Anderlecht vergeet het af te maken in Brugge

ZONDAG, 14 MEI 2017, 21:39 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Paars-wit heeft zijn eerste kans om kampioen te spelen gemist. Het speelde 1-1 gelijk in Brugge, maar doet daarmee wel een goede zaak. Het heeft nu nog twee punten nodig om de 34e landstitel te vieren. Volgende donderdag tegen Charleroi volgt een nieuwe kans.

Anderlecht startte met Thelin in de basis; bij Brugge mocht Touba beginnen. Verder kwamen bij de twee teams de verwachte ploegen aan de aftrap.

De partij nam een intense start met een hoog tempo aan beide kanten. En de openingsgoal viel ook al snel. Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, knalde Hanni - met een wat onorthodoxe vrije trap - de 0-1 binnen. Paars-wit kon nu zijn geliefkoosde spel spelen: inzakken en counteren. Brugge probeerde de bakens wel te verzetten, maar kwam eigenlijk nooit echt door de paars-witte afweer heen. Wanneer Spajic wat te wild in duel ging, kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten de zestien. Vormer schilderde het leer mooi in de linkerbovenhoek: 1-1. Club drukte nog even door voor de rust en kreeg nog een goede kans, maar de gelijke stand aan de rust was logisch.

Club Brugge ontbond bij aanvang van de tweede helft meteen zijn duivels. Rotariu en Vanaken geraakten door de Anderlechtse verdediging, maar beiden knalden te wild over. Na deze twee uitstekende kansen, nam Anderlecht weer controle. Met nog iets meer dan 30 minuten op de klok, kwam Teodorzcyk voor de bleke Thelin en de Pool zorgde meteen voor gevaar. Na een snelle vrije trap kon hij alleen op Horvath afgaan, maar de keeper had een uitstekende redding in huis. En Horvath zou zich nog meer in de kijker gaan spelen: toen Acheampong in een pijlsnelle tegenaanval werd neergehaald door Engels, ging de bal op de stip. Maar Tielemans schoot simpelweg rechtdoor en de keeper redde. Dichter bij de titel zou Anderlecht vandaag niet meer komen. Club lanceerde nog een eindoffensiefje, maar paars-wit hield al bij al nog makkelijk stand.

Donderdag krijgt Anderlecht een nieuwe kans om de titel binnen te halen. Indien Brugge nog alles wint, moet paars-wit nog twee puntjes verzamelen.

Resultaat: 1-1
Goals: 9' Hanni (0-1), 36' Vormer (1-1)

Club Brugge: Horvath, Palacios, Engels, Denswil, Touba (88' Immers), Vormer, Claudemir, Vanaken, Rotariu (60' Limbombe), Vossen (75' Wesley), Izquierdo
Anderlecht: Boeckx, Appiah, Spajic, Kara, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Chipciu (94' Bruno), Hanni, Acheampong (91' Nuytinck), Kiese Thelin (54' Teodorczyk)

Geel: 39' Kara, 39' Vanaken, 64' Engels, 73' Hanni, 76' Chipciu, 81' Appiah, 91' Acheampong