Anderlecht pleegt hold-up in Waasland-Beveren

ZATERDAG, 23 SEPTEMBER 2017, 20:20 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht klopte zonet Waasland-Beveren met 1-2. Waasland-Beveren domineerde de eerste helft en kwam al snel op voorsprong na een uitschuiver van Sowah. In de tweede helft maakte Anderlecht gelijk na twee stilstaande fases (waarvan één onterecht). Boeckx verrichte nog een aantal wereldsaves om de zege veilig te stellen.

Anderlecht startte met een experimente opstelling tegen Waasland-Beveren. Sowah en Stanciu stonden in de basis; Kums en Onyekuru begonnen op de bank. Al van bij de start was Waasland-Beveren de betere ploeg. Anderlecht kwam amper tot een voldragen aanval en slikte ook snel een goal toen Sowah uitgleed en uitgerekend Thelin binnen werkte. De paars-witte verdediging zag regelmatig sterretjes, maar de schade aan de rust bleef beperkt tot één tegentreffer. Zelf kon het geen enkele degelijke aanval bij elkaar voetballen.

Frutos greep in tijdens de rust en haalde meteen Bruno naar de kant voor Onyekuru. Veel mocht dat echter niet baten. Doelman Goblet bleef relatief werkloos en Frutos zag zich genoodzaakt een zwakke Sowah uit zijn lijden te verlossen. Gerkens kwam het middenveld versterken. Waasland-Beveren bleef echter de betere ploeg en Boeckx moest geregeld redding brengen. Frutos haalde dan ook maar Appiah naar de kant en ging met twee verdedigers spelen. Beric nam zijn plaats in. De gelijkmaker kwam er echter niet na een goede aanval - die was er namelijk nog steeds niet - maar na een volledig onterechte corner. Een schot week af op de rug van Hanni, maar toch zag Dierckx er een hoekschop in. In de fase volgend op die corner knalde Stanciu mooi de gelijkmaker binnen. Diezelfde Stanciu zou de situatie helemaal keren: op een goed aangesneden hoekschop kopte Spajic zowaar de 1-2 binnen.

Waasland-Beveren ging nog op zoek naar de gelijkmaker en kreeg verschillende open kansen. Boeckx schudde echter drie mirakels uit zijn mouw. Eerst ranselde hij een volley van Angban van onder de lat. Daarna had hij een uitstekende voetreflex in huis om Miny van de gelijkmaker te houden. En ook in de laatste seconden hield Boeckx de doorgebroken Miny van een treffer. In diezelfde fase onstond er veel commotie omdat Dendoncker Thelin lichtjes aantikte in de zestien. Aan de overzijde had Onyekuru ondertussen de 1-3 laten liggen.

Paars-wit komt zo na een fel bevochten match met de schrik vrij. Waasland-Beveren verdiende meer, maar werd twee maal gepakt op een stilstaande fase. Anderlecht krijgt zo weer uitzicht op de top zes en tankt toch wat vertrouwen voor de wedstrijd tegen Celtic.

Score: 1-2
Goals: 7' Kiese Thelin 1-0, 75' Stanciu 1-1, 81' Spajic 1-2

Waasland-Beveren: Goblet, Jans, Moren, Camacho, Demir, Seck, Angban, Boljevic (70' Dierckx), Moriaka, Ampomah (84' Myny), Thelin
Anderlecht: Boeckx, Appiah (74' Beric), Spajic, Deschacht, Sowah (62' Gerkens), Trebel, Dendoncker, Bruno (46' Onyekuru), Stanciu, Hanni, Harbaoui

