Nieuws met tag "Wedstrijden"


 26-03-2024 

Vergoote fluit play-offs op gang

Vergoote fluit play-offs op gang

De Champions Play-Offs starten komende zaterdag, RSC Anderlecht ontvangt Antwerp in het Lotto Park. Jasper Vergoote fluit de wedstrijd om 20.45 uur op gang. Martijn Tiesters en Michael Geerolf zijn de lijnrechters van dienst. Wim Smet is vierde official.  Lees verder »



 24-03-2024 

RSCA Women starten sterk in play-offs

RSCA Women starten sterk in play-offs

De RSCA Women hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Ze begonnen erg goed aan hun play-offs en stuurden Club Brugge met 5-0 naar huis. Anderlecht begon als derde aan de play-offs en blijft op die plaats staan nadat hun concurrenten OHL en Standard ook overtuigend hun eerste wedstrijd wonnen. Anderlecht staat slechts een punt achter, dus alles is nog mogelijk. Lees verder »



 21-03-2024 


Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Zulte Waregem. Bij Anderlecht speelden veel spelers die vorig weekend geen volledige match speelden in combinatie met spelers van de Futures. In de tweede helft maakten Amuzu en Ashimeru, die allebei langduring out waren, hun terugkeer.  Lees verder »


PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

Wie nog hoopt om een Play-off abonnement te scoren bij RSC Anderlecht, is eraan voor de moeite. Gisteren om 10u ging de verkoop van start en de Mauve+ leden twijfelden niet en kochten massaal de play-off packs voor de vijf resterende wedstrijden. Er zal dus geen vrije verkoop meer zijn, wel zijn er nog enkele gewone tickets beschikbaar.  Lees verder »


RSCA Futsal in de finale van de Belgische Beker

RSCA Futsal in de finale van de Belgische Beker

Na hun 1-5 overwinning in de eerste wedstrijd in Antwerpen, bevestigde Anderlecht gisteravond hun plaats in de finale van de Beker van België in Roosdaal. Paars-wit versloeg Antwerpen met 7-4 en staan samen met Futsal Team Charleroi in de finale, die op 20 april wordt gespeeld.  Lees verder »




 20-03-2024 

Anderlecht-trio verliest met Belgische U19

Anderlecht-trio verliest met Belgische U19

De Belgische U19 hebben hun eerste wedstrijd in de eliteronde voor het EK van komende zomer met 0-2 verloren van Frankrijk. Lars Montegnies (foto) stond in de basis, maar werd aan de rust vervangen door Tristan Degreef. Luca Monticelli bleef op de bank. Lees verder »





 18-03-2024 

Kalender: Anderlecht opent thuis tegen Antwerp

Kalender: Anderlecht opent thuis tegen Antwerp

De Pro League heeft de kalender van alle play-offs aangekondigd. De Champions play-offs beginnen op zaterdag 30 maart met de wedstrijd Anderlecht tegen Antwerp. De week erna mag Paars-wit voor een eerste keer richting Brugge voor het uitduel tegen Club. De Champions play-offs eindigen op 26 mei. Er is een midweekse speeldag eind april. Lees verder »



 17-03-2024 

Schade beperkt na verlies Club en gelijkspel Union

Schade beperkt na verlies Club en gelijkspel Union

Anderlecht had gisteren een goede zaak kunnen doen in het klassement, maar door het verlies had de averij vandaag stevig kunnen oplopen. Al bij al valt de schade uiteindelijk nog mee. De voorsprong op Club Brugge blijft intact na verlies van de West-Vlamingen bij STVV. Antwerp en Union speelden dan weer 1-1 gelijk. Anderlecht begint zo met 3(+) punten achterstand op Union aan de play-offs. Antwerp staat 5(+) punten achter op paars-wit.  Lees verder »




 16-03-2024 

Anderlecht maakt zeer dure uitschuiver

Anderlecht maakt zeer dure uitschuiver

Anderlecht is met een 0-1 nederlaag serieus gestruikeld op de laatste speeldag tegen Kortrijk. Paars-wit speelde van bij de start veel te laks waardoor Kortrijk de evenknie was in het spel. Anderlecht bouwde nauwelijks een aanval in elkaar en Kortrijk bleef makkelijk overeind. Tien minuten voor tijd lag slecht ontzetten van Debast aan de basis van de 0-1 van Davies. Anderlecht had wel eens kunnen scoren, maar het speelde gewoon veel te slordig. Zo lijdt Anderlecht niet alleen hun eerst thuisnederlaag van het seizoen, Union kan opnieuw uitlopen en de achtervolgers kunnen dichterbij sluipen. Lees verder »


