Anderlecht pakt eerste driepunter

VRIJDAG, 6 APRIL 2018, 22:31 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na twee nederlagen in de reguliere competitie heeft Anderlecht vanavond wel kunnen winnen van Charleroi. Paars-wit kende een droomstart met een vroeg doelpunt van Morioka. Meteen na rust hing Baby de bordjes gelijk, maar een erg discutabele strafschop leverde Anderlecht drie punten op.

Vanhaezebrouck verraste met een eerste basisplaats voor Markovic. Na amper drie minuten liet de Liverpool-huurling zijn waarde al blijken. Zijn prima voorzet werd door Morioka in doel verlengd: 0-1. Het goede begin was geen voorbode van een leuke eerste helft. Charleroi had het meeste balbezit, maar veel leverde dit niet op. Kort voor de rust was Morioka dichtbij zijn tweede van de avond, maar hij mikte op verdediger Dessoleil. Kort daarna hield doelman Mandanda Teodorczyk van de dubbele voorsprong.

Geen 0-2 vlak voor de rust, wel 1-1 vlak erna. Na twee minuten troefde invaller Baby Dendoncker af aan de tweede paal en hij knikte de 1-1 binnen. Charleroi was duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen en domineerde het begin van de tweede periode. Tot kort na het uur scheidsrechter Boucaut een strafschop zag in een contact tussen Teodorczyk en Zajkov. De Pool zette zich zelf achter de bal en trapte de 1-2 tegen de netten.

In de slotfase liet Teodorczyk nog enkele keren opmerken. Eerst door een opstootje met enkele tegenstanders, wat hem een gele kaart opleverde, en daarna met een grote kans op de 1-3. Mandanda redde gevat. Het bleef 1-2. Volgend weekend krijgt Anderlecht leider Club Brugge op bezoek.