Nieuws met tag "Wedstrijden"


 15-12-2017 

"Denk niet dat uitslag zondag beslissend zal zijn"

De achterstand van RSC Anderlecht op Club Briugge is nu al 10 punten. Of paars-wit zondag wint of verliest, volgens Hein Vanhaezebrouck zal de uitslag niet beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie. "Maar als we verliezen moeten we nadien wel 6 op 6 halen", voegt hij eraan toe. Lees verder »


Kums nieuwste zorgenkind, jongeren houden zich klaar

Kums nieuwste zorgenkind, jongeren houden zich klaar

Adrien Trebel raakt niet tijdig hersteld voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Dat liet coach Hein Vanhaezebrouck vanmiddag weten. Ook Kara Mbodj is erg onzeker, hij trainde nog niet. Tot overmaat van ramp is er met Sven Kums nu nog een zorgenkindje bijgekomen. Lees verder »
 14-12-2017 

Kan Club Brugge - Anderlecht zondag doorgaan?

Kan Club Brugge - Anderlecht zondag doorgaan?

De bekerwedstrijd tussen Club Brugge en Charleroi werd gisteren uitgesteld wegens de onbespeelbaarheid van het terrein in het Jan Breydel-stadion. Zondag staat in hetzelfde stadion de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Lees verder » 12-12-2017 

Kara en Trebel onzeker voor Club Brugge

Kara en Trebel onzeker voor Club Brugge

Er staat nog altijd een groot vraagteken achter de naam van Kara Mbodj en Adrien Trebel voor zondag. Trebel ondergaat vandaag een echo om de ernst van de blessure te bepalen. Maar de verwachtingen zijn dat beide niet fit geraken. Lees verder » 11-12-2017 

Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht

Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht

Komende zondag om 14u30 neemt RSC Anderlecht het op tegen Club Brugge in het Jan Breydel Stadion. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Kevin Monteny en vierde official Erik Lambrechts.  Lees verder »"Terug met beide voeten op de grond"

Hein Vanhaezebrouck zag geen echt team op het veld staan tijdens de tweede helft tegen Charleroi. Daarbovenop komen nog eens de twee rode kaarten. Al wil de coach over die eerste gele kaart van Deschacht wel discussiëren, want dat was er geen. "We staan wel opnieuw met beide voeten op de grond." Lees verder »


Kums: "Het zat allemaal een beetje tegen"

Kums:

Sven Kums zorgde gisteren voor de 0-2 voor Charleroi, "Ik probeerde te tackelen", legt Kums zijn actie uit. Die owngoal is een samenvatting van de tweede helft van RSC Anderlecht, dat geen verhaal had tegen een sterk spelend Charleroi.  Lees verder » 10-12-2017 

Video: Teodorczyk reageert frustratie af op deur

Video: Teodorczyk reageert frustratie af op deur

Lukasz Teodorczyk kreeg kort voor tijd een tweede gele kaart wegens een schwalbe. De rode kaart en de nederlaag zaten de Pool duidelijk niet lekker. Op weg naar de kleedkamer beukte hij een deur open met ... zijn hoofd. Een camera legde het tafereel vast op beeld. Lees verder »Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Vanavond om 18 uur staan in het Constant Vanden Stock-stadion de nummers drie en twee uit de competitie tegenover elkaar. Bij een overwinning wipt Anderlecht over de Carolo's naar de tweede stek. Ondanks de sneeuw zal de partij gewoon kunnen doorgaan. Lees verder »


Anderlecht - Charleroi gaat door

Anderlecht - Charleroi gaat door

De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Sporting Charleroi gaat in principe gewoon door. Het veld ligt bedekt met een sneeuwtapijt maar dat zal geen probleem vormen. Het terrein zal voldoende sneeuwvrij worden gemaakt. Daarenboven worden er ook positieve temperaturen verwacht in de loop van de namiddag. Lees verder » 08-12-2017 


 07-12-2017 

Obradovic: "Meer spelen of oplossing zoeken in januari"

Obradovic:

Sinds Hein Vanhaezebrouck coach is, pendelt Ivan Obradovic tussen basis en bank. Dat maakt de Serviër zorgen. Met het oog op het WK wil hij meer spelen. "Ik wil het WK voor geen geld ter wereld missen. Als ik niet meer speel, moet ik misschien een oplossing zoeken in januari." Lees verder » 06-12-2017 

Vanden Stock groet fans in Celtic Park

Vanden Stock groet fans in Celtic Park

Na de wedstrijd tegen Celtic daalde Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock af uit de tribune om de meegereisde supporters te groen vanop het veld. Het was Vanden Stock zijn 200e Europese wedstrijd als voorzitter. Mogelijk ook zijn laatste, als hij de club binnenkort verkoopt. Lees verder » 05-12-2017 