Opstelling: Mogelijke schorsingen doen Riemer wijzigen

Opstelling: Mogelijke schorsingen doen Riemer wijzigen

Voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Brian Riemer toch nog wat verrassingen in petto. Riemer neemt geen risico's met de gele dreigingen voor Leoni, Stroeykens en Hazard. Zij worden vervangen door Rits, Delaney en Vazquez. Dolberg speelt ook, waardoor het mogelijk een 4-4-2 wordt. Verschaeren is fit en staat aan de aftrap. Sardella is de enige met een gele dreiging die start. Lees verder »


Selectie zonder verrassingen

Selectie zonder verrassingen

Brian Riemer kiest voor een logische selectie voor de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Kortrijk. Anderlecht mag op de valreep absoluut geen punten laten liggen tegen Kortrijk om de kloof met Union zo klein mogelijk te houden voor de Champions play-offs. Verschaeren, die vorige week moest vervangen worden, zit in de selectie. Het is uitkijken of Riemer risico's durft te nemen met spelers die met vier gele kaarten geboekt staan. Het gaat om Patris, Sardella, Stroeykens, Leoni en Hazard. Lees verder »



 13-03-2024 

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht maakt volgens Het Laatste Nieuws weldra bekend welke stappen het wil ondernemen tegen de beslissing om een match achter gesloten deuren te moeten afwerken. Het Disciplinair Comité van de KBVB strafte Anderlecht vorige week voor de problemen met supporters in de bekermatch tegen Standard in december. Ook Standard kreeg dezelfde straf. Lees verder »



 11-03-2024 



 10-03-2024 

Nipte thuisnederlaag voor Futures (video)

Nipte thuisnederlaag voor Futures (video)

De RSCA Futures hebben vanmiddag met 0-1 verloren tegen Zulte Waregem. Na amper twee minuten profiteerden de bezoekers van mistasten van Nail Moutha-Sebtaoui. Die tegenslag kwamen de Anderlecht-jongeren niet meer te boven. Lees verder »


 09-03-2024 

Buren van RWDM geven niet thuis in derby

Buren van RWDM geven niet thuis in derby

Anderlecht heeft makkelijk de maat genomen van RWDM. Paars-wit won de derby met 0-3, een stand die al na een half uur op het bord stond. RWDM leek machteloos nadat Paars-wit meteen de match in handen nam. Anderlecht kwam via Vertonghen snel op voorsprong na een ingestudeerde corner. Deze maal maakte het niet dezelfde fout als tegen Eupen. Dreyer strafte slordig spel bij RWDM af en Dolberg maakte de 0-3 vanop de stip na een fout op Vertonghen. Daarna was de wedstrijd al gespeeld, ook al kwam Anderlecht nog een aantal maal dichtbij de 0-4 na rust. Lees verder »



Opstelling: Riemer strooide zand in de ogen

Opstelling: Riemer strooide zand in de ogen

Brian Riemer kiest dan toch voor een normale opstelling in tegenstelling tot wat hij eerder zei om te gaan roteren. Enige verrassing is dat Rits niet speelt. Leoni vervangt hem, maar de eventueel verwachte namen als Delaney en Vazquez zijn invallers. Vier spelers van Anderlecht (Sardella, Stroeykens, Patris en Leoni) staan op een speeldag schorsing. Lees verder »




 08-03-2024 

Riemer gaat roteren tegen RWDM en Kortrijk

Riemer gaat roteren tegen RWDM en Kortrijk

Anderlecht zal morgen tegen RWDM niet met zijn gebruikelijke elf aan de aftrap komen. Coach Brian Riemer kondigde vanmiddag op zijn persbabbel aan dat hij wijzigingen zal doorvoeren in zijn basiself. "We willen iedereen zo fit mogelijk aan de start van de play-offs", legt de coach uit. Lees verder »


Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

De tuchtcommissie van de Belgische Voetbalbond heeft Anderlecht (en ook Standard) gestraft voor het wangedrag van supporters in de bekerwedstrijd in december. Beide clubs moeten één thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen, dus zonder publiek. Voor Anderlecht betekent dit de eerste thuismatch in de Champions Play-Offs. Anderlecht gaat mogelijk in beroep tegen de uitspraak. Lees verder »