Nieuws met tag "Wedstrijden"


 02-12-2023  01-12-2023 

Anderlecht pakt de volle buit in Westerlo

Anderlecht pakt de volle buit in Westerlo

Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen met een 1-3 zege in Westerlo. De 0-1 van Dreyer was een magere oogst, want Paars-wit morste met kansen. In het slot van de eerste helft kreeg Westerlo enkele goede kansen, maar na rust zette Anderlecht orde op zaken via Delaney en Dolberg, ook al miste het alweer enkele grote kansen. In de slotfase scoorde Westerlo dan toch nog tegen. Verschaeren vierde zijn terugkeer sinds maart. Anderlecht kan nu de resultaten van de concurrentie afwachten. Lees verder »


Opstelling: Riemer kiest voor Raman en Stroeykens

Opstelling: Riemer kiest voor Raman en Stroeykens

Mede dankzij de goede invalbeurten van Raman en Stroeykens tegen RWDM staan ze vanavond aan de aftrap. Dolberg is fit genoeg bevonden en start ook. Elke al ietwat 'oudere' supporter van Anderlecht herinnert zich nog wel de horroravonden in Westerlo uit het verleden. Ook vorig jaar beet Paars-wit er in het Kempense zand. Maar indien Anderlecht dit seizoen echt wil meedoen voor de prijzen, mag het eigenlijk niet morsen met punten. Lees verder »


Selectie: Geen N'Diaye, wél met Verschaeren en Raman

Selectie: Geen N'Diaye, wél met Verschaeren en Raman

Voor de verplaatsing naar Westerlo heeft Brian Riemer zoals aangekondigd Yari Verschaeren voor het eerst weer opgenomen in de kern. Ook Raman is weer van de partij. Dat kan niet worden gezegd van N'Diaye. Hazard en Amuzu zijn zoals verwacht nog even buiten strijd. Riemer heeft enkele puzzelstukken in te passen. Wie vervangt Hazard? Raman of Flips? En kiest hij voor Leoni of voor Stroeykens op het middenveld? Lees verder » 30-11-2023 


 28-11-2023 


 27-11-2023 

Dolberg en Hazard onzeker voor Westerlo

Dolberg en Hazard onzeker voor Westerlo

Kasper Dolberg en Thorgan Hazard gingen vandaag allebei onder de scanner. Hun onderzoeken brachten geen grote letsels aan het licht, aldus La Dernière Heure. Beiden zijn wel onzeker voor de wedstrijd van vrijdag tegen Westerlo. Lees verder »


De Bleeckere: "Strafschop was correct"

De Bleeckere:

In zijn maandagse analyse van het voetbalweekend bevestigt Frank De Bleeckere van het Referee Department dat Anderlecht een volledig terechte strafschop kreeg. "Gueye komt met een gestrekt been en raakt vol de enkel van Delaney", zo klinkt het. "Het is niet omdat je de bal eventjes raakt of devieert, dat er geen fout meer mogelijk is." Lees verder »


Vier keer Anderlecht bij tien mooiste goals van heenronde

Vier keer Anderlecht bij tien mooiste goals van heenronde

De competitie is vijftien wedstijden ver en dat betekent dat de heenronde erop zit. Een goede reden voor Sporza om een overzicht te maken van de tien mooiste doelpunten van het seizoen tot nu toe. Bij die tien zien we maar liefst drie Anderlecht-spelers opduiken, één van hen zelfs twee keer. Lees verder »


Controverse over penaltyfase (video)

Controverse over penaltyfase (video)

Veldoverwicht, balbezit en kansen bij de vleet, maar toch was het via een strafschop dat Anderlecht de verdiende gelijkmaker op het bord zette. Na afloop werden hier en daar vragen gesteld of het wel een terecht strafschop was. Lees verder » 26-11-2023 

Vazquez bevrijdt Anderlecht in toegevoegde tijd

Vazquez bevrijdt Anderlecht in toegevoegde tijd

Anderlecht heeft nog eens een Brusselse derby gewonnen, maar het heeft wel heel wat moeite gekost. RWDM zette de hele wedstrijd een laag blok en kwam er in de beginfase een paar maal snel uit waardoor het op 0-1 kwam via Mercier. Voor rust miste Paars-wit enkele kansen. Na rust verhoogde Anderlecht de druk na de invalbeurt van Stroeykens en Raman. Dat resulteerde in een penalty die werd omgezet door Dreyer. In de extra tijd kopte Vazquez (die al vroeg een geblesseerde Dolberg verving) de winning goal in doel. Lees verder »


