Nieuws met tag "Wedstrijden"


 21-02-2017 

Zelfde spelers krijgen kans tegen Zenit

Zelfde spelers krijgen kans tegen Zenit

Overmorgen speelt Anderlecht de terugwedstrijd in de 1/16e finales van de Europa League. Het ziet ernaar uit dat René Weiler opnieuw zijn invallers een kans geeft. Hij deed dat ook vorige week en zij bedankten voor deze kans met een 2-0-overwinning. Lees verder »


Beloften gaan winnen in Brugge

Beloften gaan winnen in Brugge

De U21 van Anderlecht blijven het goed doen. Gisteren gingen ze met 1-3 winnen bij Club Brugge. Antoine Bernier (foto) opende de score en invallers Richard Kule Mbombo en Edo Kayembe klaarden de klus. Lees verder » 20-02-2017 

Visser fluit Anderlecht - Genk

Visser fluit Anderlecht - Genk

Zondag speelt Anderlecht zijn voorlaatste thuiswedstrijd in het kader van de reguliere competitie tegen KRC Genk. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt, Dirk Gilon en vierde official Christof Dierick. Aftrap is voorzien om 18u.  Lees verder »


Prono inzenden tegen morgenavond!

Prono inzenden tegen morgenavond!

Prono-deelnemers opgelet! De Europese wedstrijden volgen zich aan een snel tempo op. De volgende ronde dient reeds ingezonden te worden tegen morgenavond 20u15! De strijd om de overwinning blijft intussen ongemeen spannend, met de top 7 die zich binnen de 10 punten van elkaar bevindt. Maar niet enkel de winnaar krijgt een prijs. Ook één van de trouwste deelnemers mag zich aan een prijs verwachten! Lees verder »


Dendoncker: "Jammer dat Teo nu geschorst is"

Dendoncker:

Gisteren was het eindelijk nog eens raak voor Lukasz Teodorczyk. In minuut 89 zette hij de 1-4 op het bord. En hoe. De Pool zette zijn lichaam om een verdediger af te houden en daarna onhoudbaar binnen te trappen. "Dat doelpunt zal hem deugd gedaan hebben", zegt Leander Dendoncker.  Lees verder » 19-02-2017 

Tielemans valt in en beslist wedstrijd

Tielemans valt in en beslist wedstrijd

Anderlecht nasst Club Brugge aan de leiding. Paars-wit won de moeilijke uitwedstrijd in Oostende met 1-4. Youri Tielemans, die op de bank was begonnen, besliste de partij met twee heerlijk afstandsschoten. Lees verder »


Teodorczyk geschorst tegen Genk

Teodorczyk geschorst tegen Genk

Om zijn achttiende doelpunt van het seizoen te vieren, sprong Lukasz Teodorczyk in het publiek. Dit leverde hem een gele kaart op en dat was zijn vijfde van het seizoen. De spits is daardoor geschorst voor de partij van volgende week tegen Genk. Lees verder »


Broers Lukaku in de tribune

Broers Lukaku in de tribune

Mooi volk in de tribune tijdens Oostende - Anderlecht. Romelu Lukaku en Jordan Lukaku komen hun ex-club(s) aanmoedigen. Jordan speelde bij zowel Anderlecht als Oostende, Romelu enkel voor Anderlecht. Lees verder »


Opstelling: Acheampong weer op de bank

Opstelling: Acheampong weer op de bank

Om 18 uur begint Anderlecht aan zijn partij tegen KV Oostende. In vergelijking met de partij van vorige week voert René Weiler twee wissels door. Trebel en Najar komen in de plaats van Tielemans en Appiah. Frank Acheampong begint na zijn twee doelpunten tegen Zenit gewoon weer op de bank. Lees verder »


Groep supporters plant protest tegen bestuur

Groep supporters plant protest tegen bestuur

Een aantal suppotersclubs hebben opgeroepen om voor de wedstrijd tegen Oostende te protesteren. Niet tegen de spelers of de trainer, maar wel tegen het bestuur. De club betreurt deze actie, zeker omdat ze georganiseerd wordt door anonieme personen. Lees verder »


Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

Na de mooie overwinning tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League, moet Anderlecht vanavond naar KV Oostende. Tijdens de jongste confrontaties kende Anderlecht steeds de nodige moeite met de kustploeg, maar na de overwinningen van Club Brugge en Zulte Waregem mag paars-wit geen steek laten vallen. Lees verder » 17-02-2017 

"Mooiste assist sinds ik hier ben"

Nicolae Stanciu kreeg gisteren de voorkeur op Sofiane Hanni, het rotatiesysteem van Weiler, weet u wel. De Roemeen bewees dat er zeker nog moet rekening gehouden worden met hem, met een geniale trap schotelde hij Frank Acheampong de 1-0 voor: "Het is altijd leuk om de ploeg vooruit te kunnen helpen", reageerde Stanciu. Lees verder » 16-02-2017 

Anderlecht doet gouden zaak tegen Zenit

Anderlecht doet gouden zaak tegen Zenit

Anderlecht heeft donderdagavond met 2-0 gewonnen van Zenit Sint-Petersburg. De bezoekers monopoliseerden het balbezit, maar twee doelpunten van Frank Acheampong in de eerste helft, bezorgden Anderlecht een gouden uitgangspositie.  Lees verder »


Opstelling: Anderlecht - Zenit

Opstelling: Anderlecht - Zenit

Binnen een dik uur begint Anderlecht aan haar wedstrijd in de 1/16e finale van de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg. René Weiler brengt de verwachte elf aan de aftrap. Lees verder »


Voorbeschouwing: Anderlecht - Zenit

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zenit

Anderlecht ontvangt vanavond om 21u05 Zenit Sint-Petersburg in het kader van de 1/16e finale van de Europa League. René Weiler lijkt voorrang te geven aan de competitie en een paar nieuwe namen aan de aftrap te zullen brengen tegen het ervaren, Russische blok. Lees verder »


Debuut voor Rubén

Debuut voor Rubén

René Weiler gaf al aan dat hij ging roteren tegen Zenit Sint-Petersburg en volgens Het Nieuwsblad volgen er maar liefst zeven wissels tegenover de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Zo zou doelman Rubén vanavond in doel debuteren.  Lees verder » 15-02-2017 

Weiler: "Ja, ik ga roteren"

Weiler:

René Weiler zal morgen tegen Zenit Sint-Petersburg enkele nieuwe spelers aan de aftrap brengen. Namen noemde hij nog niet, maar Rubén, Spajic, Acheampong, Stanciu en Kiese Thelin mogen hopen. Lees verder »


UEL: tickets nog verkrijgbaar tot 17.30 uur

UEL: tickets nog verkrijgbaar tot 17.30 uur

Morgen staat de UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg op het programma in het Constant Vanden Stock-Stadion. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor deze wedstrijd. Tickets kunnen tot vanavond 17.30 uur aangekocht worden op de dienst ticketing, daarna is het onherroepelijk te laat. Lees verder »


Hanni: "Met Weiler weet je altijd waar je staat"

Hanni:

Sofiane Hanni en René Weiler hebben mekaar al eens op hun plaats gezet. Al wil de kapitien van paars-wit dat zo niet verwoorden: "Ik heb mijn woorden toen gewoon ongelukkig gekozen". Tussen coach en speler is geen sprake van oneigheid: "Weiler is altijd eerlijk. Je weet waar je bij hem staat, dat apprecieer ik", aldus Hanni. Lees verder » 14-02-2017 

France Football looft Hanni

France Football looft Hanni

De knappe prestatie van Sofiane Hanni tegen Zulte Waregem is het toonaangevende Franse voetbaltijdschrift France Football niet ontgaan. Het neemt Hanni op in zijn lijstje met vijf Afrikaanse voetballers die dit weekend uitblonken in Europa. Lees verder »
 13-02-2017 

