Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in

ZONDAG, 15 APRIL 2018, 19:53 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Zou het dan toch nog kunnen? Anderlecht heeft zopas met 1-0 gewonnen van Club Brugge en nadert op de leider tot drie punten. Club kon in deze play-offs in drie wedstrijden geen veldgoal scoren. Woensdag deze zege bevestigen in Luik en de titelstrijd is weer helemaal open.

Van bij de aftrap toonde Anderlecht zijn goede voornemens en trok het meteen naar voor. Het was wel even schrikken toen aan de overkant Diaby uit een scherpe hoek tegen de kruising trapte. Aan de overkant zorgde Gerkens voor een passend antwoord, maar Gabulov redde gevat. Een minuut later toonde de Rus zich opnieuw, nu op een kopbal van Sa.

In een aangename en open wedstrijd toonde Anderlecht zich de betere ploeg. Gabulov moest zich tot twee keer toe opnieuw tonen op een schot van Teodorczyk. Scoren lukte niet voor de pauze en dus gingen we met 0-0 de rust in.

Na de pauze was het wel plots raak. Na rommelige openingsminuten kopte Teodorczyk een vrije trap van Trebel aan de eerste paal onhoudbaar in doel: 1-0. Niet veel later trapte Saief onbesuisd de 2-0 over. Pas twintig minuten voor tijd kreeg Club een eerste goed kans: Diaby vond van dichtbij Sels op zijn weg.

Een kwartier voor tijd mocht Ganvoula invallen voor de met krampen sukkelende Teodorczyk. De Congolees kreeg al na enkele seconden een levensgrote kans, maar ook hij stuitte op Gabolov. Enkele minuten later trapte Diaby de bal tegen de touwen, maar de videoscheidsrechter keurde het doelpunt terecht af voor buitenspel. De vijf minuten extra tijd veranderden niets meer aan de stand en zo nadert Anderlecht tot op drie punten van de Brugse leider.