Winnend Anderlecht eindigt seizoen als tweede

ZONDAG, 22 MEI 2016, 18:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen en sluit deze voetbaljaargang af op plaats twee. Hierdoor mag het in de laatste week van juli aan de slag in de voorronde van de Champions League

Op sociale media werd er de voorbije weken opgeroepen om te protesteren tegen de lamentabele prestaties van dit seizoen. Al in de eeste minuten vlogen vuurpijlen en voetzoekers op het veld en na drie minuten besliste de scheidsrechter dat het even genoeg was. Hij leidde de spelers naar binnen. Vijf minuten later kon de wedstijd voor een tweede keer beginnen.

Was het door de actie van de supporters of niet, maar Anderlecht begon aardig aan de partij. Suarez wilde in schoonheid afscheid nemen van zijn publiek en Tielemans strooide met passes die we dit seizoen veel te weinig gezien hebben. Toch was het Nuytinck die paars-wit op voorsprong bracht. Hij kopte een hoekschop krachtig en mooi geplaatst voorbij Bossut. Paars-wit kreeg voor de rust nog kansen, maar het bleef 1-0. De bezoekers kregen ook enkele mogelijkheden, maar Essevee liet zich ook opmerken met potig spel.

Van het goede voor de pauze, was er na de rust nog weinig te zien. Anderlecht herviel in het voetbal dat we dit seizoen al te vaak te zien kregen: traag, inspiratieloos en met weinig vuur. Toen Dalsgaard op het uur een verdiende tweede gele kaart kreeg, kon de tweede plaats de thuisploeg niet meer ontsnappen. Twintig minuten voor tijd nam Praet alle twijfel weg met de 2-0. Scoren in je afscheidswedstrijd: het is mooi, maar echt blij leek Praet niet. Na dit doelpunt was de tijd van afscheid nemen aangebroken. Suarez kreeg een applausvervanging en ook Proto pinkte een traantje weg.

Zo sluit Anderlecht het seizoen af op een tweede plaats. Qua resultaat niet slecht, maar wie dit seizoen in overschouw neemt, kan niet tevreden zijn. De spelers gaan morgen in vakantie (of er wacht hen nog interlandvoetbal), maar voor het management begint het nu pas. Wie blijft, wie vertrekt en wie komt erbij? Maar vooral: wat gebeurt er met Besnik Hasi? Het wordt een boeiende zomer ...