Bijzonder slecht Anderlecht krijgt oplawaai

ZONDAG, 16 AUGUSTUS 2015, 14:38 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht verloor voor het eerst op het veld van Oostende. Het spel van Anderlecht was ronduit slecht, al is dat nog een understatement. Oostende daarentegen bracht swingend voetbal, met snelle acties en meerdere kansen. De 3-1 eindstand was logisch.

De eerste helft van Anderlecht trok werkelijk op niets. In 45 miniuten tijd, lukte het de bezoekers zelfs niet om één keer tussen de palen te trappen. Oostende zette daar een tiental uitstekende kansen tegenover. Al in de derde minuut scoorde Musona, die op een corner moederziel alleen kon binnen trappen. De 33-voudig landskampioen mocht de voetbalgoden danken dat de schade aan de rust beperkt was tot één doelpunt.

De tweede helft bracht initieel lichtjes beterschap. Hasi had positioneel geschoven op het middenveld en de Brusselaars drukten Oostende achteruit. Er kwamen kansen, maar toch had RSCA de hulp nodig van Milic die een owngoal maakte op een voorzet van Acheampong om op gelijke hoogte te komen. Het vuur ging echter al snel uit en Oostende nam na een kwartierje weer over. Cyriac kopte de 2-1 op het bord en Kara Mbodj, die een zeer makke indruk naliet in zijn eerste partij, beging in de laatste minuut nog een oerdomme overtreding. Vanop de stip zette Musona de 3-1 eindstand op het bord.

Score: 3-1
Goal(s): 3' 89' Musona (1-0, 3-1), 48' Millic (1-1), 64' Cyriac (2-1),

KV Oostende: Ovono, Lukaku, Rozehnal, Capon, Vandendriessche (77' Jali), Millic, Berrier (83' Antunes), Canesin, Musona, Cyriac (87' Akpala), Siani
RSC Anderlecht: Proto, Mbodj, Deschacht, Gillet, Najar, Praet, Tielemans (74' Dendoncker), Defour, Acheampong, Ezekiel (79' Iseka), Sylla (67' Okaka)

Geel: 49' Praet, 59' Musona, 88' Mbodj
Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Albertpark

De partij fase per fase:

90' EINDE:
Een onherkenbaar Anderlecht werd afgestraft door een swingend Oostende. Paars-wit speelde slechts een tiental minuten op een aanvaardbaar niveau. De rest van de partij was gewoon slecht. Opmerkelijk was ook het debuut van Kara Mbodj, die veelal met knikkende knietjes stond te verdedigen en dan ook nog eens oerdom een penalty weg gaf. Voorlopig toont hij de Anderlecht fans niet waarom hij in Brussel thuis hoort.

87' GOAL: Musona trapt de bal vanop de stip binnen.

87' Kara Mbodj gaat nu helemaal blunderen. De verdediger hindert Akpala die door loopt op een terugspeelbal. Gumienny trekt geel en legt de bal op de stip. Dit is wel een zeer zwaar verdict en een oerdomme actie van Mbodj. De verdediger scoort, wat ons betreft, ruim onvoldoende bij zijn dubuut. 

87' Akpala komt erin voor Cyriac.

85' Acheampong dan toch eens met een goeie voorzet. Najar staat alleen aan de tweede paal maar kopt de bal voorlangs. Die bal moest gewoon binnen...

84' Oostende is klaar om nog een derde te maken, alleen staat Proto voorlopig nog in de weg. Proto's ploegmaats sloffen zich over het veld. Een tweede own-goal van Oostende lijkt onwaarschijnlijk. Een goal van Anderlecht nog veel onwaarschijnlijker.

82' Berrier out, Antunes in.

81' Praet zet voor vanop de achterlijn. De kopbal van Iseka wordt gered door doelman Ovono.

79' Schot van Okaka afgeblokt. In de herneming brengt Gillet de bal voor doel, maar Gumienny fluit de fase af voor een trekfout. De gezichten van de Anderlecht-staff in de tribune staan op onweer. Zij zien de bui al hangen.

78' Iseka in, Ezekiel uit. Hasi gebruikt zijn laatste wissel.

76' Vandendriessche gaat naar de kant voor Jali. Het is de eerste wissel bij Oostende.

75' Dan toch eens een actie van Praet in de zestien. Hij legt breed voor Acheampong, maar die slaagt er niet in de bal zuiver af te leggen. De frustraties lopen op bij de bezoekers.

73' Dendoncker komt erin voor Tielemans. 

69' Paars-wit lijkt weer in te zakken. Geen enkele combinatie komt eruit. Vooral Praet en Acheampong zijn al een kwartier onzichtbaar. RSCA probeert dan maar met de lange bal; zonder resultaat. Het is triest om te volgen...

66' Hasi grijpt dan toch in. De onzichtbare Sylla gaat naar de kant voor Okaka. 

64' GOAL: Cyriac kan het dan toch. Berrier trekt de bal voor na een knappe combinatie, Cyriac kopt binnen.

63' Oostende herstelt langzaam het evenwicht. Cyriac wordt diep gestuurd, maar durft de bal niet in één tijd te controleren. De kans gaat verloren.

60' Musona zet zich aan de overkant door, maar Gillet is op tijd om de bal te recupereren. Het thuispubliek schreeuwt echter weer om penalty. Uit de herhaling blijkt dat Gillet eerst de bal speelt en Musona zich makkelijk laat vallen, hoewel hij wel een tikje krijgt.

