Nieuws met tag "Wedstrijden"


 15-04-2024 

Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

Marco Kana speelde 73 minuten in de wedstrijd van Kortrijk tegen Charleroi, waarbij zijn team uiteindelijk werd verslagen in blessuretijd met 1-2. Kortrijk blijft op de laatste plaats staan, wat degradatie betekent. Alexis Flips kwam in de 82e minuut in actie tijdens de wedstrijd van Ankaragücü tegen Gaziantep. Zijn team won deze wedstrijd met 3-1 en staat op de dertiende plaats in het klassement. Lees verder »


Anderlecht - Union meest bekeken match

Anderlecht - Union meest bekeken match

De Brusselse derby van gisterenavond bracht spanning en een paars-witte overwinning. En niet alleen de fans in het stadion liepen warm voor het spektakel, ook de mensen thuis stemden massaal af op de uitzending. Met 506.000 kijkers was het de best bekeken wedstrijd van de Jupiler Pro League dit seizoen. Lees verder »


Doorverkoop voor Anderlecht - Cercle Brugge

Doorverkoop voor Anderlecht - Cercle Brugge

De RSCA Resale voor de wedstrijd Anderlecht - Cercle Brugge zal beginnen op maandag 22 april om 10 uur. Deze wedstrijd in het Lotto Park staat gepland op woensdag 24 april om 20.30 uur. Als abonnee kunt u uw plaats verkopen als u niet aanwezig kunt zijn. Op deze manier helpt u een andere supporter om een ticket te krijgen en draagt u bij aan een vol Lotto Park. Lees verder »



 14-04-2024 

Anderlecht wint eindelijk van Union, maar verliest Hazard

Anderlecht wint eindelijk van Union, maar verliest Hazard

Anderlecht heeft eindelijk eens van Union kunnen winnen. Het werd 2-1 na alweer een incidentrijke derby. Anderlecht sloeg vroeg toe via Dolberg, maar verloor Hazard voor rust met vermoedelijk een ernstige knieblessure. Union, dat meer balbezit had, klom na rust op gelijke hoogte via een penalty na ingrijpen van de VAR. Debast mocht met tweemaal geel beschikken. Met een man minder bleef Anderlecht strijden voor wat het waard was. Sardella bereikte Amuzu die Anderlecht de zege bezorgde. Een belangrijke zege voor Paars-wit, maar uiteraard nog lang niet beslissend want er zijn nog veel wedstrijden te spelen, wedstrijden waarin Anderlecht waarschijnlijk niet op Hazard zal kunnen rekenen. Lees verder »


Hazard valt geblesseerd uit (video)

Hazard valt geblesseerd uit (video)

Thorgan Hazard is geblesseerd uitgevallen na 36 minuten in de wedstrijd tegen Union. De middenvelder maakte een slechte beweging met de knie in een duel en moest ondersteund van het veld worden geholpen. Lees verder »


Opstelling: Rits terug in de basis

Opstelling: Rits terug in de basis

De 'position switch' die Brian Riemer vorige week in Brugge bekookstoofde op het middenveld, bracht niet het gewenste resultaat. Tegen Union start Mats Rits opnieuw in de basis ten koste van Thomas Delaney. Verder zijn er geen verrassingen in het startelftal. Paars-wit staat mogelijk voor een scharnierduel, met een overwinning komt Anderlecht voor het eerst aan de leiding, maar met puntenverlies moet het ook achterom kijken naar Club Brugge. Lees verder »


Selectie: De verwachte namen

Selectie: De verwachte namen

Geen verrassingen in de selectie voor de belangrijke wedstrijd van vanavond tegen Union. Enkel Verschaeren en N'Diayé zijn buiten strijd. Thorgan Hazard zit al aan twee gele kaarten in de Champions play-offs, dus is geschorst bij een volgende gele kaart. Kan Anderlecht voor het eerst winnen van Union sinds de terugkeer van de buren naar de Pro League? In de vorige confrontatie wist Paars-wit op de valreep een 0-2 achterstand om te buigen naar een gelijkspel. Lees verder »




