Anderlecht wint van OH Leuven: 0-2

ZONDAG, 2 AUGUSTUS 2015, 20:08 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht had nog nooit gewonnen op het veld van OH Leuven, maar bracht daar vanavond verandering in. Sporting won met 0-2, zonder goed te spelen. Volgende week wacht landskampioen AA Gent en dan zal het niveau toch opgekrikt moeten worden.

De eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Gillet was het meest bedrijvig bij Anderlecht en dreigde met een paar kopballetjes. Leuven was echter minstens de evenknie van de Brusselaars. De thuisploeg, met drie verdedigers trouwens, kon dreigen via Cerigioni en Bostock. Vooral Obradovic zag alle kleuren van de regenboog tegen een snelle Asamoah. Paars-wit mocht nog van geluk spreken dat Dendoncker op het veld mocht blijven. Hij greep naar de noodrem en kreeg - al dan niet als laatste man - geel.

De tweede helft bracht eigenlijk weinig beterschap. Het tempo ging amper de hoogte in, en Leuven deed meer dan alleen maar de nul verdedigen. Pas na de invalbeurt van Najar en Ezekiel begon Sporting de druk op te voeren. En dat loonde uiteindelijk ook. De eerste goal viel na zo'n 70 minuten. Najar en Ezekiel zetten samen een actie op en die laatste dropte de bal in het strafschopgebied. Daar kwam Sylla op het gepaste moment opgedoken en zijn kopbal ging onhoudbaar in de kruising. Amper vijf minuten later was de match gespeeld. Tielemans rolde op zijn eentje de Leuvense verdediging op en plaatste de bal in de rechterhoek: 0-2.

Anderlecht maakte de minuten nu rustig vol en kreeg nog een paar kleinere kansen, voornamelijk via Praet. Aan het einde van de match mocht ook Okaka nog van zijn eerste speelminuten proeven. De spits gaf een solide indruk en combineerde fysieke kracht met bewegelijkheid.

Score: 0-2
Goal(s): 67' Sylla 0-1, 75' Tielemans 0-2

OH Leuven:Riou, Remacle, Vandenbroeck, Reynaud, Rougalas, Asamoah, Bostock (76' Trossard), Le Postollec, Cerigioni (76' Delporte), Croizet, Kostovski
Anderlecht: Proto, Vanden Borre (63' Najar), Dendoncker, Deschacht, Obradovic, Defour, Gillet, Praet, Tielemans, Sylla (80' Okaka), Suarez (63' Ezekiel)

Geel: 18' Gillet, 20' Dendoncker, 61' Rougkalas

Beleef de wedstrijd fase per fase:

90+3' Einde. Anderlecht wint voor het eerst in de geschiedenis op het veld van OHL. Het speelde echter maar een magere partij... Volgende week tegen Gent zal het beter moeten. We onthouden de goede invalbeurt van Ezekiel en Najar. Ook Okaka leek bedrijvig en fysiek sterk.

90+2' De kopbal van Kostovski op voorzet van Rougkalas gaat over.

90' De drie minuten extra tijd gaan in.

88' Hoekschop na een actie van Okaka: geen verder gevaar.

87' Okaka steekt Ezekiel diep en snelt vervolgens de zestien meter in om te gaan koppen. Hij kan echter onvoldoende bij de bal en de rebound van Tielemans wordt gestopt door Riou

86' Riou redt een poging van Praet, die eerst mooi Delporte in de wind zette.

85' De wedstrijd is beslist. Er valt niet veel meer te beleven. Okaka geeft in ieder geval wel een stevige indruk.

79' Vervaning: Sylla out - Okaka in

79' Okaka maakt zijn debuut. Hij vervangt doelpuntenmaker Sylla. Anderlecht heeft de klus ondertussen geklaard.

75' Tielemans dribbelt twee Leuvense verdedigers in de zestien en plaatst de bal in de rechter benedenhoek van het doel: 0-2.

73' De Leuvense kopjes zijn wat gaan hangen. Anderlecht lijkt genoegen te nemen met de krappe voorsprong. Verder dan een fantasietje van Praet komt Anderlecht de laatste vijf minuten niet meer.

67' Anderlecht heeft nu meer balbezit en dat levert meteen op. Nieuwkomers Najar en Ezekiel zetten een actie op. De voorzet van Ezekiel is op maat en Sylla kopt de bal perfect in de kruising: 0-1!