Delferière fluit KV Oostende - Anderlecht

Delferière fluit KV Oostende - Anderlecht

Volgende zondag verplaatst Anderlecht zich naar Versluys Arena. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut en Bram Van Driessche. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »


U21: Selectie: Anderlecht - Sint Truiden

U21: Selectie: Anderlecht - Sint Truiden

Vanavond nemem de beloften van Anderlecht het op tegen hun leeftijdsgenoten van Sint - Truiden; De wedstrijd wordt gespeeld op het RSCA Training Center te Neerpede. Coach Mohamed Ouahbi maakte een selectie van achttien spelers bekend voor dit treffen. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »


Boeckx: "Liever 4-2 dan 0-0"

Boeckx:

Na twee scoreloze wedstrijden heeft Anderlecht de weg naar doel opnieuw gevonden. Frank Boeckx mocht zich twee keer omdraaien, beide keren nadat Mbaye Leye de netten deed trillen. Maar doelman is tevreden over het resultaat, bij een 4-2 eindscore wil hij zich met alle plezier neerleggen. Lees verder »


Man van de match: Hanni

Man van de match: Hanni

Sofiane Hanni mocht zich gisteren weer uitleven op 10 en dat deed hij met verve. Lerager en Meïté  stak de Algerijn achteloos in zijn achterzak. Zijn knappe prestatie werd beloond met een goal en een assist. Kortom, een meer dan terechte 'Allianz Man of the Match'. Lees verder »


"Belangrijkste zijn de drie punten"

Kara Mbodj heerste gisteren opnieuw in de verdediging. Hij schotelde Teodorczyk ook nog een niet te missen kans voor, maar de Pool miste toch. "Het belangrijkste zijn de drie punten", reageerde de Senegalees.  Lees verder » 12-02-2017 

Anderlecht wordt co-leider

Anderlecht wordt co-leider

Na de zege van Anderlecht tegen Zulte-Waregem, was leider Club Brugge aan zet in Lokeren. Club verslikte zich, net zoals Anderlecht vorige week, in het Waasland. De Bruggelingen gingen zelfs met 1-0 onderuit dankzij een goal van Tom de Sutter. Hierdoor komen Anderlecht en Brugge naast elkaar op de eerste plaats. De kloof met Zulte Waregem wordt nu vijf punten. Lees verder »Opstelling: Stanciu en Trebel op de bank

Opstelling: Stanciu en Trebel op de bank

Over een half uur begint Anderlecht aan de partij tegen Zulte Waregem. Nicolae Stanciu zit zoals verwacht op de bank ten nadele van Sofiane Hanni. Maar ook Adrien Trebel is zijn basisplaats kwijt. Massimo Bruno mag wel starten. Lees verder »


Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Vanmiddag om 14.30 uur speelt Anderlecht de topwedstrijd tegen nummer drie in de stand Zulte Waregem. Om de voeling met leider Club Brugge niet te verliezen, moet paars-wit winnen. Bij een nederlaag wipt Essevee over Anderlecht naar plaats twee. Lees verder »


Nog tickets beschikbaar tegen Zulte-Waregem

Nog tickets beschikbaar tegen Zulte-Waregem

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd van deze namiddag tegen Zulte-Waregem. De dienst ticketing is dan ook open vandaag voor wie deze wedstrijd nog wil bijwonen. Tot 17u30 kan je er terecht voor wie eventueel nog een ticket wil aanschaffen voor de Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg van komende donderdag. Prijzen variëren van 15 tot 55 euro. Lees verder » 08-02-2017 

Analyse: Let vanavond op voor Teo

Analyse: Let vanavond op voor Teo

Vanavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt. José Izquierdo en Ruud worden al weken als nummers één en twee getipt. Toch moeten ze rekening houden met Lukasz Teodorczyk. Het verhaal van twee honden en een been, twee blauw-zwarten en een gouden stier. Lees verder »