Anderlecht laat zege glippen in extra tijd

ZONDAG, 28 AUGUSTUS 2016, 20:12 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In zijn eerste topper van het seizoen heeft Anderlecht 2-2 gelijk gespeeld tegen AA Gent. Ondanks een ontstellend zwakke eerste helft leek paars-wit op weg naar de zege, maar in de 93e minuut maakte Gent alsnog gelijk.

Gent liep Anderlecht in de eerste helft volledig onder de voet. Als bij wonder kwam paars-wit op voorsprong. Neto blokte Acheampong foutief af in de grote rechthoek: strafschop voor Anderlecht.Tielemans trapte de bal enig mooi in de linker bovenhoek. Het spel was echter amper hervat of de bordjes hingen alweer gelijk. Een zieltogende verdediging met Badji en Kara als exponent liet Gent algauw een aanval over rechts opzetten. Simon knalde ook hier de bal in de linker bovenhoek. Gent was heer en meester in de eerste 45 minuten. Gelukkig voor Anderlecht gaf Perbet niet huis. Bij de rust had het 1-3 of 1-4 kunnen staan, maar Roef en een zwakke afwerking voorkwamen dit. De verdediging van Anderlecht stond werkelijk op lemen benen.

Coach Weiler greep in en na de pauze bleven Badji en Capel in de kleedkamer. Sowah en Deschacht waren hun vervanger, Acheampong schoof een rij vooruit. Amper twee minuten waren we bezig toen de onvermijdelijke Teodorcyzk Anderlecht pardoes op voorsprong trapte nadat hij 2 verdedigers simpel in de wind zette. Gent was in de tweede helft slechts een schim van wat ze in de eerste helft waren. Het spel kabbelde zachtjes op en neer. Het had er alle schijn van dat Anderlecht ondanks een povere eerste helft en een iets betere tweede helft toch 3 punten ging pakken. Dat was echter buiten de blessuretijd gerekend. In de allerlaatste aanval van de match zorgde Asare voor gerechtigheid en bezorgde hij Gent een punt.

Score: 2-2
Goal(s): 19' Tielemans (1-0, pen.), 21' Simon (1-1), 47' Teodorczyk (2-1), 90+3' Asare (1-1)

Anderlecht:Roef, Badji (46' Sowah), Kara, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Tielemans, Hanni, Chipciu, Teodorczyk (75' Sylla), Capel (46' Deschacht)

AA Gent:Rinne, Foket (84' Ndongala), Nielsen (58' Asare), Gershon, Mitrovic, Saief, Neto, Kums, Milicevic (77' Coulibaly), Perbet, Simon

Geel: 45' Foket, 78' Kara, 80' Coulibaly

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion