Anderlecht verlaat Sclessin zonder punten

WOENSDAG, 18 APRIL 2018, 22:26 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede nederlaag in vier Play-Off 1-wedstrijden geleden. Op het veld van Standard ging paars-wit met 2-1 de boot in. Club Brugge kan morgen zo weer tot zes punten uitlopen als het thuis wint van Charleroi.

Anderlecht begon aan de partij zonder Markovic. Eén van de uitblinkers van zondag raakte niet tijdig fit en zat ook niet op de bank. Zijn vervanger Morioka kreeg na enkele minuten de eerste grote kans. Trebel loodste hem door de Standard-verdediging, maar de Japanner raakte niet voorbij Ochoa. Niet veel later begin Anderlecht-doelman Sels een zeldzaam foutje. Hij kon een voorzet van Edmilson niet vasthouden en de goed gevolgde Emond nam het geschenk dankbaar aan: 1-0.

Anderlecht bleef het moeilijk hebben met Edmilson. De Braziliaanse Belg toonde waarom Vanhaezebrouck hem er graag bij wil. Aan de overkant had Ochoa meer geluk dan Sels. Ook hij kon een voorzet, van Saief, niet klemmen, maar de Mexicaan kon nog net voor Morioka de bal ontzetten. Vijf minuten voor de rust was Anderlecht daar plots opnieuw. Eerst trapte Kums nog op de paal, maar een minuut later was het wel raak. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Trebel en die twijfelde niet: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Het begin van de tweede helft was voor Standard. Dat vertaalde zich in de 2-1 op het uur. Carcela kwam naar binnen en vanop de rand van het strafschopgebied trapte hij de bal staalhard voorbij Sels. Vanhaezebrouck reageerde en wisselde Teodorczyk, die met slordig balverlies aan de basis lag van het doelpunt van Carcela, voor Ganvoula. Die kreeg een kwartier voor tijd een grote kans nadat Saief een geweldige actie had opgezet op zijn linkerflank. Ganvoula stuitte echter op Ochoa.

Ook Chipciu kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid. Hij kwam net te laat om de 2-2 binnen te glijden. De gelijkmaker hing even in de lucht, maar kwam er niet meer. Ook niet in de vijf minuten toegevoegde tijd. Nochtans kreeg Ganvoula nog een levensgrote kopkans, maar hij deed er niets mee. Een dure misser. Door deze nederlaag ziet Anderlecht de Rouches naderen tot op drie punten.