Opstelling: Flips vervangt Hazard

Opstelling: Flips vervangt Hazard

Om de licht geblesseerde Hazard te vervangen, kiest Riemer voor Alexis Flips. De Fransman krijgt dus nog eens een kans. Op het middenveld wordt er gekozen voor Rits, Delaney en Leoni. Gezien de resultaten van de andere clubs dit weekend kan Anderlecht een goede zaak doen in het klassement. RWDM won de laatste derby in Anderlecht met 0-2 in 1997. Die wedstrijd werd vooral herinnerd omdat RWDM een speler te veel had gewisseld. Anderlecht diende echter geen klacht in. Lees verder »


Selectie: Hazard en Dupé zijn out

Selectie: Hazard en Dupé zijn out

Geen Thorgan Hazard vanavond tegen RWDM. Hij heeft een lichte blessure opgelopen. Maxime Dupé is ook niet van de partij. De doelman ontbreekt vanwege privéredenen. Benieuwd hoe Riemer Hazard zal vervangen aangezien ook Amuzu nog even buiten strijd is. Krijgen Flips of Raman nog eens hun kans? Ashimeru zit na zijn blessure ook in de selectie. Lees verder » 25-11-2023 


 24-11-2023 

"Kritiek zorgt bij Schmeichel voor extra motivatie"

Kasper Schmeichel ging dinsdag als doelman van de Deense nationale ploeg niet vrijuit bij een tegendoelpunt. Dat leidde tot heel wat kritiek in zijn vaderland. Volgens Brian Riemer deert dat de doelman niet. Integendeel. "Kasper is daardoor gemotiveerder dan ooit." Lees verder »
 22-11-2023 

"Invalbeurt van Ashimeru veranderde de match"

Afgelopen vrijdag speelde Majeed Ashimeru met Ghana tegen Madagaskar. Na de wedstrijd stak de bondscoach van Madagaskar de loftrompet af voor de Anderlecht-middenvelder. "In de eerste 45 minuten konden we Ghana aan. Maar toen brachten ze Ashimeru in en dat veranderde alles." Lees verder »


Bekerwedstrijd tegen Standard helemaal uitverkocht

Bekerwedstrijd tegen Standard helemaal uitverkocht

Wie nog geen tickets heeft voor de bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Standard is eraan voor de moeite. Vandaag gingen de laatste tickets voor dit duel de deur uit, zo laat de club weten. De clasico in de achtste finales van de Beker van België zal dus gespeeld worden in een vol Lotto Park. Lees verder » 21-11-2023 


 20-11-2023 

RSCA vs RWDM uitverkocht

RSCA vs RWDM uitverkocht

De Brusselse derby op zondag 26 november is uitverkocht. RSCA Resale is actief voor deze wedstrijd en abonnees die niet naar Lotto Park kunnen reizen, kunnen hun tickets te koop aanbieden. Koop een van de beschikbare tickets vanaf vrijdag 24/11 om 10 uur. Lees verder »


 19-11-2023 

 18-11-2023 

Verlies voor Vazquez, winst voor Ashimeru

Verlies voor Vazquez, winst voor Ashimeru

Geen A-interlands vandaag voor spelers van Anderlecht, wel enkele jongeren die in actie kwamen. En van gisteren heeft u nog de informatie over Majeed Ashimeru te goed. Hem hadden we schandelijk over het hoofd gezien. Een overzicht. Lees verder »


Delaney trapt Denemarken naar het EK (video)

Delaney trapt Denemarken naar het EK (video)

Denemarken heeft zich gisterenavond geplaatst voor het EK voetbal van komende zomer. Het won met 2-1 tegen Slovenië en Anderlecht-speler Thomas Delaney scoorde het winnende doelpunt. Killian Sardella en Mario Stroeykens kenden een minder blije avond. Lees verder »


 17-11-2023 

Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

Kristian Arnstad kende een topavond met de Noorse U21. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland zorgde de Anderlecht-speler voor een doelpunt en een assist. Zo slaagde Noorwegen erin om met 3-2 te winnen. Ook Amadou Diawara kwam vandaag al in actie. Lees verder »


 16-11-2023 

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Tijdens deze interlandperiode zijn er twaalf spelers van de A-kern uitgezwermd naar hun nationale ploegen. Daarbij voor het eerst ook Luis Vazquez. Ludwig Augustinsson kampt met een lichte blessure, maar is toch naar Zweden afgereist. Een overzicht. Lees verder »