64' Een judogreep levert Croizet een kaart op. Anderlecht kan een vrije trap nemen vanop de punt van het zestienmetergebied. Tielemans probeert uit te halen, maar wordt gestopt door Asamoah.

62' Vervanging: Suarez out - Najar in

62' Vervanging: Vanden Borre out - Ezekiel in

61' Geel voor Rougkalas.

60' Hasi lijkt ook wakker te schieten. Najar en Ezekiel staan klaar om in te vallen. Suarez en Vanden Borre gaan zodadelijk naar de kant.

57' De corner levert niets op, maar Vanden Borre duwt aan de zijlijn wel een Leuvense speler omver: vrije trap

56' Gillet ramt de bal het stadion uit: corner. Ondertussen krijgt Obradovic het steeds moeilijker om de Leuvense aanvalsgolven te stoppen.

54' Lage schuiver van Tielemans: naast.

53' Schotje van Defour, maar keeper Riou kan de bal makkelijk stoppen.

51' Cerigioni bijna! Asamoah zeilt de flank af, maar Cerigioni krijgt de bal (in één tijd) niet binnen.

50' Voorlopig gaat Anderlecht rustig door op zijn elan. Het bakt er voetballend niets van, het tempo is te laag en de combinaties vlotten niet. Leuven heeft de wedstrijd makkelijk onder controle. Het is wachten tot er een goal uit de lucht komt vallen. Of misschien kan een wissel wel wat meer vuur brengen?

46' We zijn weer aan het voetballen. Wat heeft Anderlecht in petto?

45' RUST: het is maar een triest schouwspel aan Den Dreef. Anderlecht maakt werkelijk niks klaar en ontsnapte een paar keer aan erger. Leuven speelt zonder angst en had de beste kansen. De bezoekers zullen na de rust uit een ander vaatje moeten tappen. Mogelijk zien we ook Ezekiel en/of Okaka aan het werk.

44' Bostock gaat neer in de zestien, maar ref Lardot geeft geen krimp. De tackle van Vanden Borre had meer man dan bal. Een discutabel moment...

41' Sylla lijkt langzaam wakker te worden. Zijn kopbal wordt echter gestopt door keeper Riou.

40' Een voorzet van Praet leidt tot een hoekschop. Sylla raakt zo ook nog eens een bal, maar creëert uiteindelijk amper gevaar.

36' Cerigioni staat net buitenspel en wordt terecht afgevlagd.

30' Het loopt voor geen meter bij RSCA. Suarez dwingt met een individuele actie toch een corner af. Gillet mikt zijn kopbal te hoog.

27' Eindelijk nog eens iets te beleven: de vrije trap van Defour gaat in hoekschop. De bal komt uiteindelijk bij Gillet terecht maar zijn schot wordt afgestopt door de Leuvense verdediging. De nieuwe corner levert niets op.

19' Dendoncker ontsnapt aan rood. Kostovski wordt onderuit getrokken door de verdediger. Scheidsrechter Lardot oordeelt dat ook Deschacht nog dicht genoeg in de buurt was en trekt slechts geel. Dit kon erger...

18' De vrije trap van Bostock gaat maar net naast.

17' Geen communicatie tussen Proto en Gillet en die laatste speelt de bal kwijt op een gevaarlijke plaats. Gillet grijpt naar de noodrem en loopt tegen een geel karton aan.

16' Corner voor OHL: Proto redt.

13' Eerste corner voor de bezoekers, maar die levert niets op. Ook de counter van OHL komt er niet uit omdat de bezoekende verdediging staat op te letten. Defour kan op die manier de bal voor de goal gooien. Gillet zet keeper Riou aan het werk met een kopbal.

11' Het is maar mager bij Anderlecht. Paars-wit is nog niet voor doel geweest. Deschacht probeert het dan maar met een lange bal, maar Sylla verknoeit zijn controle.

8' Eerste kans voor de thuisploeg. Croizet snelt voorbij Vanden Borre en opent voor Cerigioni. De spits kan de bal echter onvoldoende raken.

6' Deschacht met een fout op Kostovski. Scheidsrechter Lardot houdt het op een vermaning.

3' De thuisploeg probeert een actie op te zetten, maar Vanden Borre is nog net op tijd terug om een eerste kans te voorkomen.

0' Leuven begint zowaar met drie verdedigers aan de wedstrijd. Aan de kant van Anderlecht zijn er geen verrassingen.