 13-04-2024 

RSCA Women winnen topper in slotfase

RSCA Women winnen topper in slotfase

De dames van Anderlecht blijven in de running voor een nieuwe titel. In de play-offs van de Super League speelde Anderlecht vanmiddag tegen rechtstreeks concurrent OHL. OHL, dat een punt voorsprong had op Anderlecht, verloor met 2-0. Lore Jacobs maakte beide doelpunten in de absolute slotfase van de wedstrijd. Anderlecht klimt door de zege tot op een punt van leider Standard.  Lees verder »



 11-04-2024 

Burgess inzetbaar tegen Anderlecht

Burgess inzetbaar tegen Anderlecht

Union verdediger Burgess zal zondag kunnen aantreden tegen Anderlecht. De speler werd geschorst omdat hij de bal ingooide recht in het gezicht van een tegenstander. Wegens miscommunicaties was het echter niet duidelijk of die schorsing nu vorige week tegen Cercle al ingegaan was of niet. Burgess bleef uit voorzorg aan de kant. Lees verder »


Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

De wedstrijd tussen de U23 van Anderlecht en Club NXT voor de 30e speeldag van de Challenger Pro League zal niet plaatsvinden op vrijdag 19 april, maar is verplaatst naar zaterdag 20 april. De aftrap zal plaatsvinden om 15.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Zowel RSCA Futures als Club NXT zijn verzekerd van handhaving in de Challenger Pro League. Normaal gesproken beginnen alle wedstrijden op de laatste speeldag van de reguliere fase op hetzelfde moment (vrijdag 19 april om 20.00 uur), tenzij de sportieve situatie een wijziging rechtvaardigt. Lees verder »



 09-04-2024 

Gele Hazard op één kaart van schorsing

Gele Hazard op één kaart van schorsing

Thorgan Hazard is plots een kaartenpakker geworden. In de laatste vijf wedstrijden die hij startte, liep hij telkens tegen een geel karton aan. Zo ook in de eerste twee duels van de play-offs. Nog één gele kaart en hij is een wedstrijd geschorst. Lees verder »


Lambrechts leidt Brusselse derby in goede banen

Lambrechts leidt Brusselse derby in goede banen

Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Union St Gilloise in het Lotto Park. De match van de waarheid, want de winnaar van dit duel pakt de leiding. Kan paars-wit zijn zwarte beest eindelijk temmen of gaat het de boot in. Scheidsrechter Erik Lambrechts mag in ieder geval om 18.30 uur de wedstrijd op gang fluiten. Lees verder »



 07-04-2024 

Afwezig Anderlecht onmachtig tegen gretig Club

Afwezig Anderlecht onmachtig tegen gretig Club

Anderlecht heeft geen goede beurt gemaakt in Brugge met een 3-1 nederlaag. Paars-wit liep de hele tijd achter de feiten aan na een snelle 1-0 van Mechele. Een slordig en loom Paars-wit kwam niet tot voetballen en kreeg nauwelijks een mogelijkheid. Thiago miste enkele grote kansen, maar op het uur verdubbelde Oneydika de score. De middenvelder maakte er later ook nog 3-0 van. In de slotfase milderde Dryer nog. Volgend weekend krijgt Anderlecht een nieuwe kans om de leiding te nemen, maar mits puntenverlies kan de tegenstand ook opnieuw naderen. Lees verder »


Opstelling: Delaney start, Hazard eveneens

Opstelling: Delaney start, Hazard eveneens

Brian Riemer wijzigt het elftal op een plaats. Thomas Delaney speelt in plaats van Rits. Hazard lijkt fit voor de strijd, want hij start. Door de nederlaag van Union kan Anderlecht aan de leiding komen als het niet verliest. Bij Club Brugge is een zieke Vanaken niet van de partij. Lees verder »



 06-04-2024 


 05-04-2024 



 03-04-2024 

Latere kampioen won meestal eerste match play-offs

Latere kampioen won meestal eerste match play-offs

Anderlecht begon aan de Champions' Play-offs met een zege, Union met een nederlaag. Op basis van de voorgaande edities van de play-offs is dat gunstig nieuws voor Anderlecht. In dertien edities won de latere kampioen maar liefst negen keer zijn eerste match van de play-offs. Dat vlooide La Dernière Heure uit. Lees verder »


