Anderlecht laat punten liggen op Le Canonnier

ZATERDAG, 28 FEBRUARI 2009, 22:01 - Michaël

Anderlecht heeft vanavond geen vervolg kunnen breien aan de goede wedstrijd tegen Standard. Het speelde 1-1 gelijk tegen Moeskroen en mag nog tevreden zijn met dat punt gezien het wedstrijdverloop.

Jacobs moest het deze avond zonder Biglia stellen. De Argentijn is er niet bij wegens een kuitblessure. Zijn vervanger is Sare. De Sutter moest toekijken vanuit de tribune vanwege schorsing.

De wedstrijd verliep op een laag tempo. Anderlecht had het meeste balbezit maar kon pas na een dik kwartier een eerste kans afdwingen. Moeskroen kwam pas na 25 minuten op de klok in beeld met een reuzenkans, gelukkig belandde de bal op de paal. Nadien ging de kwaliteit van het voetbal achteruit. Alles ging voor paars-wit veel moeizamer dan in het begin van de wedstijden en tot kansen kwam het niet. Enkel de thuisploeg kon nog een paar kansen bij mekaar sprokkelen.

De tweede helft begon met een koude douche voor Anderlecht want Moeskroen kwam na twee minuten op voorsprong: 1-0. Paars-wit wit zetten even meer druk maar al gauw was het toch al weer Moeskroen dat gevaarlijker werd. Gelukkig voor Anderlecht floot Breda strafschop na een fout van Lepoint op Gillet. Chatelle trapt de bal binnen: 1-1.

In de slotminuut kreeg Anderlecht nog een superkans maar de bal wou niet over de doellijn. Anderlecht blijft eerste in de stand. Achtervolger Standard speelt morgenavond nog tegen Cercle Brugge. Volgende week zaterdag (20u) komt Zulte Waregem op bezoek.