Historisch dieptepunt bereikt in Brugge

ZONDAG, 17 DECEMBER 2017, 14:24 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht liet zich zopas gewillig afslachten in de topper tegen Club Brugge. Paars-wit hield nog 44 minuten de schijn hoog en had één uitstekende kans via Hanni. Maar twee goals in één minuut net voor de rust, deden de boeken definitief toe. Brugge scoorde er nog drie extra in de tweede helft en boekt zo de grootste overwinning ooit tegen de landskampioen.

Anderlecht speelde zwak in Brugge en creëerde amper een kans. Enkel in de eerste helft mocht Hanni alleen voor Butelle verschijnen na een snel genomen vrije trap. De Algerijn tikte echter nog opzij in plaats van af te werken waardoor de Brugse verdediging nog kan ingrijpen. Buiten die fase, was het al Brugge wat de klok sloeg. Grote kansen waren er niet, tot in minuut 45: Trebel liet Vormer voor één keer los en die bracht de bal voor en Diaby kopte binnen. Meteen na de aftrap scoorde Diaby zijn tweede goal van de namiddag: Anderlecht verloor meteen de bal, Boeckx kwam onoordeelkundig uit en ramde de bal tegen Spajic aan waardoor Diaby het leer kon binnenschuiven: 2-0.

Ook na de rust gaf paars-wit niet thuis. Brugge tikte vlotjes rond en scoorde met twee penalties: Vormer en Vossen faalden niet en kozen beide de linkeronderhoek. Kort voor tijd schreef Vanaken geschiedenis met een kopbal: 5-0, de grootste overwinning ooit voor de Bruggelingen. Anderlecht kan zich nu stilaan gaan concentreren op de tweede, of misschien wel derde, plaats.

Resultaat: 5-0
Goals: 45+1' Diaby (1-0), 45+2' Diaby (2-0), 57' Vormer (3-0 pen.), 73' Vossen (4-0 pen.), 87' Vanaken (5-0)

Club Brugge: Butelle, Poulain, Wesley (65' Vossen), Diaby (74' Dennis), Limbombe, Vanaken, Cools, Denswil, Vormer (77' Clasie), Nakamba, Mechele
Anderlecht: Boeckx, Kara, Spajic, Gerkens, Appiah, Kums, Trebel (57' Bruno), Dendoncker, Beric, Obradovic, Hanni (58' Onyekuru)

Geel: 20' Appiah, 56' Obradovic
Rood: /

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Jan Breydel-Stadion

Fases van de match:
92' Einde van de wedstrijd.
88' Brugge schrijft geschiedenis en boek de grootste overwinning ooit tegen Anderlecht.
86' GOAL! Vanaken scoort met een kopbal! Vossen zorgde voor de voorzet vanop de rechterflank.
85' Er is veel sfeer in het stadion. De fans van Brugge vieren met You'll Never Walk Alone.
83' Gerkens kraakt zijn schot vanuit een scherpe hoek, maar zet de bal naast!
77' Kans voor Bruno met een schot! De bal gaat over het doel.
76' Wissel: Clasie in, Vormer out.
73' Wissel: Dennis in, Diaby out.
72' GOAL! Vossen scoort vanop de stip! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek.
71' Spajic begaat een haakfout op Vanaken. De bal gaat op de stip!
64' Wissel: Vossen in, Wesley out.
60' Kums krijgt een kans via een vrije trap. Butelle stopt het gevaar met een sprong. Het wordt een corner.
59' Nakamba wordt bestraft voor handspel. Vrije trap, oordeelt de ref!
57' Wissel: Bruno in, Trebel out.
57' Wissel: Onyekuru in, Hanni out.
56' GOAL! Vormer scoort vanop de stip! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek.
55' Obradovic trekt Diaby wat te opzichtig omver. De scheidsrechter grijpt in. Een gele prent is het gevolg en de bal gaat op de stip!
54' Vanaken krijgt een kans en schiet! Boeckx krijgt de bal op het lichaam en houdt zijn netten schoon.
51' Anderlecht bakt er aanvallend nog steeds niets van. Er zit geen snelheid of creativiteit in de combinaties. Daardoor wordt te vaak de lange bal gehanteerd.
47' Vormer krijgt een kans en schiet! Boeckx stopt het gevaar met een sprong.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

46' GOAL! Meteen na de aftrap verliest Anderlecht de bal. Boeckx trapt de bal tegen Spajic aan en Diaby is de lachende derde die scoort. Wat een geknoei...
45' GOAL! Diaby scoort met een kopbal! Vormer zorgde voor de voorzet vanop de rechterflank.
42' Duwfout van Trebel op Nakamba. Vrije trap, oordeelt de ref!
39' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Brugge.
38' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Brugge.
38' De bal gaat over de achterlijn: corner voor de Belgische recordkampioen.
38' Hanni kan de bal binnen duwen, maar verzuimt dat te doen! Hij legt, alleen voor de goal, nog opzij voor Beric waardoor de Brugse defensie nog kan ingrijpen. Wat een onbegrijpelijke misser! Gerkens lag aan de basis van het gevaar toen hij de bal vanop de linkerflank voor doel bracht. Dendoncker schiet in de herneming nog nipt naast.
35' Vormer krijgt een kopbalkans, maar Boeckx voorkomt een doelpunt met een sprong. Limbombe leverde de voorzet af vanop de linkerflank.
29' Anderlecht probeert het op de tegenaanval. Trebel steekt het veld over, opent op rechts voor Kums maar zijn voorzet is te ver en bereikt niemand.
27' Corner voor Brugge.
26' Corner voor Brugge.
23' Het leer zoeft over de goal. Vormer leidde de kans in met een vrije trap.
22' Wesley probeert het, maar zijn schot wijkt af! Het leer wordt van de lijn gehaald.
22' Corner voor Brugge.
21' Diaby komt alleen voor de keeper, maar keeper Boeckx is eerst op de bal en kopt weg!
19' Appiah trekt wat te opzichtig. De scheidsrechter grijpt in. Geel en vrije trap!
17' Vanaken trapt op de voet van Dendoncker. De scheidsrechter heeft het gezien. Een vrije trap is het gevolg.
16' Corner voor Brugge.
11' Brugge steekt af en toe de neus aan het venster, zonder echt kansen te creëren.
7' Er worden amper kansen gecreëerd. De bal geraakt maar niet voorbij het middenveld.
4' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Brugge.
0' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling Brugge: Butelle, Poulain, Wesley, Diaby, Limbombe, Vanaken, Cools, Denswil, Vormer, Nakamba, Mechele
Opstelling RSC Anderlecht: Boeckx, Kara, Spajic, Gerkens, Appiah, Kums, Trebel, Dendoncker, Beric, Obradovic, Hanni