Vertonghen stop na EK als Rode Duivel

Vertonghen stop na EK als Rode Duivel

Officieel is het nog niet, maar aan zijn directe omgeving heeft Jan Vertonghen laten weten dat hij na het EK stopt als Rode Duivel. Dat melden Het NIeuwsblad en La Dernière Heure. Over doorgaan bij Anderlecht heeft hij nog geen beslissing genomen. Lees verder »



 02-04-2024 

Burgess wellicht geschorst tegen Anderlecht

Burgess wellicht geschorst tegen Anderlecht

De kans is erg groot dat Union over anderhalve week geen beroep kan doen op Christian Burgess in de wedstrijd tegen Anderlecht. De verdediger kreeg maandag tegen Genk een rode kaart en zal tegen Anderlecht zo goed als zeker geschorst zijn. Lees verder »


 01-04-2024 

Anderlecht eindigt vierde op Future Cup

Anderlecht eindigt vierde op Future Cup

De U17 van Anderlecht zijn vierde geworden op de Future Cup in Amsterdam. Deze voormiddag verloor paars-wit in de halve finale met 2-0 tegen Partizan Belgrado. In de namiddag ging Anderlecht met 2-1 de boot in tegen PSG in de wedstrijd om de derde plaats. Gabriël Biladi (foto) scoorde voor Anderlecht. Lees verder »


 31-03-2024 

Debast: "Killian zal me nu plagen"

Debast:

"Ik ben erg blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, ook al was het maar met 1-0", vertelde Zeno Debast na afloop van het duel tegen Antwerp. "Het was moeilijk vandaag, vooral in de eerste helft. Na de rust speelden we beter. De rode kaart hielp ons wel." Lees verder »


 30-03-2024 

Anderlecht wint met het kleinste verschil

Anderlecht wint met het kleinste verschil

Anderlecht is goed begonnen aan de Champions play-offs. Het won met 1-0 tegen Antwerp al mag het morgen wel een dikke mand chocolade eieren brengen naar Wijndal die dom rood pakte kort voor de rust. In die eerste helft had Anderlecht het namelijk moeilijk, maar na rust kwam het tegen een man minder wel tot kansen. Sardella duwde een voorzet in doel en ook daarna had het nog enkele malen kunnen scoren. Antwerp kreeg na rust een grote kans via Balikwisha, maar verder kende Paars-wit geen problemen met de kampioen. Lees verder »



Opstelling: Rits start, Delaney is invaller

Opstelling: Rits start, Delaney is invaller

Geen verrassingen in het elftal van Brian Riemer in de openingsmatch van de Champions play-offs. Rits vormt samen met Leoni en Stroeykens het middenveld waardoor Delaney invaller is. In de reguliere competitie won Paars-wit met 1-0 van Antwerp na een strafschopdoelpunt. Anderlecht kan mits een zege Union bijbenen, al speelt Union morgen nog in Genk. Indien het verliest, halveert Antwerp zijn achterstand van zes naar drie punten. Lees verder »


Winst en verlies op eerste dag Future Cup (video)

Winst en verlies op eerste dag Future Cup (video)

De U17 van Anderlecht hebben op de eerste dag van de Future Cup een keer gewonnen en een keer verloren. Tegen Sporting Lissabon won paars-wit met 3-1. Gassimou Sylla, Yanis Bourard (foto) en Terry Van den Ven scoorden. Het doelpunt van Bourard was een pareltje. Lees verder »


Selectie: Amuzu en Ashimeru keren terug

Selectie: Amuzu en Ashimeru keren terug

Voor de eerste wedstrijd in de Champions play-offs kan Brian Riemer rekenen op de hele selectie met uitzondering van Verschaeren en N'Diaye. Amuzu en Ashimeru keren terug in de selectie na een lange tijd out te zijn geweest met een blessure. Indien Paars-wit echt de ambitie heeft om kampioen te worden, moet het eigenlijk vanavond winnen. Lees verder »