, ook kussen ter begroeting is verboden.  Lees verder »


 03-03-2020 

Sommige supporters kregen al andere plaats

Sommige supporters kregen al andere plaats

RSC Anderlecht is gestart met de supporters uit de gesloten vakken een andere plaats te geven. Niet iedereen heeft al een nieuw ticket gekregen. Supporters die komen met kinderen krijgen als eerste een nieuwe plaats toegewezen. Voor de rest is het nog afwachten.  Lees verder »


Verboomen leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Verboomen leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Zaterdagavond speelt RSC Anderlecht zijn laatste thuiswedstrijd voor de start van de play-offs. Nathan Verboomen is aangeduid om de wedstrijd tegen Zulte-Waregem in goede banen te leiden. Philippe Vandecauter en Dirk Gilon staan langs de lijn, Quentin Pirard is vierde official.  Lees verder »


 29-02-2020 

Vlap houdt de mathematische optie nog open

Vlap houdt de mathematische optie nog open

Anderlecht heeft vrij eenvoudig met 0-3 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Twee kansen voor Michel Vlap volstonden voor de 0-2. In de toegevoegde tijd zette Amuzu nog een strafschop om. Paars-wit speelde verre van geweldig, maar kwam nooit in de problemen tegen de zwakke thuisploeg die geen enkele kans kreeg. Toch zal play-off I door de zege van Mechelen gisteren quasi onhaalbaar zijn. Lees verder »


Doku terug in de basis

Doku terug in de basis

Jeremy Doku neemt opnieuw zijn plaats in na zijn schorsing tegen Eupen. Amuzu is bankzitter. Verder begint Anderlecht met hetzelfde elftal in Waasland-Beveren als vorige week tegen Eupen. De Jamaïcaan Lawrence zit voor het eerst op de bank. Ook Verschaeren zit na zijn blessure voor het eerst op de bank. Lees verder »


Voorbeschouwing: Waasland-Beveren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Waasland-Beveren - Anderlecht

Zes punten goed te maken, nog negen te verdienen: dat is de situatie waarmee Anderlecht vanavond naar Beveren trekt. Na de overwinning van KV Mechelen gisteren betekent puntenverlies straks het definitieve einde van de Play-Off 1-ambities. Lees verder »


 28-02-2020 

Selectie: eerste keer Lawrence

Selectie: eerste keer Lawrence

Frank Vercauteren heeft negentien namen bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Waasland-Beveren. Kemar Lawrence (foto) haalt voor het eerst de wedstrijdkern. Jeremy Doku is er na een weekje schorsing weer bij. Lees verder »


 25-02-2020 

Laforge leidt Waasland-Beveren - RSC Anderlecht

Laforge leidt Waasland-Beveren - RSC Anderlecht

Zaterdag gaat RSC Anderlecht op bezoek bij rode lantaarn Waasland-Beveren. Het beloofd dus een interessante wedstrijd te worden aangezien de Waaslanders vechten tegen de degradatie. Paars-wit van zijn kant moet winnen om nog een waterkansje te hebben op play-off 1.  Lees verder »


Beloften liggen uit de Beker van België

Beloften liggen uit de Beker van België

De beloften van RSC Anderlecht liggen uit de Beker van België voor beloften. Ze verloren hun kwartfinale tegen Genk met 3-2. Met de rust stond het al 3-0 voor de Limburgers. In de tweede helft scoorde Mathis Suray nog twee keer voor paars-wit maar verder kwam het niet.  Lees verder »


 24-02-2020 

Bakkali: "Ik geloof nog in Play-Off 1"

Bakkali:

Zakaria Bakkali viel 25 minuten voor tijd in voor Marco Pjaca. Hij liet enkele mooie dribbels zien en zette uiteindelijk de 6-1 eindstand op het scorebord. Toch liet hij vallen nog niet volledig fit te zijn en nog hard te werken om volledig op niveau te geraken. Bakkali geeft ook Play-Off 1 nog niet op. Lees verder »


 23-02-2020 

Supporters protesteren tegen sluiten tribune (foto)

Supporters protesteren tegen sluiten tribune (foto)

Tijdens de partij tussen Anderlecht en Eupen ontrolden supporters uit de vakken N1 tot N6 spandoeken om aan te klagen dat hun vakken over twee weken gesloten blijven. Dat is een straf van de Geschillencommissie voor het veelvuldig gebruik van pyrotechnisch materiaal.  Lees verder »


Vlap: "Fijn dat we de kansen afmaken"

Vlap:

Na een moeilijke periode wordt Michel Vlap weer beter en beter. Zeker als er echt gevoetbald kan worden. Met een doelpunt en een assist leverde hij vandaag een mooie bijdrage aan de 6-1-zege. "Dat we zes verschillende doelpunten makers hadden, is een goed teken." Lees verder »


Anderlecht walst over Eupen heen

Anderlecht walst over Eupen heen

Anderlecht heeft nog eens ouderwets uitgehaald tegen een mak Eupen. De thuisploeg scoorde meteen bij de eerste dreiging en na een rode kaart voor de bezoekers (en de 2-0 op penalty) was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg bouwde de voorsprong uit en zo blijft Anderlecht in de race om play-off 1, ook al wordt dat een bijzonder moeilijke opdracht na de overwinningen van Genk en Mechelen. Lees verder »


Opstelling: Pjaca vervangt Doku

Opstelling: Pjaca vervangt Doku

Dejan Joveljic en Elias Cobbaut zijn fit bevonden om over een uurtje te starten tegen Eupen. Vooraan vervangt Marko Pjaca de geschorste Jeremy Doku. Centraal achterin krijgt Killian Sardella de voorkeur op Marco Kana als vervanger van de geblesseerde Derrick Luckassen. Lees verder »


Vercauteren: "Ik wil een reactie zien na Mechelen"

Vercauteren:

Vorige week ging Anderlecht met de billen bloot in Mechelen. Frank Vercauteren wil vandaag tegen Eupen een reactie zien van zijn team. Op basis van wat hij de voorbije week zag, is hij positief. "Maar het enige antwoord is wat ik zondag zie tijdens de wedstrijd." Lees verder »