Anderlecht vlotjes langs Zulte Waregem

ZATERDAG, 13 FEBRUARI 2016, 21:55 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Zonder noemenswaardige problemen heeft Anderlecht in eigen huis Zulte Waregem verslagen met 3-0. Frank Acheampong vond net als vorige week de weg naar doel en ook nieuwkomer Alexander Büttner en Matias Suaerz waren trefzeker.

In een matig gevuld Constant Vanden Stock-stadion, enkele ongevallen op de Brusselse ring zorgden ervoor dat heel wat fans laattijdig arriveerden, begonnen Anderlecht en Zulte Waregem goed aan de partij. In een aangename openingsfase was de eerste kans voor Najar. Hij ontdeed zich van Verboom, maar Steppe reageerde attent. Aan de overkant kende Proto weinig moeite met een poging van Dalsgaard.

Anderlecht trok het balbezit naar zich toe en Praet en Djuricic waagden hun kans, allebei zonder succes. Acheampong was er ook dichtbij, maar hij stond enkele centimeters buitenspel. Het bleek slechts uitstel. Voor de ogen van de Hondurese bondscoach Pinto reet Najar op het halfuur de linkerflank van Zulte Waregem aan flarden. Zijn voorzet was precies op maat voor Acheampong en de Ghanees scoorde zijn derde doelpunt in twee wedstrijden: 1-0. Kort voor de rust ontsnapte Anderlecht aan de gelijkmaker toen Leye uit een scherpe hoek de bal naast het lege doel legde.

De tweede helft kende een even leuk begin als de eerste. Grote kansen bleven echter uit. Op het uur borstelde Defour een vrije trap heerlijk over de muur, maar de bal spatte uiteen op de paal. Een minuutje later mocht ook Büttner aanleggen en die kende meer succes. Zijn vrije trap week af op de muur en Steppe was kansloos: 2-0. Meteen het sein voor Besnik Hasi om Acheampong, die onzeker was door een trap op de kuit, naar de kant te halen. Suarez kreeg nog een half uur zijn kans.

Na de 2-0 deed Anderlecht de wedstrijd op slot. Er volgden nog kleine kansjes aan beide kanten, maar in de problemen kwam Anderlecht niet meer. In de toegevoegde tijd lieten de invallers Tielemans en Suarez, die verder bleekjes speelde, zich nog opmerken. Tielemans deed het goede voorbereidende werk en de Argentijn prikte via de paal de 3-0-eindstand op het scorebord.