Geel: Appiah, Camacho, Moren, Sowah, Harbaoui, Gerkens
Rood: /

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Freethiel

Fases van de wedstrijd:
94' Einde van de wedstrijd.
94' Onyekuru verzuimt het af te maken en aan de overkant gaat Miny alleen door op Boeckx, die met zijn derde belangrijke redding uitpakt. Ondertussen wordt ook Thelin tegen de vlakte gewerkt, maar er komt geen penalty.
93' Miny komt alleen voor de keeper, maar doelman Boeckx keert het gevaar met de voet! Het wordt een hoekschop.
92' Onyekuru wordt door de verdediging geloodst en kan alleen op de doelman afgaan. Goblet staat in de baan van de bal en voorkomt een goal.
91' Boeckx is momenteel man van de match. Met twee wereldreddingen houdt hij paars-wit overeind.
89' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Waasland-Beveren.
89' Miny kan de bal binnen duwen, maar verzuimt dat te doen! Wat een uitgelezen mogelijkheid! De keeper redt de mogelijkheid met een beenveeg. Het wordt een corner.
87' Angban neemt de bal op de slof. Dat was een fameuze poging! Boeckx pakt uit met een duik en keert het gevaar. Het levert een corner op.
86' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Waasland-Beveren.
86' Gerkens trekt wat te veel aan zijn rechtstreekse tegenstander en wordt bestraft. Geel en vrije trap!
86' Waasland-Beveren vergat Anderlecht af te maken en staat plots op achterstand na twee stilstaande fases. Paars-wit staat echter met een tweemansdefensie op het veld. Achterin is het toch geregeld paniek.
85' Wissel: Miny in, Ampomah out.
84' Geel voor Harbaoui!
82' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Anderlecht.
81' GOAL! Spajic scoort met een overhoekse kopbal! De goal viel na een corner van Stanciu.
80' Corner voor Anderlecht.
78' Er staan maar twee Anderlechtverdedigers meer op het veld. Het is momenteel ook chaos achterin. Wie krijgt de opdracht om mee te verdedigen?
76' Corner voor Waasland-Beveren.
76' Stanciu scoort na een corner die er eigenlijk geen was.
75' GOAL! Stanciu scoort met een hard schot!
74' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Anderlecht.
74' Seck krijgt een kopbalkans, maar de doelman staat op de juiste plaats.
73' Wissel: Beric in, Appiah out.
72' Dierckx komt alleen voor de keeper, maar de doelman staat op de juiste plaats.
70' Wissel: Dierckx in, Boljevic out.
70' Stanciu met de kans: hij levert een hard schot af! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
69' Waasland-Beveren steekt een tandje bij en gaat hoger spelen. Wat levert het op?
69' Corner voor Waasland-Beveren.
68' Boljevic komt aangelopen en kan de bal binnen schuiven, maar de bal wordt van de lijn gekeerd!
67' Een gefrustreerde Harbaoui laat zich vooral opmerken door slechte passes en fouten.
66' Anderlecht maakt nog steeds geen aanspraak op nog maar een puntje. We zijn 66 minuten ver, maar echte kansen zijn er nog niet geweest.
62' Sowah wordt uit zijn lijden verlost. Anderlecht gaat nu met drie achterin spelen. Gerkens versterkt het middenveld.
62' Wissel: Gerkens in, Sowah out.
60' Corner voor Waasland-Beveren.
58' Ampomah krijgt een kans en schiet! Boeckx pakt uit met een duik en keert het gevaar.
57' Sowah trekt Boljevic wat te opzichtig omver. De scheidsrechter grijpt in. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
52' Spajic heeft een hoofdblessure opgelopen en het spel wordt even stil gelegd.
51' Moren trekt Deschacht wat te opzichtig omver. De scheidsrechter grijpt in. Geel en vrije trap!
50' Ook Harbaoui laat geen onvergetelijke indruk na. Krijgen we straks Beric te zien?
49' Kans om te scoren via Seck met een kopbal. Dat was een uitstekende mogelijkheid! De mogelijkheid eindigt naast het doel. Morioka leidde de kans in met een vrije trap.
48' Dendoncker legt de bal in het net, maar de goal wordt volledig terecht afgekeurd voor buitenspel!
48' Camacho loopt tegen een gele kaart aan.
45' Wissel: Onyekuru in, Bruno out.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

46' De weg naar het herstel lijkt nog lang. We gaan rusten bij een 1-0 achterstand voor paars-wit. Veel dreiging konden de Brusselaars niet produceren. Waasland-Beveren scoorde na een uitschuiver van Sowah en bleef vervolgens makkelijk overeind; het had zelfs nog de betere kansen.
42' Stanciu ruikt zijn kans en knalt! De doelman redt met een duik. Het wordt een corner.
39' Stanciu lost een schotje. De kans wordt afgestopt door de verdediging.
38' Deschacht oogst lof bij de Anderlechtaanhang. De verdediger staat goed op te letten en houdt Thelin van de bal, die anders alleen op Boeckx had kunnen afgaan.
35' Stanciu komt alleen voor de keeper, maar keeper Goblet lanceert zich richting bal en is eerst!
35' Het blijft volledig spaak lopen in de opbouw. De laatste bal komt zelden aan. Te veel spelers blijven ook gewoon met de bal lopen. Op deze manier gaat de gelijkmaker er niet komen.
32' Appiah gaat aan het trekken en Morioka krijgt de fout mee. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
31' Paars-wit maakt maar weinig klaar. De voorsprong voor Waasland-Beveren is verdiend.
30' Corner voor Anderlecht.
27' Sowah maakt voorlopig een slechte indruk. De goal kwam al tot stand na zijn uitschuiver. Daarnaast wordt hij regelmatig voorbij gelopen door zijn tegenstander. Tot overmaat van ramp struikelde hij ook nog eens over de bal tijdens een tegenaanval.
24' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Waasland-Beveren.
23' Kans om te scoren via Moren met een kopbal. Boeckx tikt de lat weg van onder de lat. De bal gaat in corner.
22' Corner voor Waasland-Beveren.
20' Er is veel sfeer in het stadion. De fans van Paars-Wit staan nu wel achter de ploeg.
18' Waasland-Beveren controleert de wedstrijd momenteel.
14' Bruno zoekt de ruimte en schiet vanuit de draai, maar Goblet kan de bal simpelweg oprapen.
13' Morioka komt alleen voor de keeper na bijzonder slecht verdedigen, maar doelman Boeckx keert het gevaar met de voet! Een reuzenkans!
11' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Waasland-Beveren.
7' GOAL! Uitgerekend Isaac-Kiese Thelin scoort met een prachtige volley! De bal gaat binnen in de rechteronderhoek. Boljevic, die in balbezit kwam na een uitschuiver van Sowah, zorgde voor de voorzet vanop de rechterflank.
5' Kans voor Trebel met een schot! De bal gaat ver over en naast.
5' Hanni krijgt een kans van net buiten de zestien en schiet! De kans wordt afgestopt door Moren met de voet. De bal caprioleert nog tegen de arm van de verdediger waardoor er appel voor een strafschop is.
0' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling Waasland-Beveren: Goblet, Jans, Moren, Camacho, Demir, Boljevic, Angban, Morioka, Seck, Ampomah, Thelin
Opstelling RSC Anderlecht: Boeckx, Appiah, Spajic, Deschacht, Sowah, Dendoncker, Stanciu, Hanni, Trebel, Bruno, Harbaoui