Wel winst, geen mirakel

Wel winst, geen mirakel

Anderlecht heeft zijn Champions League-campagne in schoonheid afgesloten. In Celtic Park boekte het een verdiende 0-1-zege. Vooral in het eerste halfuur speelde paars-wit indrukwekkend, maar het moest tot iets voorbij het uur wachten voor het eindelijk scoorde. Daar bleef het ook bij. Lees verder »


Opstelling: Onyekuru duwt Teodorczyk naar de bank

Opstelling: Onyekuru duwt Teodorczyk naar de bank

Geen Lukasz Teodorczyk in de basiself vanavond tegen Celtic. De spits begint als invaller en Hein Vanhaezebrouck opteert voor Henry Onyekuru als diepe spits. Ook Matz Sels en Olivier Deschacht beginnen op de bank.  Voor de rest kiest Vanhaezebrouck voor een 4-3-3. Lees verder »


Anderlecht eindigt Youth League met nederlaag

Anderlecht eindigt Youth League met nederlaag

De U19 van Anderlecht hebben hun laatste wedstrijd in de UEFA Youth League met 3-1 verloren van Celtic. Door deze nederlaag eindigt paars-wit als laatste in de poule. Voor Anderlecht, dat de partij met negen spelers beëindigde, scoorde Milan Corryn. Lees verder »


UYL: Opstellingen Celtic - Anderlecht

UYL: Opstellingen Celtic - Anderlecht

Om 15 uur spelen de U19 van Anderlecht hun laatste wedstrijd in deze campagne van de UEFA Youth League. Het elftal is bekend waarmee René Peeters aan dit duel begint. Jakub Kiwior en Mathis Suray komen voor het eerst aan de aftrap. Lees verder »


Voorbeschouwing: Celtic - Anderlecht

Voorbeschouwing: Celtic - Anderlecht

In zijn laatste Champions League-wedstrijd van deze campagne staat Anderlecht vanavond voor een bijna onmogelijke opdracht. In een uitverkocht Celtic Park moet paars-wit met drie doelpunten verschil winnen om door te stoten naar de Europa League. Lees verder »


Visser leidt Anderlecht - Charleroi

Visser leidt Anderlecht - Charleroi

De Voetbalbond heeft Lawrence Visser aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd van komend weekend tussen Anderlecht en Charleroi. Visser wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Jo De Weirdt en vierde official Jan Boterberg. Lees verder »


Lierse als voorbeeld

Lierse als voorbeeld

In het verleden boekte Anderlecht al Europese uitzeges met drie doelpunten verschil, maar dat was telkens tegen kleine ploegen tegen kleine voetballanden. Tegen een club als Celtic lukte het nog niet. Lees verder »


Vanhaezebrouck: "Vroeg scoren niet belangrijk"

Vanhaezebrouck:

Winnen met drie doelpunten verschil: dat is de opdracht die Anderlecht straks wacht tegen Celtic als het Europees wil overwinteren. Coach Hein Vanhaezebrouck geeft toe dat het erg moeilijk wordt. "Om drie keer te scoren, moet alles perfect zijn en hebben we bijzonder veel geluk nodig." Lees verder »


2.300 fans present in Glasgow

2.300 fans present in Glasgow

Het 60.000 plaatsen tellende Celtic Park zal vanavond volledig vol zitten voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Tussen de massa Schotten zullen we ook 2.300 Anderlecht-supporters terugvinden. Bij hen ook onze medewerkers Emjomi en Lajoya. Lees verder » 04-12-2017 

Stanciu en Chipciu niet mee naar Schotland

Stanciu en Chipciu niet mee naar Schotland

Hein Vanhaezebrouck zal Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu vandaag niet meenemen wanneer hij met zijn spelersgroep naar Schotland afreist voor de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. De coach geeft Stanciu (hamstrings) nog rust. Nochtans beweert die opnieuw zo goed als fit te zijn. Lees verder »


Slechte herinneringen aan ref die Celtic - Anderlecht leidt

Slechte herinneringen aan ref die Celtic - Anderlecht leidt

De UEFA heeft Matej Jug aangeduid als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd van morgen tegen Celtic. Anderlecht bewaart geen al te beste herinneringen aan de man. Een jaar geleden floot hij het duel tegen Rostov in de voorronde van de Champions League en toen verloor paars-wit met 0-2, waardoor het uitgeschakeld was. Lees verder »


 03-12-2017