59' Geel voor Musona, die Tielemans onderuit maait.

58' Tielemans trapt van in de tweede lijn. Ovono redt. De bal kom al snel weer bij een Brusselse speler. Najar zet de keeper van Oostende opnieuw aan het werk. We kunnen nu wel spreken van druk van Anderlecht.

56' Vrije trap van Defour: Gillet kopt en Ovono redt via de lat. De corner brengt Sylla in stelling, maar hij lijkt verrast en kopt over.

55' Sylla kan alleen koppen, maar raakt de bal maar half. In de herneming probeert hij de bal in de volley te nemen, maar ook hier maait hij over de bal. Het ziet er lullig uit, maar er komen nu wel kansen.

52' De bezoekers zijn in ieder geval scherper dan in de eerste helft. Het spel gaat nu beter op en af. De combinaties blijven echter traag en onzuiver. Vooralsnog geen Premier League niveau van de sterren op het middenveld.

48' Geel voor Praet.

47' GOAL: Acheampong mag, randje buitenspel, doorgaan op de flank. Zijn voorzet wordt door Milic onderschept, maar de bal devieert binnen. Het staat dus weer gelijk dankzij een own goal.

46' Hasi heeft geen wissels doorgevoerd, maar de ruit op het middenveld is ingeruild voor een zuivere 4-4-2. Gillet komt zo weer op de rechtsachter terecht. Najar schuift door naar het middenveld. Voorlopig lijkt het niet op te leveren. Lukaku loopt het volledige middenveld voorbij en wordt foutief gestopt. De vrije trap is al meteen gevaarlijk en dwingt Proto tot een redding.

45' RUST:Anderlecht bracht een erbarmelijke eerste helft op de mat. De verdediging ging regelmatig eens de mist in, het middenveld verzuipt en de spitsen worden niet bereikt. Oostende brengt snel voetbal met goede combinaties. Na drie minuten kwam de kustploeg reeds op 1-0. Anderlecht mag blij zijn dat er geen goal of twee is bijgekomen.

44' Het thuispubliek schreeuwt om een penalty, maar scheidsrechter Gumienny heeft het bij het rechte eind om de fout in het voordeel van Anderlecht te fluiten. Najar werd namelijk onderuit getrokken en kreeg zelfs nog een slag.

42' Najar is de beste man op het plein. Hij komt terug gespurt en haalt de bal in de draai weg. Hij ontneemt zo Oostende een potentiële kans. Zijn collega aan de overkant, Acheampong, bakt er echter veel minder van. In de tegenaanval trapt hij de bal gewoon over de doellijn.

39' Cyriac combineert met Canesin. Hij legt goed terug op Musona die de bal devieert. Proto kijkt toe hoe de bal de paal likt en buiten gaat. Het is en blijft dramatisch bij de Brusselaars. Wat gaat Hasi doen tijdens de rust? Vindt hij een oplossing?

36' Deschacht speelt knullig in, Najar let goed opt en haalt de tegenaanval eruit. RSCA ziet af.

32' Het blijft maar een trieste vertoning langs de kant van Anderlecht. Cyriac spaart zijn ex-ploeg voorlopig nog. Hij komt alleen voor doel, omspeelt de terugkerende Anderlecht verdedigers, maar verzuimt het af te maken. Dit is reeds de achtste kans voor de kustploeg. Anderlecht stelt daar een halve poging tegenover. 

27' Cyriac glipt door de buitenspelval en brengt de bal voor. Siani trapt in één tijd en de bal draait over de lat. Andermaal een kans voor de kustploeg dat ondertussen een dubbele voorsprong verdient. 

25' Acheampong snelt de flank af, maar zijn voorzet is ondermaats. Hier zat meer in. Acheampong demonstreert hierbij nogmaals zijn sterke en zijn zwakte in één fase. Ondertussen wachten de Brusselaars nog steeds op hun eerste kans. Het ontbreekt aan creativiteit.

22' Mbodj sukkelt en knoeit. Hij laat zich als laatste man de bal ontfrutselen door Cyriac. De ex-Anderlecht spits stormt richting doel, maar Proto wint het duel. Met de vingertoppen graait hij nog net de bal uit Cyriac's voeten. RSCA ontsnapt aan een dubbele achterstand. Kara Mbodj laat voorlopig een bijzonder zwakke indruk na.

18' Het loopt vierkant bij RSCA. Iedereen staat stil en de combinaties komen er dan ook maar moeizaam uit. Oostende daarentegen teert op snelle omschakelingen en eentijdsvoetbal. Proto is maar net op tijd om een snelle combinatie tussen Canesin en Berrier af te stoppen.

14' Acheampong, nog eens aan de aftrap, zet zich eindelijk eens door en dwingt een corner af. De hoekschop levert niets op.

12' Canesin zet voor vanop de rechterflank, maar de bal waait weg en treft de kruising. Anderlecht speelt meteen de bal weer kwijt op de spelhervatting en Berrier wordt in extermis nog gestopt door de paars-witte verdediging.

8' Anderlecht lijkt stilaan wakker te worden en heeft nu meer balbezit. Ezekiel wordt diep gestuurd, maar Lukaku is sterker.

3' GOAL: De wedstrijd was nog maar net afgetrapt of het staat al 1-0. Een serieuze dekkingsfout leidt, op corner, tot een goal. Mbodj gaat onder de bal door, Tielemans laat zijn man lopen en Musona schuift eenvoudig binnen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.